Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pierwsze...
RobertSoul
03-10-2012, 16:25
..promienie jesieni.
Z racji tego, że zbliża się pora, którą bardzo lubię taki o to pierwszy kadr tej jesieni. Może komuś podejdzie ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img87/3002/dsc00781zi.jpg)
Leci w lewo. Aż za bardzo.
krzysztofz24
03-10-2012, 16:29
Ladny, klasyczny parkowy strzal z przyjemnym swiatlem.
A za oknem jak na razie ciezko o zlota jesien;-). Na razie jesienna słota zamiast zlota:-).
RobertSoul
03-10-2012, 16:33
Leci w lewo. Aż za bardzo.
W lewo ? a to dobre ;)
Lecieć nie leci, ale lewa strona kompozycyjnie trochę zbyt ciężka względem prawej :) I drzewa chyba trochę zbyt mocno wyciągane, a poza tym, to bardzo fajne zdjęcie
katatjuta
03-10-2012, 19:34
Zgoda - drzewa ciutkę wyciągnięe za mocno oraz lewa strona ciężkawa ale to wynika z kadru tak mi się zdaje a poza tym to elegancko. :)
Przepraszam bardzo, ale nie zdzierżyłem, no nie mogę już czytać po raz n-ty czepiania się na siłę, że za ciężko po jednej stronie itd. A co to jest okręt? że musi byc idealna równowaga? Klepanie na okrągło takich pseudomądrości jest szkodliwe! Jak jest skała na brzegu morza to sie czepiają, że po jednej stronie. A pusta przestrzeń w dużej ilości to nie jest element równoważący? A tutaj już kompletnie nie wiem o co chodzi - ma być tyle samo drzew po obu stronach? I może tak samo grubych? No ludzie!
Bardzo fajna fota.
Nikonozaur
03-10-2012, 21:41
[...] Klepanie na okrągło takich pseudomądrości jest szkodliwe! [...]
Jak nazwiesz czepianie się opinii innych? Jest taki mądry tekścik: z krytyki trzeba wyciągać wnioski, a nie konsekwencje wobec krytykującego. Już nawet pominę fakt, że krytyka nie dotyczy Twojej pracy...
A praca ciekawa, trochę drzewa po lewej nienaturalnie wyszły, za to klimacik został zachowany. ;)
katatjuta
03-10-2012, 21:44
Przepraszam bardzo, ale nie zdzierżyłem, no nie mogę już czytać po raz n-ty czepiania się na siłę, że za ciężko po jednej stronie itd. A co to jest okręt? że musi byc idealna równowaga? Klepanie na okrągło takich pseudomądrości jest szkodliwe! Jak jest skała na brzegu morza to sie czepiają, że po jednej stronie. A pusta przestrzeń w dużej ilości to nie jest element równoważący? A tutaj już kompletnie nie wiem o co chodzi - ma być tyle samo drzew po obu stronach? I może tak samo grubych? No ludzie!
Bardzo fajna fota.
Ja się nie czepiam tylko dla mnie jak dla innych lewa strona jest naprawdę ciutkę za ciężka - uzasadniam: Drzewa są za duże i jakoś takie niekontrastowe oraz odwracają uwagę całkiem prawej strony. To tyle :)
Bartekkw
03-10-2012, 21:48
Dla mnie jest OK. Może tylko trochę za miękko podane ?
Jak nazwiesz czepianie się opinii innych? Jest taki mądry tekścik: z krytyki trzeba wyciągać wnioski, a nie konsekwencje wobec krytykującego.
Ja się nie czepiam opinii innych, ja je znoszę całymi tygodniami, czy miesiącami. Czasem już czara goryczy się przelewa i daję ujście frustracji. Z KRYTYKI trzeba wyciągać wnioski, pod warunkiem, że to jest KRYTYKA, a nie bezmyślne powtarzanie komunałów, które ma świadczyć o "wiedzy" i "mądrości" krytykującego.
RobertSoul
04-10-2012, 07:06
Panowie luknijcie TU (http://plfoto.com/popup/full.php?photo=2461788&color=000000) i zobaczcie co zostało wyciągnięte z cieni... LG róg zdjęcia gdzie wg mnie było zbyt ciemno i postanowiłem to delikatnie rozjaśnić - to nt góry zdjęcia. Natomiast dół (chodzi zapewne o te drzewa po lewej) nie były w ogóle ruszane.. Sam nie wiem jak udalo mi się to zrobić - i dobrze naświetlić drzewa i nie przepalić tego światła padającego w głębi obrazka... Jest to jedna klatka :). Dzięki za zainteresowanie, pozdrówki ;)
Patrząc na zdjęcie jako całość mi się podoba :).
I właśnie moim skromnym zdaniem ta "miękkość" akurat tutaj pasuje ;).
jacekz40
04-10-2012, 10:36
A ja lubię taką jesień na zdjęciach :)
Pablo 77
04-10-2012, 16:08
Jak dla mnie bardzo dobre foto :)
Ja się nie czepiam opinii innych, ja je znoszę całymi tygodniami, czy miesiącami. Czasem już czara goryczy się przelewa i daję ujście frustracji. Z KRYTYKI trzeba wyciągać wnioski, pod warunkiem, że to jest KRYTYKA, a nie bezmyślne powtarzanie komunałów, które ma świadczyć o "wiedzy" i "mądrości" krytykującego.
A co, miałbym tak jak inni pisać "świetnie, bardzo fajnie" skoro wzrok zatrzymuje się na drzewach po lewej i dalej już nie idzie? Wyrażam MOJĄ opinię, że MOIM zdaniem lewa strona jest za ciężka i MI się to z tego powodu źle ogląda.