Zobacz pełną wersję : IO
Mam wielka nadzieję, że nie zaśpiewam siatkarzom "Nic się nie stało Polacy nic się nie stało" Czuje złoto olimpijskie
Rafał_Sz
07-07-2012, 21:03
Ja na moją sąsiadkę, która nie wie, że ma mnie za sąsiada :). Maja Włoszczowska!!!
Mam wielka nadzieję, że nie zaśpiewam siatkarzom "Nic się nie stało Polacy nic się nie stało" Czuje złoto olimpijskie
Też marzę o złocie naszych siatkarzy...
Ja będę zadowolony ze srebra, brązu. Oby forma rosła lub została na tym poziomie, na jakim jest obecnie...
adolfik9501
08-07-2012, 16:17
Ja na moją sąsiadkę, która nie wie, że ma mnie za sąsiada :). Maja Włoszczowska!!!
Może po IO przytyje, bo w tym sezonie wygląda okrutnie ;) Chociaż zapewne i tak jej wiele nie widzisz - treningi, wyjazdy... W którymś wywiadzie mówiła, że zmienila plan treningowy i obecnie ma 70 h treningu tygodniowo... Celem oczywiście złoto na IO.
Myślę że kilka szans medalowych mamy, ale jak będzie to zobaczymy niedługo :D
ja też chce ! :D
Rafał_Sz
21-07-2012, 15:46
NIEDOBRZE! (http://sport.onet.pl/igrzyska/kolarstwo,319/grozna-kontuzja-mai-wloszczowskiej-we-wloszech,44783.html):(
pincerna
21-07-2012, 16:46
może to zmyłka przedolimpijska...
adolfik9501
22-07-2012, 00:11
Piszą o bardzo mocnym skręceniu stawu skokowego plus złamaniu jednej z kości śródstopia. Pełna diagnoza ma być w poniedziałek po TK (!). Niezłe opóźnienie. Wydaje się, że Majki na IO nie zobaczymy.
pincerna
22-07-2012, 20:50
no właśnie ... to jednak nie jest zmyłka a poważna raczej sprawa :-(
miron19j
22-07-2012, 22:08
coś mi to wygląda na próbę zwiększenia "czytalności". Najpierw piszą o złamanej kości, a na koniec stwierdzają "na razie nie są znane szczegóły wypadku ani obrażenia MW"
To o co biega?
Rafał_Sz
23-07-2012, 19:16
Niestety, już na pewno. :(
http://sport.onet.pl/igrzyska/gallery/dramat-mai-woszczowskiej,466.html
sokolnik
23-07-2012, 20:47
Dziś parę godzin słuchałem radia...w każdych wiadomościach na pierwszym miejscu MW! Poprostu ona i jej kostka była Dziś najważniejsza wiadomością w radiu...jakby była to nasza jedyna zawodniczka na io a polska leżała w obok kongo...podniecaja się ci dziennikarze ta mw albo nie mają o czym pisać... Jeden mi się komentarz kogoś tam podobał. To jest sport. Trenujesz 4 lata lapiesz kontuzje i masz pozawodach. Życie. Dziś mw była ważniejsza od 90 żołnierzy zabitych w afganistanie/iraku... O tym powiedzieli raz... Potem cały dzien trabili o MW. Kostka MW Najwazniejsza. Co godzine MW
Mogłeś wyłączyć radio, skoro tak bardzo Cię irytowały wiadomości.
sokolnik
23-07-2012, 20:56
naprawdę? Dzięki ŻE mi napisałeś bo bym nie wiedział. A nie pomyslales że są ważniejsze sprawy w ogólnych wiadomościach niż na pierwszym miejscu kostka MW? Czy wystartuje w io czy nie? Paranoja? Od tego są wiadomości sportowe. Chcialem sluchac wiadomosci z polski i ze swiata. A w radiu wiadomosci piszczaja chyba z tasmy...co godzine to samo.
Serio, serio.
Po co było słuchać tyle razy tego samego skoro wystarczyło raz. Teraz jesteś zirytowany i wylewasz swoje żale na forum.
Ja nie wiem co jest ważną wiadomością, telewizji nie oglądam, radio słucham 20 minut dziennie, akurat podczas porannych przygotowań do fabryki i nie zawsze się na wiadomości załapię. Gazet w sumie też nie czytam, zatem jestem głupszy, ergo nie. Nie pomyślałem.
sokolnik
23-07-2012, 21:13
ok spoko. Ale po co to samo gadać w wiadomościach przez cały dzień? Ludzi oglupiaja. Jakąś reklama dla mw? Ok musi mieć swoje 5min wkońcu na io nie wystąpi...
