Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Xn1
Witam,
pierwsze z serii zdjęć na długim czasie.
Powstają kolejne;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/79549120984581915463.jpg)
pania troche bokiem trzeba bylo. ale dobre. mi sie widzi
pania troche bokiem trzeba bylo. ale dobre. mi sie widzi
Tak jak pisałem - pierwsze z serii, będzie więcej.
Dzięki.
Wooow, mnie się też widzi, bardzo, ma klimat!
aikidudi
14-07-2012, 20:12
czekam na więcej. Jak długo trzymałeś modelkę nieruchomo w wodzie? :)
czekam na więcej. Jak długo trzymałeś modelkę nieruchomo w wodzie? :)
A cos z tym jest nie tak, ze czekasz na więcej:) Modelkę trzymałem około 3s. Niestety wczoraj pogoda nie dopisała - czekałem na czarne niebo i delikatne światło, ale się niedoczekałem:) Mam nadzieję, ze jutro dopisze, bo planuję ok 10 zdjęc w róznych miejscowkach tej serii.
rafal1980
15-07-2012, 13:31
Zdjęcie to efekt jednego pstryka czy połączony widok na długim czasie + modelka na osobnym strzale? ( tak z ciekawości pytam ;) )
Wyszło fajnie, jak najbardziej broni się nawet tak centralny kadr ;)
Czekam na więcej ;)
Zdjęcie to efekt jednego pstryka czy połączony widok na długim czasie + modelka na osobnym strzale? ( tak z ciekawości pytam ;) )
Wyszło fajnie, jak najbardziej broni się nawet tak centralny kadr ;)
Czekam na więcej ;)
Jedna klatka - nie łączyłem. Tylko 3 sekundy, więc chyba każdy tyle wytrzyma :)
Nie wiem dlaczego wiele osób uważa centralny kadr za zły. Jeśli jest uzasadnienie, to mi pasuje jak najbardziej - jak i tu :) Ale szanuję każdego zdanie :)
Będzie więcej jeszcze dziś.
Dzięki :)
Ok, jest początek. Ale to według mnie nie koniec zdjęcia jeszcze. No bo co widzimy? Jakaś dziewczyna stoi jak słup w wodzie. Dokoła pusto, nawet ładny pejzażyk z kamieniami. W porządku. Tylko po co ona tam tak stoi i się na nas gapi?
Czyli technicznie fajnie. Ale przesłania trochę brak. A wystarczy by miała ciut inną pozę. Sugerującą marsz w naszym kierunku. Albo fakt, że nas dopiero co dostrzegła, odwracając się od zadumy nad horyzontem. Taki detal, a gdzieś gryzie w tył głowy. Połączenie naturalnego krajobrazu z nienaturalną stoicką pozą. Nie sprawdza się w tym wypadku moim zdaniem.
Dodatkowo pejzaż zwykle jest bezosobowy. Bez narratora. Tutaj dziewczyna patrzy na nas i odciąga naszą uwagę od krajobrazu - zwraca ją w przeciwnym kierunku.
To bardziej filozoficzne subiektywne odczucie, że coś tu jest nie tak, niż jakiś błąd.
Oczywiście chciałoby się też modelkę mieć super ostrą, ale cóż - nie można mieć wszystkiego.
Krajobraz na tak. Postać mniej mi się widzi w tym konkretnym wypadku. Zobaczymy co będzie dalej.
behavior
16-07-2012, 08:52
Podoba się, jest klimat. Chętnie zobaczę kolejne.
A ja chyba rozumiem kolege, co chcial pokazac. Nie jestem pewnien czy to sie udalo ale zobaczymy co z reszta z setu :-)
aikidudi
16-07-2012, 18:58
A cos z tym jest nie tak, ze czekasz na więcej:) Modelkę trzymałem około 3s. Niestety wczoraj pogoda nie dopisała - czekałem na czarne niebo i delikatne światło, ale się niedoczekałem:) Mam nadzieję, ze jutro dopisze, bo planuję ok 10 zdjęc w róznych miejscowkach tej serii.
jestem głodny więc chcę więcej. Nie widziałem wcześniej takiego połączenia dlatego interesuje mnie jak się rozwiną zdjęcia które wrzucisz po tym jednym :)
CZAD! Klimat jest! Czekam na kolejne :)