Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zapach lata...
Bartekkw
17-08-2012, 21:41
Tak mi się skojarzyło. Zapraszam w moje okolice ;)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/08/sciezka5-1.jpg
źródło (http://img441.imageshack.us/img441/6664/sciezka5.jpg)
Niewątpliwie, ale znają to tylko Ci, którzy wstają na plener o 4 rano ;-)
Poczekałbym na inne światło i poranną mgłę/rosę.
RobertSoul
18-08-2012, 09:12
Nie wiem od czego zacząć... światełko jak najbardziej do tych ciekawych się zaliczało, natomiast szukam tutaj mocnego punktu zaczepienia... Niby jest droga - ale w sumie do nikąd ona nie prowadzi... Drzewa, krzaki, trawy itp wszystko zlewa mi się w jedną całość... Nie zbyt dobrze to wygląda moim zdaniem...
Bartekkw
18-08-2012, 10:28
Nie wiem od czego zacząć... światełko jak najbardziej do tych ciekawych się zaliczało, natomiast szukam tutaj mocnego punktu zaczepienia... Niby jest droga - ale w sumie do nikąd ona nie prowadzi... Drzewa, krzaki, trawy itp wszystko zlewa mi się w jedną całość... Nie zbyt dobrze to wygląda moim zdaniem...
Droga prowadzi w głąb ..... :) mam słabość do tego miejsca
Dla mnie jest OK, sielsko z dobrym światełkiem i kadrem.
Kajtuś Czarodziej
23-08-2012, 22:19
Droga prowadzi w głąb ..... :) mam słabość do tego miejsca
MEGA. Tu jest to, co mnie urzeka w przyrodzie. Tajemnica.
Czy mogę prosić na PW współrzędne tego miejsca w Google Maps? Z chęcią tam pojadę korzystając z zaproszenia. :D
krzysztofz24
23-08-2012, 22:54
Bardzo ladnie zaswiecilo tam na drzewo, przyjemne kolory. Z jednej strony to chaszczory;-), ale z drugiej strony to bardzo dobrze zbudowales kadr w takich warunkach.
Droga delikatnie wglab prowadzi. I ja tez czuje troche tajemniczosci w tym zdjeciu:-).
Przyjemnie.
Wiem doskonale jak trudno jest w takich, nie oszukujmy się, mało efektownych okolicznościach wykroić coś zjadliwego. Wydaje mi się, że cała rzecz polega na udanym dobraniu/wypatrzeniu plam koloru, ich gradacji, ułożenia rozdrobnionych i masywnych fragmentów, no i oczywiście złapanie odpowiedniego światła. To wszystko Ci się tutaj udało i nieodparcie nasuwa skojarzenie z obrazami impresjonistów, a nawet trochę puentylistów. Bardzo dobra kolorystyka i kompozycja.
Uważam że bardzo dobrze podany jest tytułowy zapach lata i wykorzystany zwyczajny kawałek przyrody.Pozdrawiam
Śmierdząca sprawa, kiedy "zapach" (sobie) "lata" ;)
Sebastianito
25-08-2012, 11:42
Bardzo lubie, takie proste sielskie-anielskie widoczki.
wasilewk
25-08-2012, 12:12
Bardzo mi się podoba !
Ja też odwiedzam takie miejsca rowerem (muszę jeździć codziennie) - trochę sie boję nieoczekiwanych sytuacji - no, ale kto nie ryzykuje...
To jest sam miód !
Pzdr.
Master95
25-08-2012, 16:44
Ładnie :)
Ładne zdjęcie, wróciłem do niego. Nie klasyk i nagród nie przyniesie ale jest w nim coś bardzo przyjemnego, taka bujność natury, nie wiem do końca.
Nikonozaur
29-08-2012, 20:26
Ładne zdjęcie, wróciłem do niego. Nie klasyk i nagród nie przyniesie ale jest w nim coś bardzo przyjemnego, taka bujność natury, nie wiem do końca.
Ja też tu jestem któryś raz, i w zasadzie do tej pory nie wiem co mi się tu podoba, w każdym razie odbiór zanotowałem pozytywny. ;)
Wyszło intrygująco :-) potrafisz zrobić coś z niczego :-)
Don_Sulco
02-09-2012, 18:56
Dla mnie rewelacja!
Graulacje światła i umiejętności wykrojenia kadru z tego, z pozoru, banalnego widoku.