Sokolnik
To w sumie jest jej tragedia. Dziewczyna odpuściła wiele w tym sezonie ze względu na Igrzyska i to nie tylko o ten sezon chodzi. Teraz gdy była w szczytowej formie miała pecha, a pudło było raczej gwarantowane.
Ale tak jak mówisz troche przesadzili, najbardziej zdziwiło mnie określenie jednej z gazet ''Urwała stope''.
Stało się, wielka strata. Ale mam nadzieje, że teraz sobie odpuszczą. Jej psychika też musi odpocząć po tym co się stało.
edyta:
po drugie znajomy,który masuje w kadrze narodowej tylko w kolarstwie torowym mówił, że dziwnym zbiegiem okoliczności do Livigno zawitała kontrola antydopingowa przed IO. Ale patrząc na to jak dzisiaj wyglądała to nie wierze w takie cuda ;)
naprawdę? Dzięki ŻE mi napisałeś bo bym nie wiedział. A nie pomyslales że są ważniejsze sprawy w ogólnych wiadomościach niż na pierwszym miejscu kostka MW? Czy wystartuje w io czy nie? Paranoja? Od tego są wiadomości sportowe. Chcialem sluchac wiadomosci z polski i ze swiata. A w radiu wiadomosci piszczaja chyba z tasmy...co godzine to samo.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale ten akurat wątek poświęcony jest Igrzyskom Olimpijskim, zauważyłeś?
Tak się składa, że temat MW jest jak najbardziej w temacie wątku, natomiast Twoje wywody na temat "jakie to media są bezsensowne" - już niekoniecznie. Dlatego daruj sobie może tego typu komentarze, tutaj nie miejsce na to.
Pozdrawiam
sokolnik
23-07-2012, 21:31
wiem że dla niej to tragedia. Ale podobnych albo większych tragedii jest wiele. Tylko raz słyszałem coś o zamachu na bazę i 90 żołnierzy zginęło...o tym mówili tylko raz. Czy to jest większą tragedia? Media karmią nas czym chcą.
Kiedyś, dawno, jak jeszcze jeździłem po górach na rowerze, a panowie Grabek i Golonko organizowali maratony rowerowe wspólnie, wyszło nam, że najlepiej być 55 letnią kobietą i startować w takich maratonach. Nie ma bata, żeby nie przywieźć z każdego nagrody. Konkurencji w danej grupie wiekowej nie było, a jak nawet była to i tak się załapywało na pudło.
Igrzyska zaczynają się za kilka dni, a Majka była pewniakiem, że powiększy naszą, zwykle dosyć skromną pulę medalową. Nic to jednak, młoda jest i po swoje złoto sięgnie jeszcze. Pamiętam jak w Barcelonie Roberta Korzeniowskiego też zdyskwalifikowali tuż przed metą, potem pokazał kto w chodzie rządzi.
sokolnik
23-07-2012, 21:42
Nie wiem czy zauważyłeś, ale ten akurat wątek poświęcony jest Igrzyskom Olimpijskim, zauważyłeś?
Tak się składa, że temat MW jest jak najbardziej w temacie wątku, natomiast Twoje wywody na temat "jakie to media są bezsensowne" - już niekoniecznie. Dlatego daruj sobie może tego typu komentarze, tutaj nie miejsce na to.
Pozdrawiam
wolałbym by zwracał mi uwage ktos kto bierze udzial w dyslusji w tym watku a nie jest pseudo szeryfem pilnujacym porzadku. A co ja takiego zrobiłem? Nalisalem 10 stron w watku o mediach? Mam nowy temat zakładac w cafe o mediach radiu i MW? OK! Nie badzmy maerzejsi niz jestesmy
Kiedyś, dawno, jak jeszcze jeździłem po górach na rowerze, a panowie Grabek i Golonko organizowali maratony rowerowe wspólnie, wyszło nam, że najlepiej być 55 letnią kobietą i startować w takich maratonach. Nie ma bata, żeby nie przywieźć z każdego nagrody. Konkurencji w danej grupie wiekowej nie było, a jak nawet była to i tak się załapywało na pudło.
Igrzyska zaczynają się za kilka dni, a Majka była pewniakiem, że powiększy naszą, zwykle dosyć skromną pulę medalową. Nic to jednak, młoda jest i po swoje złoto sięgnie jeszcze. Pamiętam jak w Barcelonie Roberta Korzeniowskiego też zdyskwalifikowali tuż przed metą, potem pokazał kto w chodzie rządzi.
i tak jeszcze oftopowo
Golonka dalej robi maratony a Grabek poszedł w kase i masówke.
A że kobiet startuje jak na lekarstwo to praktycznie każda może stanąć na podium.
