PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pan samochodzik...

RobertSoul
19-08-2012, 10:47
Zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img831.imageshack.us/img831/8793/pansamochodzik1.jpg)

Wersja większa:

http://img26.imageshack.us/img26/5138/pansamochodzik.jpg

darko
19-08-2012, 11:55
Większa wersja robi wrażenie, fajny taki bajkowy klimat wyszedł.
Ech nie mogę się już doczekać kiedy się za swoje zabiorę

Bartekkw
19-08-2012, 12:02
Światełko przyjemne, ale kadrowo nie mogę się tutaj odnaleźć - za dużo tych wszechobecnych kęp drzewnych ;)
Samochodzik też ledwo widoczny - może dłuższa ogniskowa lepiej by się tutaj sprawdziła ?

creep
19-08-2012, 12:27
Trochę czasu mi zajęło zlokalizowanie tytułowego samochodzika, na dużej wersji było łatwiej :) Powtórzę za Bartkiem - warunki bardzo dobre, ale pociąłbym ten obraz dłuższą ogniskową na kilka bardziej oszczędnych graficznie. Chyba najbardziej ciąży mi ten ciemny las u góry, bez niego zdjęcie dostałoby pewnej lekkości - gdyby tak kadr przesunąć odpowiednio w dół?
Ale ogólnie chcę napisać że PODOBA mi się i zazdroszczę tego widoku na żywo.

Duder
19-08-2012, 13:28
A mnie się podoba jak jest, można by oczywiście szukać innych kadrów, ale tak można zawsze. Las ciemny u góry jak dla mnie domyka miękko i nawet tajemniczo kompozycję, no może 0,5cm bym go ujął. Tytułowy grat chyba tu niepotrzebny, a zwłaszcza jako tytułowy.

RobertSoul
19-08-2012, 19:09
Wszystko jest poukładane tak jak ma być.. Zdjęcie z dłuższej ogniskowej dopiero wymagało by kombinowania z kadrem... Tu jedynie mogą przeszkadzać ucięte drzewka w prawym dolnym, ale czy aż tak bardzo ?
Zdjęć z tego miejsca mam sporo i z autkiem i bez autka... Widać, że coś (poza mgiełkami podświetlonymi padającym wschodowym słońcem) jeszcze się tu dzieje innego... Autko małe więc dlatego taki tytuł "..samochodzik" podkreślam samochodzik, a nie samochód ;)
Ale.... każdy ma swoje widzi mi się.. Pozdro!

Nikonozaur
19-08-2012, 20:33
Ja nie mam pytań, w/g mnie mgła filtrująca światło robi tu wystarczającą robotę aby uznać zdjęcie za udane, kadrowanie gra rolę drugorzędną. ;)

darko
19-08-2012, 21:05
Mi kadr jak najbardziej odpowiada tak jak jest a światełko jest tu całkiem przyjemne, chociaz z początku zapowiadały się jeszcze lepsze mgiełki, jednak wiatr je trochę rozgonił zanim słońce się z za górek pokazało

mirekvampirek
19-08-2012, 23:41
dobre światło, dobrze zarejestrowane, autko mało widoczne, ale tytuł zmusza do poszukiwań, i eksplorowania kadru, myślę że to był dobry pomysł,
ogólnie dla mnie gra to zdjecie

stroop
20-08-2012, 08:16
Mnie się podoba tak jak jest. Ciekawy klimat stworzyłeś.
A na Sokolik to trzeba będzie niedługo w kolejce stać rano :)

RobertSoul
20-08-2012, 09:47
.... chociaz z początku zapowiadały się jeszcze lepsze mgiełki, jednak wiatr je trochę rozgonił zanim słońce się z za górek pokazało

Oj tak! Jakby takie mgiełki były w już podświetlone to była by moc!

Mnie się podoba tak jak jest. Ciekawy klimat stworzyłeś.
A na Sokolik to trzeba będzie niedługo w kolejce stać rano :)

Dzięki ;) - jak się cała ekipa zjedzie to może tak być ! :) Każdy po dwa zdjęcia i zmiana :D

MarianS
21-08-2012, 08:17
Ładnie delikatnie z mgiełką i klimatem.Pozdrawiam i

krzysztofz24
21-08-2012, 12:53
Wszystko mi tu gra:-). I kadr i klimat tworzony przez piekne swiatlo. Pasuja mi kolorki i "temperatura";-) foty. Nie za cieplo, nie za zimno, akurat.
A samochodzik, nawet fajnie robi za mily akcent w kadrze:-).

geralttt
21-08-2012, 17:59
Rzeczywiście tylko większa wersja bo na małej masa szczegółów ucieka... :)

ART69
21-08-2012, 22:07
Kolejne dobre zdjęcie z tego miejsca :-)