Zobacz pełną wersję : Paraolimpiada
Nie znalazlem takiego watku tutaj, wiec postanowialem go zalozyc.
Nie wiem jak sie odnisicie do Paraolimiady ale u mnie startujacy tam sportowcy maja wiekszy szacunek niz ci z olimiady. Poza tym, spot reklamowy http://www.youtube.com/watch?v=Ao5JOwlovE0 wrecz wcisnal mnie w fotel.
Niestety nie udalo mi sie dostac biletow, a mialem ochote isc na koszykowke lub rugby.
Pozdrawiam
KL
Niestety ale w Polszy klip jest zablokowany:(
Wpisz w tube: Meet The Super Humans, GB's Paralympic Team
U mnie w klubie sportowym, Grappling Kraków(pozdrawiam jakby ktoś czytał ;)) jest kolega, który jest niewidomy i muszę przyznać, że jeśli mam chwile zwątpienia, patrzę na niego... widząc jego zapał, pasję, chęć pokonania własnych słabości...
Takich sportowców należy podziwiać! Oni nas powinni motywować!
że jak ? Ze niby z Korwinem się nie zgadzacie ?? :):):)
Mój kolega, który przez kilka lat uprawiał szermierkę na wózku (paraliż nóg po wypadku), też ma taki pogląd co najmniej od 8 lat. Znaczy się odkąd go poznałem. Bardziej naśmiewał się jedynie z osób uprawiających taniec towarzyski na wózkach.
@freefly;
Nie znam Twojego Kolegi więc strzelam po omacku - biorę jego stanowisko jako dość wyrafinowaną formę ironii, tzw. 'podwójna podpucha' :)
Natomiast Naczelny Radykał V-tej RP... huh, w tym wypadku mi szkoda słów.. :|
Co do materiału z pierwszego posta - szacuneczek.
pozdr.
Nie wiem jak sie odnisicie do Paraolimiady ale u mnie startujacy tam sportowcy maja wiekszy szacunek niz ci z olimiady.
Są wielcy. Mają więcej złotych medali niż tamci w ogóle zdobyli :) Bardzo kibicowałem Partyce żeby zdobyła trzecie złoto :)
Ech tego juz nie rozumiem, kulawego polskiego sportu dla sprawnych i swietnych wynikow ludzi, ktorzy nie maja w zyciu latwo.
W UK paraolimpilczycy sa takimi samymi bohaterami jak olimpijczycy, gazety poswiecaja im cale strony zwiazane ze sportem. A u nas mamy Korwina.
Cos pięknego: http://www.tvn24.pl/nie-chcialy-medalu-zlapaly-sie-za-rece-zdecydowala-fotokomorka,275667,s.html
To jest własnie zwyciestwo nad wlasnymi slabosciami.
36 medali i 9 miejsce w klasyfikacji medalowej... a na forum cisza niczym w TVP...
Nie śledziłem Paraolimpiady, Olimpiady też zresztą nie. W ogóle mało telewizji oglądam.
Dziś rano w wiadomościach w radio podali, że ceremonię zamknięcia Paraolimpiady obejrzało 80 tyś. ludzi na stadionie. Nie wiem jak to się ma do IO, ale podejrzewam, że porównywalnie. Wobec powyższego i wobec sukcesów polskich sportowców, nie rozumiem dlaczego telewizja reżimowa nie pokazała nic z tych igrzysk i w ogóle cisza jak makiem zasiał. A jak relacja z meczu naszych trampkarzy miała lecieć za kasę, to była wielka debata. Przecież w piłce od 1982 roku nie osiągnęliśmy nic godnego uwagi? Pomijam srebro na IO w Barcelonie, bo na IO gra inna drużyna. Przeraża mnie ogrom kasy marnowanej na tzw. kadrę narodową.
Cos pięknego: http://www.tvn24.pl/nie-chcialy-medalu-zlapaly-sie-za-rece-zdecydowala-fotokomorka,275667,s.html
To jest własnie zwyciestwo nad wlasnymi slabosciami.
Dzięki za link:)
36 medali i 9 miejsce w klasyfikacji medalowej... a na forum cisza niczym w TVP...