Jestem teraz tylko ciekaw czy na IO pojedzie Gorycka,a może Szafraniec.
Zapewne jak pojedzie Szafraniec to Piątek swoje powie.
Osobiście jestem za Gorycką.
jurek1906
23-07-2012, 21:59
Jestem teraz tylko ciekaw czy na IO pojedzie Gorycka,a może Szafraniec.
Zapewne jak pojedzie Szafraniec to Piątek swoje powie.
Osobiście jestem za Gorycką.
Rezerwową jest Gorycka,innej opcji brak.
wolałbym by zwracał mi uwage ktos kto bierze udzial w dyslusji w tym watku a nie jest pseudo szeryfem pilnujacym porzadku. A co ja takiego zrobiłem? Nalisalem 10 stron w watku o mediach? Mam nowy temat zakładac w cafe o mediach radiu i MW? OK! Nie badzmy maerzejsi niz jestesmy
Przede wszystkim - nie jestem żadnym pseudo-szeryfem, jak to ładnie raczyłeś ująć.
Dalej - wątek śledzę uważnie, póki co tylko czytam, pisał będę jak już zacznie się olimpiada.
A dlaczego zwróciłem Ci uwagę? Ano dlatego, że robisz OT, piszesz jakieś pierdoły o niesprawiedliwości mediów, o prawdziwych tragediach itp. itd. Jeszcze raz napiszę - nie ten wątek. Do kogo masz pretensje o tę niesprawiedliwość, i dlaczego w ogóle je masz? No bo chyba nie do Majki Włoszczowskiej?
PS. A tak przy okazji, bardziej mógłbyś przykładać się do pisowni, okienko wiadomości bywa bardzo w tym pomocne - podkreśla na czerwono.
Pozdrawiam
jak już zacznie się olimpiada.
Jeszcze się obecna olimpiada nie skończyła.
Jak już się czepiamy to i ja się dołączę. ;)
Rezerwową jest Gorycka,innej opcji brak.
A Ania Szafraniec ;)?
Jeszcze się obecna olimpiada nie skończyła.
Jak już się czepiamy to i ja się dołączę. ;)
No dobra, jak już zaczną się Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012.
Może być? ;-)
Chcialem sluchac wiadomosci z polski i ze swiata. A w radiu wiadomosci piszczaja chyba z tasmy...co godzine to samo.
Nazwę naszego kraju piszemy wielką literą. Polaku!
sokolnik
23-07-2012, 23:16
pisze z telefonu i nic mi się nie podkreśla :) ok luz...nie ma olimpiady więc jest ot w okolicy MW :) po co temat skoro olimpiady jeszcze nie ma? Ktos znowu sie pospieszyl bo chciał byc pierwszy...
krzysztof jot
23-07-2012, 23:39
... To jest sport. Trenujesz 4 lata lapiesz kontuzje i masz pozawodach. Życie. Dziś mw była ważniejsza od 90 żołnierzy zabitych w afganistanie/iraku... O tym powiedzieli raz... Potem cały dzien trabili o MW. Kostka MW Najwazniejsza. Co godzine MW
to jest tragedia życiowa. To nie jakieś tam "nie wystartuje" Sądzę, że pojęcia nie masz, co oznacza na tym poziomie profesjonalizmu słowo "trenujesz 4 lata...". To jest 312 dni w roku poza domem. Codziennie to samo. Cały sztab ludzi - od trenera i masażysty po psychologa, niewyobrażalna kasa wpompowana w ten jeden cel, od czterech lat w kalendarzu Majki to najważniejszy dzień, pod który ustawione było wszystko - i nagle, na 20 dni przed tym dniem wszystko się wali.
Pomijając wszystkie inne aspekty, to tragedia człowieka który - w przypadku słabszych charakterów - może już zupełnie nie podnieść się z takiego doła, inni odwrotnie - z jeszcze większą energią poświecą kolejne cztery lata. Ale tak, czy tak - jest to niewyobrażalny wstrząs psychiczny, i wielka ludzka tragedia.
Tak przy okazji: to jeśli nie ma podkreślania błędów to już ich nie widać? W takim razie czego uczyli na polskim w podstawówce?
Sorry za OT ale tak mnie natchnęły wcześniejsze posty.
http://majawloszczowska.natemat.pl/24403,show-must-go-on
Ech, chłopaki. Nasz kolega po prostu zazdrości, że MW jest kimś i o niej się pisze i mówi, a o nim nie. To takie proste. A Wy się tu spinacie. ;)
Ech, chłopaki. Nasz kolega po prostu zazdrości, że MW jest kimś i o niej się pisze i mówi, a o nim nie. To takie proste. A Wy się tu spinacie. ;)
:mrgreen:
jurek1906
24-07-2012, 19:52
Tak miało być http://4f.onet.pl/nowosci/londyn-paula-gorycka-pojedzie-na-igrzyska,1,5197994,nowosci-detal.html , ale czy to dobra decyzja? Ania Szafraniec spełniła wszystkie wymogi Związku,ale to nie ona ma mocne plecy (:.
