Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Izka
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Extra, na prawdę dobre. Powiesz jak zaświeciłeś? Popracował bym jednak trochę więcej nad włosami. Przy takich wymuskanych zdjęciach każde niedociągnięcie rzuca się w oczy a o ile się nie mylę w tego rodzaju fotografii chodzi o perfekcjonizm ... Pozdrawiam.
60x90 soft od gory + blenda + wrota na tlo, generalnie prosta sprawa :)
co do wlosow, faktycznie mozna domuskac:) dzieki za zwrocenie uwagi
Świetna praca. Według mnie brak jedynie dobrego kadru, bo aktualny jest nieprzyjemny. Chodzi o dół zdjęcia i jak tam się linie ciała układają. Zatem ja bym podniósł dół do połowy barku. A to oznacza, że by zachować sensowną kompozycję trzeba przyciąć włosy tuż nad początkiem przedziałku chyba. I dostajemy świetny kadr z hipnotyzującym wzrokiem - jest ciaśniej, ale efekt kontaktu i intensywności spojrzenia na tym tylko zyskuje.
Lepiej podaj autorkę makijażu, bo się pogniewa. Piękna robota.
Autorka makijazu i fryzury na zdjeciu;)
dodam jeszcze ze to z d800 na bocznym punkcie af robione:)
coach_lodz
27-08-2012, 20:07
jak dla mnie extra, prosto i fajna tonacja kolorystyczna (nie bardzo wiem jak to ująć słowami), ale efekt jest po prostu świetny.
modelka ma bardzo "hipnotajzing oszy " ;) bardzo dobra praca.
buyniasty
29-08-2012, 11:32
Muszę przyznać - MEGA! świetnie poświecone!
taki prosty set up a jaki swietny rezultat!
robi wrazenie!
60x90 soft od gory + blenda + wrota na tlo, generalnie prosta sprawa :)
co do wlosow, faktycznie mozna domuskac:) dzieki za zwrocenie uwagi
Rozumiem, że te odblaski na bokach twarzy to światło odbijające się od tła do którego modelka była ustawiona w miarę blisko?
Często widzę dobre zdjęcia z prostym set upem, minimalistyczne wręcz ... Liczą się zatem centymetry jeśli chodzi o ustawienie światła. Modelka naturalnie, poza i artystka od makijażu to kolejne elementy.
Dzięki za info.
odcinając dół robi sie dobre zdjęcie , teraz jest na dole bardzo ciężko
a co jest "bardzo ciezkiego w dole"?
Przytnij centymetr pod brodą (to się dowiesz co jest "ciężkie" ;) ) i centymetr nad początkiem przedziałku
za bardzo studyjne i sztuczne, kadr podniósł bym trochę wyżej
Bużka super miodzio. Poniżej, tak od brody w dół, już jakby mniej super. Mam wrażenie że ten bark jakoś sie nie dogaduje z cieniem pomiędzy nim a brodą. Kurczaki.... jakoś nie umiem wyjaśnić ale po prostu cos mi w tym dole nie gra.
Iza łódzka jest ?
Bernard_w
11-10-2012, 11:18
Technicznie ok, przyjemny portret... jednak - moim czepialskim okiem - co bym zmienił: bardziej przylizałbym włosy, nawet używając jakiegoś b. mocnego żelu - wtedy ogólny look byłby bardziej "fashion", make-up oczu - dolna rzęsa - słabo zrobiona - górna nie dociągnięta do kącika... Prawa strona nosa - ten cień, trochę za duży. Poza tym - fajna obróbka fajny kadr, fajne spojrzenie. Chyba niefajny grymas ust. ;) Pozdrawiam