Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Żonka
Kartofelinder
19-07-2012, 13:29
Wpadliśmy z żonką na pomysł pewnego zdjęcia, ale skoro już jesteśmy amatorami, to szybko wyszło, że przydał by się dobry wizaż, fryzjer itp. więc pomysł spalił trochę na panewce. Skoro jednak rozłożyłem w międzyczasie wszystkie manele, zrobiliśmy dosłownie 2 zdjęcia.
Oglądając te wszystkie docinki do tej pory nie byłem nigdy skłonny nic tutaj publikować.
To jest pierwszy raz, kiedy użyłem postprocesu na skalę większą niż podstawowe korekty. Pierwszy raz też użyłem Lightrooma ;) Powiedzcie proszę co myślicie z naciskiem na uwagi konstruktywne ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://lh3.googleusercontent.com/-0eQxGalYuNk/UAft1bJSV7I/AAAAAAAAGyA/443KSHdm4lc/s800/DSCF7862.resized.jpg)
sztefanek
19-07-2012, 13:39
Tytuł? ;)
Kartofelinder
19-07-2012, 13:48
Zły? ;)
Witam.
Mam za małe doświadczenie aby konstruktywnie się wypowiedzieć ale............ żonę masz fajna ;)
A tak na serio nie wiem czy w odbiorze nie ciekawiej by wyglądał naszyjnik niż ta ręka w takiej "pozycji".
Zdjęcie fajne.
Pozdrawiam
Tomek
sztefanek
19-07-2012, 14:22
Zły? ;)
Nie wiem czy zły, ale jakoś mi tu nie pasuje.
zkrzysztof
19-07-2012, 14:35
Witam.
Mam za małe doświadczenie aby konstruktywnie się wypowiedzieć ale............ żonę masz fajna ;)
Tomek
Ja mam 30 letnie doświadczenie - jest fajna haha
Ciekawe zdjęcie. Czy kompozycja jest dobra nie mam zdania, wg mnie wzrok przyciąga palec wskazujący, a powinny oczy, coś w tym ujęciu jest.
Kartofelinder
19-07-2012, 14:36
Hehe, bo w tutejszych standardach powinno być: "Agnieszka - piętnastoletnia modelka [by Kartofelinder]" ?? :)
A z naszyjnikiem jest drugie zdjęcie .. i uznaliśmy, że nie był warty zamiany :) Wyglądało to tak standardowo.
Masz piętnastoletnią żonę?
Kartofelinder sam musisz oddzielić kk od głupich komentarzy, tak to jest na forum.
Zdjęcie mi się podoba, chętnie dowiedział bym się czegoś na temat setup-u oświetlenia.
Kartofelinder
19-07-2012, 14:49
Masz piętnastoletnią żonę?
Ok, ex piętnastoletnia modelka ;)
Kartofelinder sam musisz oddzielić kk od głupich komentarzy, tak to jest na forum.
Zdjęcie mi się podoba, chętnie dowidział bym się coś na temat setup-u oświetlenia.
To są przecież tylko życzliwe offtopy ;) Nie przeszkadza mi to
A co do setupu, jak zawsze dodałem do strobingu (zwykle publikuję tylko tam):
http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2877638&postcount=2184
Ok, ex piętnastoletnia modelka ;)
Tak myślałem, wyglada na osiemnaście :)
Tytuł faktycznie mógłby nadać jakiś kontekst.
Ja bym pochylił modelkę do przodu, teraz odgina się do tyłu i trochę dystansuje.
Kartofelinder
19-07-2012, 16:23
Pomysł był na trochę wyniosłą pozę, ale bym skłamał, gdybym powiedział, że byłem świadomy wpływu pochylenia. Aga siedziała prosto, ale aparat był nieco z dołu. Cenna uwaga. Nie mam teraz jak sprawdzić różnicy, ale następnym razem będę miał to w głowie ;) Dzięki
Jak dla mnie super fota i Super żonka:)
Kartofelinder
21-11-2012, 15:27
To zescie odkopali kotleta ;-) Ale dzieki