miron19j
13-08-2012, 11:09
buszowałem sobie wczoraj w nocy po eBayu. .de, .com, .co.uk. Porobiłem trochę zakupów, płaciłem przez PayPal. Nagle, przy jednej transakcji wyskoczył mi komunikat, że "płatność nie została zrealizowana, a konto nie zostało obciążone. Skontaktuj się z handlowcem" Co jest? Sprawdziłem kartę, środki są. Zrobiłem następną, groszową płatność, przeszła. Dzisiaj zadzwoniłem do PayPala. Miła pani miała problem ze znalezieniem transakcji. Potem nie mogła odnaleźć numeru karty, którą płacę. Jestem cierpliwy z natury, może się uczy? Ale gdy stwierdziła, że czasami system blokuje płatności i nie można nic z tym zrobić, nie wytrzymałem. Poprosiłem o rozmowę z przełożonym, nie da się. Poprosiłem o kontakt do kogoś z kierownictwa firmy - nie da się. Jedyne wyjście, to odczekać 24 godziny i spróbować ponownie. Na moje stwierdzenie, że może to jest pilna płatność i nie mogę czekać, odpowiedziała, że nic nie da się zrobić. Tu już mnie poniosło, aż potem mi się jej szkoda zrobiło :-)
Spróbowałem jeszcze raz zapłacić. Nic z tego. Cały czas działałem na iPadzie. Włączyłem laptopa i spróbowałem ponownie. Płatność zrealizowana od ręki. System PayPal rozpoznaje działanie na urządzeniu przenośnym, miałem nagłówek "PayPal na telefonie". I prawdopodobnie dla bezpieczeństwa blokuje działania, gdy jest zbyt dużo wysokich płatności. Ale powinienem zostać o tym poinformowany przez "handlowca". Podejrzewam jednak, że jak w innych firmach, pracują tu ludzie z łapanki. Nie przeszkoleni należycie, pracujący za minimum. I w efekcie jest, jak jest.
Spróbowałem jeszcze raz zapłacić. Nic z tego. Cały czas działałem na iPadzie. Włączyłem laptopa i spróbowałem ponownie. Płatność zrealizowana od ręki. System PayPal rozpoznaje działanie na urządzeniu przenośnym, miałem nagłówek "PayPal na telefonie". I prawdopodobnie dla bezpieczeństwa blokuje działania, gdy jest zbyt dużo wysokich płatności. Ale powinienem zostać o tym poinformowany przez "handlowca". Podejrzewam jednak, że jak w innych firmach, pracują tu ludzie z łapanki. Nie przeszkoleni należycie, pracujący za minimum. I w efekcie jest, jak jest.