Zobacz pełną wersję : gps do auta
Poleccie jakis sprawdzony gps do auta. Priorytetem jest duzy i czytelny wyswietlacz oraz wbudowane mapy europy. Tyle tego jest ze ciezko sie na cos zdecydowac.
Ja mam Modecom'a i jestem zadowolony. Tyle ze soft organizujesz we wlasnym zakrecie bo samo urzadzenie go nie posiada. Na moim chodzi i TT i AM i IGO z czego glownie to ostatnie.
Matey3000
04-10-2012, 11:17
TomTom nie ma sobie rownych.
RobertMiernik
04-10-2012, 11:29
TomTom nie ma sobie rownych.
W Anglii, w Polsce (niestety) tylko AutoMapa, iGO próbuje gonić ale średni im to na razie wychodzi, chociaż interfejs i trasowanie mi się u nich bardziej podoba.
sokolnik
04-10-2012, 11:39
TOM TOM w Europie daje radę. W Polsce AutoMapa przez wielu chwalona, też jeździłem na AM i było ok. TOMTOMA koniecznie czarnego weź (z IQ ROUTES)
Mam na takiego GPSa budżet ~1000 zł (kochana UE!), mogę dołożyć, zależy mi bardziej na Europie niż Polsce. Szukam urządzenia z aktualizacjami darmowymi na jakiś czas. Jestem w tym zielony. Pomoże ktoś?
Matey3000
04-10-2012, 15:03
tomtom GO LIVE Europe maja w tej chwili promocyjne dozywotnie aktualizacje map.
tomtom GO LIVE Europe maja w tej chwili promocyjne dozywotnie aktualizacje map.
Co to jest dożywotnia aktualizacja? Dopóki urządzenie nie wyzionie ducha, czy dopóki klient nie zakończy żywota?;-)
rafal1980
04-10-2012, 16:01
Swoją przygodę od nawigacji zaczynałem od TomTom'a - bardzo fajnie wspominam tą nawigację.
1,5 roku temu przesiadłem się na urządzenie firmy Becker + Automapa i również chwalę sobie. Konkretnie chodzi o model Becker Z 089 wyświetlacz 4'3 także wszystko ładnie widać (2 lata temu w euro za 999zł z automapą). Zarówno TT jak i AM to bardzo dobre mapy, kwestia przyzwyczajenia się ;)
Ja używam Sygica w telefonie, który działa na mapach TomTom i nie mogę narzekać, nawet wolę od Automapy, którą również testowałem.
joker333
04-10-2012, 17:55
urządzenie mniej istotne niż program do nawigacji ja polecam Automape korzystam już ponad 2 lata na jakimś Larku z ańszych urządzeń mogę polecić jeszcze Goclevera 500plus lub 505 odradzam natomiast mante(4 calowe nie pamietam modelu ale masakra jeśli chodzi o działanie ekranu na dotyk) podobnie navroad (model z wideorejestratorem...strasznie tnie juz w menu urządzenia)
moze to zainteresuje autora watku: http://www.ibood.com/pl/pl/
Mio Spirit 687 LIVE TMC: nawigacja i komunikacja za 399
dzieki za cynk, widze ze cena dobra w porownaniu do allegro. zamowilem :)
spoko :)
zamawiales z nl czy pl?
z pl, musze zmienic to "nl" bo juz jakies pol roku jestem w polsce.
Rafał_Sz
12-10-2012, 15:34
Mio Spirit ma tę wadę, że ciężko "wydobyć" Windowsa żeby zainstalować mapę. Bo sama mapa Mio to dno, żenada, pomyłka i w ogóle. :) Np. do dzisiaj nie ma w niej np. autostradowej obwodnicy Wrocławia. O bardziej szczegółowych drogach nawet nie wspominam. Jedyną zaletą Mio jest dosyć dobre wykonanie i jasny ekran. Jednak ta jasność to jedyna zaleta tego wyświetlacza - rozdzielczość i szczegółowość na poziomie Manty za 199 zł. Mam taką nawigację bo wziąłem ją z sentymentu do marki za punkty ze stacji. Jednak obecne Mio to dno w porównaniu z urządzeniami jaki kiedyś tworzyli.
