PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Need a light, girl?

Sapphiron
11-07-2012, 12:03
Co powiecie?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://dl.dropbox.com/u/59705033/forum/_IMG0876.jpg)

prz3mo
11-07-2012, 12:07
Ja poczekam na inne z tej sesji :)

ps. Nie wiem dlaczego, ale pierwsze co "rzuca się w oczy" na tym zdjęciu to... nos modelki po lewej.

Sapphiron
11-07-2012, 12:08
a czemuż poczekasz na inne? tej szkoda komentować?

Czarny.
11-07-2012, 12:11
Fajna stylizacja retro, do której w ogóle nie pasuje mi "pani sprzątaczka". Widziałbym tu bardziej jakiegoś gentlemana w garniturze.

prz3mo
11-07-2012, 12:15
a czemuż poczekasz na inne? tej szkoda komentować?

Nie, nie... to zdjęcie jest dobre technicznie, ale czuję, że inne z tej sesji będą lepsze pod względem treści :)

Sapphiron
11-07-2012, 12:15
czarny: zadziwiające... stwierdzasz że fajna stylizacja retro a na rockabilly girl mówisz sprzątaczka ;)

prz3mo: owszem będą lepsze petardy ale nie będą tutaj umieszczone :) z wiadomych powodów ;)

Czarny.
11-07-2012, 12:36
czarny: zadziwiające... stwierdzasz że fajna stylizacja retro a na rockabilly girl mówisz sprzątaczka ;)
Po prostu nie pasuje mi ta modelka na tym zdjęciu, nie ma urody z pazurem i przypomina mi sprzątaczkę, serio. ;-) Właśnie dlatego wolałbym kogoś kto nie zaburzałby urody modelki w aucie (i samochodu oczywiście ;-)) swoją nijakością. Takie są moje odczucia.

Sapphiron
11-07-2012, 12:42
Dzięki za wyczerpującą opinię o zdjęciu ;) Modelce przekażę że jest nijaka ;)

A tak po chwili namysłu jednak to napiszę...

Jeśli uważasz że facet w garniaku pasowałbym do rockabilly girl to raczej kiepsko z Twoją wiedzą ;)

noritsu-koki
11-07-2012, 14:58
Po prostu nie pasuje mi ta modelka na tym zdjęciu, nie ma urody z pazurem i przypomina mi sprzątaczkę, serio. ;-)

Wystarczyłoby ją inaczej ustawić, poprosić, żeby coś zagrała, a ta beznamiętna mina faktycznie przywodzi na myśl konserwatorkę powierzchni płaskich poproszoną o ogień. Pani po prawej robi to dobrze.

Czarny.
11-07-2012, 15:09
Jeśli uważasz że facet w garniaku pasowałbym do rockabilly girl to raczej kiepsko z Twoją wiedzą ;)
Raczej moja wiedza nie ma tu nic do rzeczy tylko gust, a gustach wiadomo... To nie są zdjęcia z cyklu dokument i nie muszą być odwzorowane wiernie realia tamtego okresu. Wystawiasz do oceny jedno zdjęcie i tak też je oceniam, jeśli zamiast modelki po lewej dasz faceta w niedopiętej koszuli i garniaku (żeby nie było, że się wycofuję) i nie dodasz podpisu, że ta pani to rockabilly girl (widzę logo), to myślę, że nikt nie będzie czuł się zniesmaczony zbrukaniem czasów początków rock'n'rolla, a zdjęcie na pewno zyska. Co do kadru i obróbki podoba mi się, więc się tak nie denerwuj ;-) EOT

Sapphiron
11-07-2012, 15:36
uwierz mi że jakbym dał faceta w garniaku to byłbym posądzony o sprofanowanie stylu rockabilly ;)

Bonzo
11-07-2012, 16:04
w tamtych czasach w garniakach nie chodzili ? ;) może być modelka w rocka i model np który wychodzi z pracy z biura i daje ognia kobitce , bo nie sądze że makler biegał w dżinach i koszuli w krate z bandanką na udzie :D

Sapphiron
11-07-2012, 16:11
hehe żeście się uczepili ;)

pes
11-07-2012, 16:31
Niezła gadka. Kurde, jak żeście zapodali wątek "sprzątaczka" to i mnie się teraz tak wydaje, choć za pierwszym razem gdy nie było jeszcze komentarzy nie miałem takiego skojarzenia :mrgreen:

stock
11-07-2012, 16:38
az prosiłoby się o bardziej klimatyczne swiatło. Za jasno moim zdaniem. Tło również za jasne i takie to wszystko bez klimatu.

Mikołaj Dudek
11-07-2012, 18:56
Jak dla mnie ten pin up jest mało pin up'wowy. Chyba będę mało oryginalny, ale brakuje mi trochę emocji u pani z lewej strony. Jeśli już to powinna być bardziej uśmiechnięta i 100% więcej to pokazać. Nie wiem, czy ktoś by chciał wieszać sobie te panie na ścianie, bo w końcu w tym trendzie to występuje. ;)

Sapphiron
11-07-2012, 21:26
Jak dla mnie ten pin up jest mało pin up'wowy. Chyba będę mało oryginalny, ale brakuje mi trochę emocji u pani z lewej strony. Jeśli już to powinna być bardziej uśmiechnięta i 100% więcej to pokazać. Nie wiem, czy ktoś by chciał wieszać sobie te panie na ścianie, bo w końcu w tym trendzie to występuje. ;)

A gdzie napisałem że to jest pinup?

sprychu
11-07-2012, 22:00
A gdzie napisałem że to jest pinup?

W lewym górnym rogu wkleiłeś takie a nie inne logo. No chyba, że tak bez związku to zrobiłeś, ale wtedy nie za bardzo wiem po co?

Pozdrawiam

Sapphiron
11-07-2012, 22:33
a jakby było tam moje logo "foto ślubne" to byś oceniał pod kątem ślubniaka?

sprychu
12-07-2012, 00:09
a jakby było tam moje logo "foto ślubne" to byś oceniał pod kątem ślubniaka?

Ale tam jest Pin-up Project akurat. I jeśli dodać do tego taką a nie inną stylistykę zdjęcia, to skojarzenie z tym co w logo jest jak najbardziej naturalne. Na dodatek wspomniałeś gdzieś tam po drodze o Rockabilly, a więc stylistyce bardzo do pin-up zbliżonej i mającej z pin-up sporo wspólnego.

Rycerz
12-07-2012, 00:13
ciut za jasno jak dla mnie

Sapphiron
12-07-2012, 00:21
ciut za jasno jak dla mnie

Możliwe :) niestety nie jestem w stanie stwierdzić czy mam dobrze skalibrowany monitor czy raczej nie :(