Byłem ostatnio w Mediolanie i na Piazza del Duomo leciała paraolimpiada na żywo, siedzieli ludzie na wózkach, na stole leżały ulotki...
Rai Sport oczywiście też relacjonował na żywo...
Z Korwinem zgadza się więcej ludzi niż niejednemu się wydaje. Po prostu mówi głośno to, o czym wielu myśli ale boi się wychylić. I nic w tym dziwnego, przecież dziś trzeba być wiecznie uśmiechniętym, miłującym każdego dookoła chrześcijaninem ...
O nie, to nie ma nic wspolnego z chrzescijanstwem, to "poprawnosc polityczna", nazywanie rzeczy nie po imieniu. Taka moda, ktora przyszla zza oceanu.
Co do obecnosci ludzi na stadionach, 80tys - tyle miesci sie na stadionie olimpijskim w Stratford i ciezko bylo dostac bilety na olimpiade i paraolimpiade.
A naszym paraolimpilczyka naleza sie gratulacje i mozemy byc z nich dumni, bo skutecznie konkurowali z takimi potegami sportowymi jak Chiny, USA, UK czy Rosja. Im nalezalaby sie parada powitalna.
Co do obecnosci ludzi na stadionach, 80tys - tyle miesci sie na stadionie olimpijskim w Stratford i ciezko bylo dostac bilety na olimpiade i paraolimpiade.
Nalezy jednak dodać, że ceny biletów na paraolimpiadzie są znacznie niższe niż na olimpiadzie, co oczywiście również ma wpływ na frekwencję.
80tys ludzi na arenach międzynarodowej olimpiady w Londynie to wyznacznik popularności? Na mecze zaściankowej Warty Poznań , gdy bilety były rozdawane niemal za darmochę, w szczycie przychodziło ponad 15000 ludzi.
To frekwencja z samej ceremonii zamknięcia, zresztą jak napisał gALL, to jest pojemność stadionu. I tak, wypełniony stadion jest miarą sukcesu jakiejkolwiek imprezy odbywającej się na tym stadionie.
Prawda jest niestety taka, że gdyby stacjom telewizyjnym to się opłacało (wpływy z reklam przy dużej oglądalności) to wykupiłyby (pewnie za stosunkowo niewielkie pieniądze) prawa do transmisji paraolimpiady. Typowo sportowe stacje (np. eurosport1,2 itp) również nie transmitują paraolimpiady, bo oglądalność byłaby zbyt mała.
Ech, jak wsadzic na stadion o widownii 80 tys wiecej niz 80 tys? Stadion nie jest z gumy. Tyle samo bylo osob na stadionie podczas olimpiady. Byly tez wejscia na tereny olimpijskie, gdzie na zielonej trawce mozna bylo ogladac relacje na telebimach. Ogolnie na papaolimpiade sprzedano ponad 2.2mln biletow. Malo?
Czy ceny biletow byly duzo nizsze ... nie bardzo, na paraolimpiade najtansze bilety byly cos po 15-20 funtow, a na olimiapide od 20-25. Dla porownania ceny biletow na mecz ligowy rugby na Wembley za najtanszy bilet trzeba zaplacic ponad 25funtow.
Z Korwinem zgadza się więcej ludzi niż niejednemu się wydaje. Po prostu mówi głośno to, o czym wielu myśli ale boi się wychylić. I nic w tym dziwnego, przecież dziś trzeba być wiecznie uśmiechniętym, miłującym każdego dookoła chrześcijaninem ...
Tak na marginesie.
Fundacja Indywidualnego Kształcenia powołana przez Korwina-Mikke w 2007 roku aby pomagać w rozwoju intelektualnym wszystkim upośledzonym fizycznie.
To ONI są prawdziwymi sportowcami. Dla takiego człowieka wysiłek jest podwójny. Nie oglądałem olimpiady, ale mam szacunek dla sportowców którzy naprawdę dążą do celu. Chwał im i tyle. Oby w pełni "zdrowi" potrafili mieć taki zapał do walki, będzie dobrze. No chyba że nasz wspaniały rząd wymyśli coś, że nie będzie warto............
jackrabbit
12-09-2012, 07:27
szkoda ze euro2012 nie mialo swojego para-odpowiednika, nasi mieliby wtedy szanse na wyjscie z grupy