Nokia Lumia 710 za 89 funciakow (na karte pre-paid) + Nokia Drive (mapy off-line). :) Ostanio z jej pomoca przejechalem ponad 3000km po Europie.
Panowie,
Doradzcie,
Szukam gpsu na Europe - Polska + Chorwacja i Wlochy (wakacje) ALE chce zeby miala fukncje odtwarzania filmow, najlepiej jakby film wrzucic na karte i odtworzyc dziecku po drodze do dziadkow.
Jest takie cos w rozsadnych pieniadzach ?
DVD samochodowe odpada, pytalem o ekrany w zaglowkach w jednym sklepie ale jak sie Pan rozpedzil to bym chyba D600 za to kupil.
Koszta najlepiej 500-700 plnow - moze byc ciut wiecej
A kup tableta z gps i mapami za 550 zł ferguson s3 lub goclever t76gps tv.
Praktycznie każda nawigacja na Windows ma odtwarzacz filmów. Nowsze konstrukcje mają już rozdzielczość 480x800, na której naprawdę dobrze widać (choć dziecku nie przeszkadza nawet 320x240). Np. GoClever 500 plus za ok 200 zł (a o mapy europy nietrudno się postarać).
Tyle, że potrzebujesz dwóch takich urządzeń, bo nie da się jednocześnie oglądać i nawigować.
kakersik
01-01-2013, 15:21
A kup tableta z gps i mapami za 550 zł ferguson s3 lub goclever t76gps tv.
To jest bardzo dobry pomysł. Co prawda nie mam dzieci, ale żona bardzo lubi sobie film w czasie jazdy obejrzeć. Siada z tyłu, tablet (mam co prawda tab 2, ale taty Tracer Neo też nieźle działa) w uchwycie na zagłówek i jazda. Nawet dźwięk na głośniki auta można puścić.
eristoff
01-01-2013, 22:51
Jak pisałeś że masz 700 zł
To kup nawigację za 200 zł (np Goclevera 5") i za 500 zł tableta (np. była ciekawa propozycja w biedronce 9,7").
Piekne dzieki Panowie - poczytam troszke o Waszych propozycjach i kupuje.
Poszukuję mapy samochodowej na tabletki.Bez nawigacji ot zwykla mapa
A co Ci w gugle mapsach nie pasuje?
RobertMiernik
21-06-2013, 18:33
A można ustawiać "przez"?
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
A co Ci w gugle mapsach nie pasuje?
A muszę się laczyc z netem aby korzystać?
A muszę się laczyc z netem aby korzystać?
Z tego co wiem, to można je do lokalnej pamięci załadować, ale nie korzystałem nigdy, bo nie musiałem.
mając odpaloną mapę wchodzimy w ustawienia i tam jest opcja "udostępnij łoflajn" i palcem zaznaczamy interesujący nas fragment mapy zerkając na ilość miejsca jakie zajmie na naszym urządzeniu :) ale czy w ten sposób zapiszemy całą Polskę nie wiem...
Przez chwilę wyznaczając trasę musisz mieć internet, dalej może nawigować już bez. Działa OK, ale najlepiej też mieć mapę offline typu Navigon.
Ale ja nie chcę nawigacji tylko zwykłą mapę. Papierową co chwilę zapominam zabrać a taką w tablecie raczej trudno.
Wysyłane z mojego KF012 za pomocą Tapatalk 2
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ulmon.android.citymaps2gofull&hl=pl
Polecam
Polecam automape używam na Andku i jest ok, działa także offline
MapsWithMe
Polecam jeszcze raz, przejrzałem wszystko i utwierdzam się w przekonaniu, że MWM jest genialnym atlasem na drogi i miasta. Sprawdzone w Europie na drogach i w miastach (w Polsce, Wiedeń, Bratysława, Wenecja itp. )
najdokładniejsza mapą w Polsce dysponuje AutoMapa (wersja programu na androida 1.5 - obsługująca system w wersji 4.2...).
Licencja 7-dniowa kosztuje kilka złotych, po jej wygaśnięciu program zachowuje funkcjonalność mapnika z wyłączeniem nawigacji.
Co ważne, AM dobrze wygląda na tabletach (10'' HD)
AM mapy ma dokładne, a w zasadzie Navteq, który je udostępnia. Gorzej z algorytmami nawigacji i wyznaczania tras. Wg mnie jedne z gorszych