Tak miało być http://4f.onet.pl/nowosci/londyn-paula-gorycka-pojedzie-na-igrzyska,1,5197994,nowosci-detal.html , ale czy to dobra decyzja? Ania Szafraniec spełniła wszystkie wymogi Związku,ale to nie ona ma mocne plecy (:.
Ania bez pleców? Troche się jednak mylisz.
Przecież Andrzej Piątek walczył chyba od 2 miesięcy ze związkiem i ile szumu było o to, że CCC jako sponsor PZKOLu wciska swoje zawodniczki. Nie wspominając
Gorycka w tym roku pokazała, że jest dobrze przygotowana i jest dużo lepszym wariantem jak Szafraniec, która w moim odczuciu nic specjalnego nie pokazała.
Dawidowicz i Gorycka - nie powinno być źle, a może i jakaś niespodzianka będzie.
Rafał_Sz
25-07-2012, 16:05
Fotka z Onet.pl
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/07/ab395bc0706ca1a5ba132557d0ed63ef141-1.jpg
źródło (http://m.ocdn.eu/_m/ab395bc0706ca1a5ba132557d0ed63ef,14,1.jpg)
Jeszcze się na dobre IO nie zaczęły, a tu już taka wtopa organizatorów ;-)
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/igrzyska-olimpijskie-londyn/2012/skandal-na-igrzyskach_sto3361401/story-london.shtml
Otwarcie na najbrzydszym stadionie jaki do tej pory widziałem.
Przynajmniej bieżnia jest. Ale fakt nasz trawnik narodowy ładniejszy.
A po co miał być piękny, skoro po IO zostanie rozebrany i zostaną tylko najniższe rzędy miejsc.
Mnie się podoba. I to z każdej strony.
Rafał_Sz
28-07-2012, 09:56
Powinni go nazwać im. Płyty OSB. :mrgreen:
grudzinsky
28-07-2012, 10:21
Fotka z Onet.pl
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/07/ab395bc0706ca1a5ba132557d0ed63ef141-1.jpg
źródło (http://m.ocdn.eu/_m/ab395bc0706ca1a5ba132557d0ed63ef,14,1.jpg)
kiedys jak grywalem w koszykowke moja noga wygladala tak samo jak na zdjeciu powyzej, no ale ja nie trenowalem z mysla o IO...szkoda dziewczyny. mam nadzieje, ze sie posklada i za 4 lata pojedzie po medal :)
adolfik9501
28-07-2012, 10:25
A ja głupi myślałem, że tę fotkę to najpierw Maja na Twarzo-Ksiągu zapodała, a to jednak Onet ;)
https://www.facebook.com/mwloszczowska
No i mamy już pierwsze rozbudzone nadzieje na medal dla Polski w dniu dzisiejszym.
Sylwia Bogacka wygrała kwalifikacje karabinka pneumatycznego na 10 m. Polka pierwsze miejsce zajęła ex aequo z reprezentantką Chin YI Siling.
W finale wystąpi 9 zawodniczek.
Finał planowany na 12:00
No i mamy srebro!
Brawo Sylwia!
Bogacka srebrna...
Prowadziła, a przez chwilę zajmowała 3 miejsce...
Szkoda, że się nie udało zdobyć złota:(
Za to Jedrzejczak slabo poplynela...
I pieknie, ze zaczynamy od srebra. Oby tak dalej :D Szkoda, ze mi tv wybuchl i nie moge znalezc zadnego sensownego streamu bo bym ogladal od rana do wieczora :cry:
grudzinsky
28-07-2012, 14:01
Za to Jedrzejczak slabo poplynela...
I pieknie, ze zaczynamy od srebra. Oby tak dalej :D Szkoda, ze mi tv wybuchl i nie moge znalezc zadnego sensownego streamu bo bym ogladal od rana do wieczora :cry:
weeb.tv lub info.tvp ;)
Czy Ty myslisz, ze ja mam internet od 10min? :D I pamietaj, ze zdobycie dzialajacego streamu w Kitaju jest troche bardziej skomplikowane niz w Irlandii ;) Na razie leci rumunski Eurosport ;) Dam se rade ;)
Kiedy grają pierwszy mecz siatkarze?
jurek1906
28-07-2012, 19:53
Kiedy grają pierwszy mecz siatkarze?
Jutro,koło 21.Z Włochami,będzie jazda :).
