Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Spiski poranek ...

...
    Pierwszy raz zaobserwowałem takie zjawisko.
    Wschodzące nieco z tyły z lewej strony słońce podświetliło na chmurach dwa wyraźnie czerwone ukośne pasy,
    trwało to ok 5min. Dodam że na żywo pasy wyglądały jeszcze bardziej okazale.

Pozdrawiam serdecznie.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Ja cały czas obserwuje niebo , tym bardziej w takich momentach (wschód-zachód) i powiem Ci ,że ostatnio na śląsku były piekne zachody na podobne zjawisko zwróciłem wtedy uwagę, ciekawie to wygląda "

Domyślnie

Bardzo naturalnie zrobiłeś, wyznawcy efekciarstwa nie będą zadowoleni.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    No widoczek piękny,ale jednak troszkę bym podrasował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Ooooo o wlasnie...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Czyli kolega nie zawsze trafia na perfekcyjne światło, idealnie umiejscowioną mgłę i dramatyczne niebo?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pumexior Zobacz posta
    Czyli kolega nie zawsze trafia na perfekcyjne światło, idealnie umiejscowioną mgłę i dramatyczne niebo?
    No masz motyla noga jeśli miałbym opisać wszystkie moje wypady gdy nie miałem światła, mało tego gdy nie wyciągnąłem z plecaka aparatu mimo przejścia sporych odległości w górach - dokumentacja byłaby dość sporą książkę
    Na szczęście ja mam fun z łażenia, foty są dodatkowym bodźcem, nie jedyny
    Nawiązując do foty to jak dla mnie jest wszystko o czy piszesz
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    No masz motyla noga jeśli miałbym opisać wszystkie moje wypady gdy nie miałem światła, mało tego gdy nie wyciągnąłem z plecaka aparatu mimo przejścia sporych odległości w górach - dokumentacja byłaby dość sporą książkę
    Nawiązując do foty to jak dla mnie jest wszystko o czy piszesz
    i za to Cie szanuje! Sam sie musze tak nauczyc...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    No masz
    O to to to. Kiedy ja zająłem się fotografią dostałem takiego ciśnienia na wykony idealnych w każdym wymiarze fot, że zajęło mi lata, zanim zrozumiałem po co tak na prawdę wychodzę w teren. Dla mnie to poczucie wolności Panowie, samo łażenie jest ok, ale wewnętrzny spokój jakiego doznaję siedząc na jakimś szczycie, płynąc kajakiem, brudząc się i tytłając w różnych warunkach,idąc pod wiatr i z nim... Jest coś bardzo naturalnego, chyba jakiś zew czasów przeszłych w nas zakotwiczony. Piękna sprawa. A zachowanie kilku takich chwil na kadrach sprawia, że można do tego po czasie wrócić, przynajmniej wewnętrznie. Szkoda, zrozumiałem to dość późno, szczęście, że w ogóle zrozumiałem... Teraz fotografia jest dobrą wymówką, żeby wyrwać się z domu choć na chwilkę hehe...

Co do fotki - jestem zwolennikiem mocnych, silnych barw, ciekawych kontrastów i 'efekciarstwa'(jak to Andrzej eufemistycznie nazwał), ale w miarę wyważonej wersji. Tutaj jest totalny kontrast do takiej formy postrzegania fotografii, a jednak podoba mi się! ... Bardzo!
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Bardzo fajnie to niebo współgra ze szczytami
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów