PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Spiski poranek ...

ostrytux
29-08-2012, 22:32
...
Pierwszy raz zaobserwowałem takie zjawisko.
Wschodzące nieco z tyły z lewej strony słońce podświetliło na chmurach dwa wyraźnie czerwone ukośne pasy,
trwało to ok 5min. Dodam że na żywo pasy wyglądały jeszcze bardziej okazale.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img854.imageshack.us/img854/3237/spisz05.jpg)

Pozdrawiam serdecznie.

Klarens
29-08-2012, 22:36
Ja cały czas obserwuje niebo , tym bardziej w takich momentach (wschód-zachód) i powiem Ci ,że ostatnio na śląsku były piekne zachody na podobne zjawisko zwróciłem wtedy uwagę, ciekawie to wygląda ":)

Nikonozaur
29-08-2012, 22:54
Bardzo naturalnie zrobiłeś, wyznawcy efekciarstwa nie będą zadowoleni. ;)

Pumexior
29-08-2012, 22:57
Czyli kolega nie zawsze trafia na perfekcyjne światło, idealnie umiejscowioną mgłę i dramatyczne niebo? ;)

ostrytux
29-08-2012, 23:07
Czyli kolega nie zawsze trafia na perfekcyjne światło, idealnie umiejscowioną mgłę i dramatyczne niebo? ;)
No masz :) motyla noga jeśli miałbym opisać wszystkie moje wypady gdy nie miałem światła, mało tego gdy nie wyciągnąłem z plecaka aparatu mimo przejścia sporych odległości w górach - dokumentacja byłaby dość sporą książkę :)
Na szczęście ja mam fun z łażenia, foty są dodatkowym bodźcem, nie jedyny :)
Nawiązując do foty to jak dla mnie jest wszystko o czy piszesz :)

Pablo 77
29-08-2012, 23:45
Bardzo fajnie to niebo współgra ze szczytami :)

diablo1
30-08-2012, 12:44

No widoczek piękny,ale jednak troszkę bym podrasował :)

Sebastianito
30-08-2012, 16:14

Ooooo o wlasnie...

Sebastianito
30-08-2012, 16:15
No masz :) motyla noga jeśli miałbym opisać wszystkie moje wypady gdy nie miałem światła, mało tego gdy nie wyciągnąłem z plecaka aparatu mimo przejścia sporych odległości w górach - dokumentacja byłaby dość sporą książkę :)
Nawiązując do foty to jak dla mnie jest wszystko o czy piszesz :)

i za to Cie szanuje! Sam sie musze tak nauczyc...

stroop
30-08-2012, 18:51
Tym razem nie do końca wchłaniam, chyba z powodu kompozycji, bo klimat bardzo przyjemny. I troszkę blado.

krzysztofz24
31-08-2012, 10:20
Bardzo naturalnie. Ake ja bym wolal wersje troche bardziej podciagnieta, nie bardzo ale jednak:-).
Kadrowo i klimatycznie mi sie podoba.

Bartekkw
31-08-2012, 12:02
Kolor i kadr BDB.

Acha - gratki za wystawę na Krupówkach - chyba Twój fot tam wisi i to na numerowanym miejscu ;)

geralttt
31-08-2012, 18:26
No masz :)

O to to to. Kiedy ja zająłem się fotografią dostałem takiego ciśnienia na wykony idealnych w każdym wymiarze fot, że zajęło mi lata, zanim zrozumiałem po co tak na prawdę wychodzę w teren. Dla mnie to poczucie wolności Panowie, samo łażenie jest ok, ale wewnętrzny spokój jakiego doznaję siedząc na jakimś szczycie, płynąc kajakiem, brudząc się i tytłając w różnych warunkach,idąc pod wiatr i z nim... Jest coś bardzo naturalnego, chyba jakiś zew czasów przeszłych w nas zakotwiczony. Piękna sprawa. A zachowanie kilku takich chwil na kadrach sprawia, że można do tego po czasie wrócić, przynajmniej wewnętrznie. :) Szkoda, zrozumiałem to dość późno, szczęście, że w ogóle zrozumiałem... Teraz fotografia jest dobrą wymówką, żeby wyrwać się z domu choć na chwilkę hehe...

Co do fotki - jestem zwolennikiem mocnych, silnych barw, ciekawych kontrastów i 'efekciarstwa'(jak to Andrzej eufemistycznie nazwał), ale w miarę wyważonej wersji. Tutaj jest totalny kontrast do takiej formy postrzegania fotografii, a jednak podoba mi się! :) ... Bardzo! :)