Sponsorem programu jest właściciel Tyskie tzn kto?
Ogląda kto TVP sport w tenisa gra Polak i Brazylijczyk oba Chińczyki he he he
Przypomnijmy, że Wang Zengyi kilka minut temu pokonał Brazylijczyka Hoyamę, reprezentant Polski w kolejnej rundzie zmierzy się z reprezentującym Hiszpanię Zhi Wenem He. Co to jakiś chiński Dysnejlend
Zobaczcie na jego koszulkę.. Skandal. Zaklejone plastrem logo sponsora, cholera wiocha jak nic.. Tylko nasi tak potrafią..
Skandal.
grudzinsky
29-07-2012, 00:31
bo tylko u nas reprezentacje narodowa zamiast narod sponsoruja prywatni sponsorzy, bo Panstwo nie ma na takie bezedury pieniedzy! :(
Radwańska właśnie gra przeciwko Goerges. 0:1 jak na razie.
Klątwa chorążego cusik mnie się zdaje, że poraz kolejny się spełni
1:1. A już myślałem ze po ptokach.
Radwańska jedzie do domu. Nic nie napisze bo mnie zbanuja.
E tam nie ma klątwy chorążego he he he
Radwańska jedzie do domu. Nic nie napisze bo mnie zbanuja.
Tak to jest jak się nadmucha oczekiwania, i robi faworytkę z kogoś, kto tak naprawdę do końca faworytką nie jest.
A Radwańskiej już medal polscy "specjaliści" zaklepali z góry. Jeżeli ktoś ogląda trochę tenisa, ten wie że Goerges to naprawdę dobra i niebezpieczna zawodniczka i to nie tylko dla Isi, także dla innych. Jeżeli dodać do tego coś takiego jak dyspozycja dnia, to wtedy jest jak jest. Radwańska zagrała dziś odrobinę gorzej niż zazwyczaj, Niemka lepiej niż zwykle - i mamy taki a nie inny wynik.
grudzinsky
29-07-2012, 16:08
pierwszy raz ogladalem Radwanska i od razu rzucilo mi sie, ze ona gra tak jakos bez weny, ot tak wyszla na kort. u Niemki bylo widac koncentracje i wole walki
Naszym siatkarzom tez juz specjalisci dali medal, miejmy tylko nadzieje, ze oni jeszcze stana na podium :)
pierwszy raz ogladalem Radwanska i od razu rzucilo mi sie, ze ona gra tak jakos bez weny, ot tak wyszla na kort. u Niemki bylo widac koncentracje i wole walki
Naszym siatkarzom tez juz specjalisci dali medal, miejmy tylko nadzieje, ze oni jeszcze stana na podium :)
No ja też mam nadzieję na medal siatkarzy, i jest on mimo wszystko o wiele bardziej realny, niż był medal Radwańskiej.
I nawet na złoto mają realne szanse, ale jak słyszę albo czytam że są głównym faworytem turnieju, to mnie trzęsie.
Najgorsze jest to, że przy złych wiatrach możemy w ćwierćfinale trafić na Rosję albo Brazylię na przykład, a z nimi może przegrać każdy i zawsze. A wtedy to już żałoba narodowa i nie ma przebacz. Jakoś wszyscy zapominają, że to jest tylko sport.
proszę o jakiś specjalny środek antystresowy w związku z relacjami z olimpiady prowadzonymi przez naszą publiczną ...
czy firmy które wykupują czas reklamowy nie zdają sobie sprawy, że tak naprawdę to robią sobie dużo wrogów wśród wkur..... kibiców ?
jakieś problemy z zaliczeniami bojów dla Klejnowskiej a tu nagle reklamy ...
dlaczego jeszcze nie przerwali walki o brąz w judo ????????
piter123789
29-07-2012, 17:21
czy firmy które wykupują czas reklamowy nie zdają sobie sprawy, że tak naprawdę to robią sobie dużo wrogów wśród wkur..... kibiców ?
jakieś problemy z zaliczeniami bojów dla Klejnowskiej a tu nagle reklamy ...
dlaczego jeszcze nie przerwali walki o brąz w judo ????????
hehe, a ja się zastanawiałem czy to tylko mnie tak wkur**a. A jednak...
pincerna
29-07-2012, 17:24
trzeba sie tylko cieszyć że to publicza tv, bo w polsacie reklamy dwa razy dłuższe :-)... i co wtedy????
Moi za to sobie radza na tych igrzyskach i juz maja 9 medali :twisted:
gdzie można obejrzeć to co już się wydarzyło na olimpiadzie np. mecz Natalii Partyki ?
gdzie można obejrzeć to co już się wydarzyło na olimpiadzie np. mecz Natalii Partyki ?
