Zobacz pełną wersję : wirusy i inne cuda
No i sie doigralem... :( rzexbie cos w kompie i tu mi nagle wyskakuje kompletnie bialy ekran i dwa waskie czerwone paski po bokach. Nie idzie nic z tym badziewiem zrobic. ctrl alt del dziala, wchodze do menadzera zadan i tam pusto i po sekundzie gasnie. Reset systemu - win7 sie laduje i zas bialy ekran. Wbilem sie jakos do systemu awaryjnie ale za bardzo nie wiem czego szukac i gdzie ? Prosze sie nie smiac ale jakims cudem nie mam przywracania systemu... No i klops... Jakies sugestie? Da sie jakos ustalic co moglo sie stac ? Format C: to jakby ostateczna ostatecznosc i nie chcialbym za szybo z niej korzystac...
dogrzebalem sie - klasyk Ukash i logo policji. Mam nadzieje ze zaraz to wypierdziele w kosmos... :)
http://epoznan.pl/news-news-33968-Hakerzy_podszywaja_sie_pod_Policje
ano - upierdliwa rzecz ale da się naprawić. Troche trzeba poczyścić i pousuwać dupereli - co jak dla mnie (komputerowego ignoranta) było dość uciążliwe - no ale się udało :)
nooo - też się przez pół sekundy zdziwiłem jak zobaczyłem logo policji :) Wszak redtube nie jest mi obcy hehehe :)
No ale policja raczej nie wyświetla logo a wchodzi do chałupy razem z drzwiami - więc od razu wyczułem jakiś wał :)
A czego nie robić żeby tego syfu nie załapać ?
Jakiego antywira, miałeś/ masz?
grudzinsky
21-07-2012, 20:55
ktos kiedys w pewnym watku pisal, ze wirusy pod Win istnieja, ale nikt ich nigdy nie zlapal ;)
Cytat z podanej stronki:
"po dokonaniu określonej kwoty pieniędzy blokada zostanie przez policję usunięta"
Zastanawia mnie głęboko "sęs" tego "zformółowania" ;)
Cytat z podanej stronki:
"po dokonaniu określonej kwoty pieniędzy blokada zostanie przez policję usunięta"
Zastanawia mnie głęboko "sęs" tego "zformółowania" ;)
Prawie jak zeznanie spisane przez posterunkowego:D
miałem avasta. Teraz mam NOD
DonMaliniacco
23-07-2012, 19:51
redtube ogladasz???? eee tam... lobstertube jest o niebo fajniejszy :)
grudzinsky
23-07-2012, 21:25
redtube ogladasz???? eee tam... lobstertube jest o niebo fajniejszy :)
a pozniej sie dziwic, ze lapiecie jakies G ;)
a pozniej sie dziwic, ze lapiecie jakies G ;)
Ju wiem czemu masz MACa.....ogladasz na legalu:D
AAaaaaaa nie sorry, nie masz flasha:D
Brak flasha nie dotyczy czasem tylko iPada?
Marcinu już Ci dawno mówiłem, że avast nie jest dobrym programem AV.
no juz teraz wiem :)
No ale ja takie akcje wpisuje w rozrywkę uzytkowania kompa - więc luz. Trochę się nawkurzałem ale problem zażegnałem.
grudzinsky
24-07-2012, 10:11
Ju wiem czemu masz MACa.....ogladasz na legalu:D
AAaaaaaa nie sorry, nie masz flasha:D
moze nie tyle co na legalu, ale bez stresu, ze zlapie jakies G :razz:
brak flash'a dotyczy tylko iPad'a
K!^*a... Internet Security 2012 złapałem. Nod32 go przepuścił. Fakt, że od jakiegoś tygodnia już był nieaktualny, bo zapomniałem wykupić subskrypcję, więc baza była może nieaktualna, ale do ciężkiego diabła, heurystycznie powinien wyłapać chwasta. Tzn wróć, wyłapał i wyświetlił, źe strona, na którą próbuję wejść jest zainfekowana, ale powinien jeszcze zablokować samą instalację na lokalnym dysku. A tu ziuuu... poszło... A najciekawsze, że to wlazło ze strony, po której bym się nie spodziewał. Dlatego zignorowałem komunikat... Myślałem, że to może jakś gupi skrypt javowy, czy inna bzdura. Grr... Ale wściekły jestem. Poł dnia w plecy...
Po tym jak wyświetliło Ci ostrzeżenie, to zignorowałeś je czy jednak nie lazłeś dalej?
Ja już nauczyłem się nie ignorować ostrzeżeń AV, nawet ze stron, które odwiedzam codziennie. Każda strona może siać jakimś syfem. Wystarczy poczekać, czasem kilka godzin i jest OK. Czasem to rzeczywiście false positive i kolejna aktualizacja AV załatwia temat, a czasem realne zagrożenie.
No właśnie, jak to głupi, wlazłem dalej. Tak piszę o tym wszystkim ku przestrodze. Wystarczy chwila roztargnienia. A jestem mocno zdziwiony, bo takie coś mi się pierwszy raz przytrafiło. Do tego jeszcze przez telefon gadałem i w trakcie rozmowy coś tam sobie chciałem na bieżąco sprawdzać. Sztupid, sztupid... ;-)
Ano właśnie pur sztupid ju. ;)
Tak się nie robi, ale teraz już wiesz. ;)