Niestety nie pomogę Ci w kwestii obejrzenia powtórki, ale chciałbym nawiązać do osoby N. Partyki.
Wczoraj wieczorem oglądałem jej mecz na żywo, i jak zacząłem oglądanie to byłem w niemałym szoku, bo nie miałem pojęcia, że ktoś taki jak ona w ogóle istnieje. Naprawdę mnóstwo podziwu dla tej dziewczyny, za determinację, za hart ducha, za osiągnięcia (jest teraz bodajże 64 w rankingu). Dla mnie to jest właśnie przykład sportowca, olimpijczyka, kogoś kto stawia sobie cel i dąży do niego, wkłada w to ogrom ciężkiej pracy, nie bacząc na wszelkie trudności.
Trochę to może patetycznie wyszło, ale naprawdę olbrzymi szacunek dla Natalii Partyki!
Na stronie TVP
http://londyn2012.tvp.pl/plan-transmisji
No no, niezły meczyk! :D
W sumie to nie chciałbym na dzień dzisiejszy być kibicem siatkówki nie-Polakiem, to mogłoby być zdecydowanie stresujące zajęcie ;-)
No to z czołówki w tym roku została nam już tylko Rosja. I nie wiem co lepsze: ograć ich w ćwierćfinale (wtedy nie mają medalu), czy może w finale (coby ich bardziej bolało) :mrgreen:
Bardzo dobry koniec dnia!
Gratuluję polskim siatkarzom. Utarli nosa włoskim cwaniakom. Oczywiście sędzia jak zawsze pomaga wszystkim oprócz Włochów :-) Kapitana gra w końcówce. Oby tak dalej :-)
Wysłano z Galaxy Note. Pozdrawiam. Piotr Milecki.
grudzinsky
29-07-2012, 22:59
czy cos mnie ominelo? od kiedy TVP dziala jak polszmat czy tvn? przesadzaja z tymi reklamami. masakra jakas :(
no i pierwszy mecz siatkarzy za nami :) 4 set pokaz klasy siatkarskiej gry w wykonaniu Polakow :)
DonMaliniacco
29-07-2012, 23:41
POLSKA!!!!!! BARTMAN, KUREK, WINIARSKI!!! Tak sie gra piłkę siatkową!
pincerna
29-07-2012, 23:58
w tym ostatnim czwartym secie Włosi byli... ooooo tacyy maluścy... jak nigdy w życiu :-)))
w tym ostatnim czwartym secie Włosi byli... ooooo tacyy maluścy... jak nigdy w życiu :-)))
Trudno się nie zgodzić ;-)
Patrząc na wyraz ich twarzy gdzieś tak od połowy czwartego seta, przysłowiowy "zbity pies" jawi się jako okaz pewności siebie, a może nawet arogancji :mrgreen:
Zaraz, zaraz. To w czwartym secie był ktoś inny na boisku niż Polacy?
Siatkarze świetni, szkoda że pozostałym się nie powiodło...
Walczą a to już coś. Gorzej by było gdyby nic od siebie nie dali. Natalia na ten przykład. O naszej czołowej tenisistce nie mówię. Coś się stało niedobrego z jej psychiką, bo chyba ona zawiodła. Oczywiście może Niemka miała dobry dzień a Polka gorszy ;) Fakt jest taki że liczą się medale i tylko te przechodzą do historii igrzysk.
Walczą a to już coś. Gorzej by było gdyby nic od siebie nie dali. Natalia na ten przykład. O naszej czołowej tenisistce nie mówię. Coś się stało niedobrego z Jej psychiką bo chyba ona zawiodła. Oczywiście może Niemka miała dobry dzień a Polka gorszy ;) Fakt jest taki że liczą się medale i tylko te przechodzą do historii igrzysk.
Dobrze prawisz Piotrze, po prostu sport bywa okrutny...
Walczą a to już coś. Gorzej by było gdyby nic od siebie nie dali. Natalia na ten przykład. O naszej czołowej tenisistce nie mówię. Coś się stało niedobrego z Jej psychiką bo chyba ona zawiodła. Oczywiście może Niemka miała dobry dzień a Polka gorszy ;) Fakt jest taki że liczą się medale i tylko te przechodzą do historii igrzysk.
I to jest smutne trochę, bo Igrzyska Olimpijskie to dla mnie coś więcej jednak niż tylko wynik sportowy.
Z drugiej strony, to chyba jednak nie zawsze musi być prawda. Na przykład to, że Hiszpanie odpadli z IO w kopanej już po pierwszych dwóch meczach będzie chyba jednak bardziej pamiętane, niż gdyby zdobyli brązowy medal. A już na pewno bardziej będzie to pamiętane w Hiszpani, choć pewnie woleliby jak najszybciej o tym zapomnieć ;-)
Sendilkelm
30-07-2012, 13:09
Z drugiej strony, to chyba jednak nie zawsze musi być prawda. Na przykład to, że Hiszpanie odpadli z IO w kopanej już po pierwszych dwóch meczach będzie chyba jednak bardziej pamiętane, niż gdyby zdobyli brązowy medal. A już na pewno bardziej będzie to pamiętane w Hiszpani, choć pewnie woleliby jak najszybciej o tym zapomnieć ;-)
Chyba jednak nie, bo piłka kopana na IO jest w ogóle olewana przez reprezentacje. Nieważne, że to Hiszpania. To jest najmniej wartościowy i prestiżowy turniej w piłce nożnej ze wszystkich dostępnych dla reprezentacji.
Chyba jednak nie, bo piłka kopana na IO jest w ogóle olewana przez reprezentacje. Nieważne, że to Hiszpania. To jest najmniej wartościowy i prestiżowy turniej w piłce nożnej ze wszystkich dostępnych dla reprezentacji.
Pozwolę sobie się nie zgodzić, poczytaj jak bardzo prestiżowe są IO dla Brazylijczyków, a Hiszpanie z ich miłością do piłki mają zapewne bardzo podobnie. Poza tym IO z założenia są prestiżowe, dla wszystkich dyscyplin, choć nie da się ukryć - na pewno nie tak dochodowe. Inny przykład - po co Dream Team na IO, co im to daje?
To, że MŚ są bardziej wartościowe i wyżej cenione nie podlega dyskusji, ale nie świadczy to, że występy na IO są olewane i nie maja żadnej wartości.
piter123789
30-07-2012, 13:31
W piłce na IO mogą brać udział zawodnicy do 23roku życia, więc ta reprezentacja Hiszpanii nie przypomina tej z czerwca na Euro.
jarekf34
30-07-2012, 13:36
W piłce na IO mogą brać udział zawodnicy do 23roku życia, więc ta reprezentacja Hiszpanii nie przypomina tej z czerwca na Euro.
No to wszystko wyjaśnia dlaczego pojechali :) Zresztą muszą wypoczywać co by znowu pokazac klasę na przyszłych MŚ :)
Co nie zmienia faktu, że dla aktualnych mistrzów świata i europy (jako nacji) przegranie dwóch pierwszych meczów, a co za tym idzie - odpadnięcie z imprezy, to jest policzek, coś co jest skazą na ich dumie, coś co się czasem bardziej pamięta niż - w przypadku Hiszpanii - jakieś tam 3 miejsce. Zgadzam się, że bardziej wartościowy jest Mundial czy też ME, ale co do prestiżu, to mam odmienne zdanie - wydarzenia IO śledzi cały świat.
A co do wieku, to przecież ci piłkarze to mistrzowie świata i europy w swoich kategoriach wiekowych, więc do porażek też nie przyzwyczajeni raczej.
Sendilkelm
30-07-2012, 14:18
To, że MŚ są bardziej wartościowe i wyżej cenione nie podlega dyskusji, ale nie świadczy to, że występy na IO są
olewane i nie maja żadnej wartości.
To zobacz jakie drużyny grają na IO. Piłka nożna na IO jest tak niszowa jak Curling w Polsce. Poza tym gdybyś śledził reprezentacje U-17, U-18, U-20, U-21 i U-23 w piłce nożnej na Świecie to byś wiedział, że trochę się różni to od zwykłych reprezentacji pomijając to, że niektórzy z piłkarzy w tej kategorii wiekowej grają w normalnej reprze.
Jedyne z czym mogę się zgodzić to szokiem jest porażka Hiszpanii z Hondurasem. To powinni wygrać.
To zobacz jakie drużyny grają na IO. Piłka nożna na IO jest tak niszowa jak Curling w Polsce. Poza tym gdybyś śledził reprezentacje U-17, U-18, U-20, U-21 i U-23 w piłce nożnej na Świecie to byś wiedział, że trochę się różni to od zwykłych reprezentacji pomijając to, że niektórzy z piłkarzy w tej kategorii wiekowej grają w normalnej reprze.
Jedyne z czym mogę się zgodzić to szokiem jest porażka Hiszpanii z Hondurasem. To powinni wygrać.
Ależ ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego, że nie są to pierwsze reprezentacje, tylko jakie to ma znaczenie, że nie są?
Jest sobie taki kraj co ma świra na punkcie piłki nożnej - nazywa się Hiszpania. W kraju tym football to sprawa narodowa, z jednej strony świętość niemalże, z drugiej fragment codziennego życia. Tam się tym oddycha.
Na dzień dzisiejszy funkcjonuje takie określenie jak hiszpański styl gry, najlepszy na świecie, co zresztą ma odzwierciedlenie w wynikach uzyskiwanych przez wszelkie możliwe reprezentacje Hiszpanii (chodzi o kategorie wiekowe). Jedną z tych reprezentacji jest drużyna olimpijska, która jedzie na IO jako jeden z bardzo poważnych faworytów do wygrania imprezy, po czym przegrywa 2 pierwsze mecze i jedzie do domu. I to jest dla Hiszpanów wielki wstyd i uszczerbek na ambicji. O tym właśnie pisałem w poście od którego zaczęła się ta dyskusja
...Z drugiej strony, to chyba jednak nie zawsze musi być prawda. Na przykład to, że Hiszpanie odpadli z IO w kopanej już po pierwszych dwóch meczach będzie chyba jednak bardziej pamiętane, niż gdyby zdobyli brązowy medal. A już na pewno bardziej będzie to pamiętane w Hiszpani, choć pewnie woleliby jak najszybciej o tym zapomnieć...
I z mojej strony to już koniec dyskusji, bo chyba się nie do końca rozumiemy.
PS. A to co poniżej to już bełkot dla mnie, i mam wrażenie że jak to jutro przeczytasz, to się ze mną zgodzisz
... Piłka nożna na IO jest tak niszowa jak Curling w Polsce...
Pozdrawiam
EDIT: Właśnie przeglądając sobie wiadomości natrafiłem na takie coś http://sport.onet.pl/igrzyska/pilka-nozna,314/londyn-kleska-hiszpanii-sedzia-dolozyl-reke,45620.html
Dokładnie to o czym pisałem wcześniej.
Sendilkelm
30-07-2012, 15:37
Na dzień dzisiejszy funkcjonuje takie określenie jak hiszpański styl gry, najlepszy na świecie, co zresztą ma odzwierciedlenie w wynikach uzyskiwanych przez wszelkie możliwe reprezentacje Hiszpanii (chodzi o kategorie wiekowe). Jedną z tych reprezentacji jest drużyna olimpijska, która jedzie na IO jako jeden z bardzo poważnych faworytów do wygrania imprezy, po czym przegrywa 2 pierwsze mecze i jedzie do domu.
No właśnie nie jest. Przejrzyj sobie osiągnięcia reprezentacji młodzieżówek, to zmienisz zdanie. Znasz w ogóle trochę? Znajdź sukcesy U-23 Hiszpanii :) Zapraszam. Generalnie U-23 to jest pomieszanie U-21 ze starszymi, którzy już grają w normalnej ale w większości siedzą na ławie. Do tego nie ma regularnych zgrupowań tak jak kadry A czy U-21.
PS. A to co poniżej to już bełkot dla mnie, i mam wrażenie że jak to jutro przeczytasz, to się ze mną zgodzisz
Nie widzisz tutaj nutki prześmiewczej? Naprawdę uważasz, że porównuję serio Curling w Polsce i piłkę nożna na IO? To było popadanie ze skrajności w skrajność, aby podkreślić niszę piłki nożnej w IO. FIFA ogranicza tę imprezę ponieważ nie jest to im na rękę. W Świecie piłkarskim wszystko się kręci wokół FIFA, więc dlatego nikt nie ma parcia na to. Mało tego. W tym czasie są rozgrywki klubowe, a FIFA nie daje zwolnień na ten okres więc kluby nie zawsze są chętne oddawać piłkarzy na cele reprezentacji U-23, która de facto nie istnieje.
EDIT: Właśnie przeglądając sobie wiadomości natrafiłem na takie coś http://sport.onet.pl/igrzyska/pilka-nozna,314/londyn-kleska-hiszpanii-sedzia-dolozyl-reke,45620.html
Dokładnie to o czym pisałem wcześniej.
Media. Medialna nagonka na reprezentacje Hiszpanii. Brak słów, więc więcej się do tego nie odniosę. Pojedź do Hiszpanii teraz, pochodź po ulicach i zapytaj kogokolwiek o to. Gwarantuję, że wszyscy potraktują tę informację tak jakbyś im powiedział, że w Japonii właśnie się urodziły bliźniaki syjamskie. Nikogo nie będzie to interesować. Najbardziej to właśnie interesuje media, bo mogę napisać nagłówek. "Hiszpania jedzie do domu na IO". W ogóle nie mam pojęcia czemu byli faworytem wg mediów.
Pozdrawiam
Ja także :)
I z mojej strony to już koniec dyskusji, bo chyba się nie do końca rozumiemy.
Z mojej też. Nie rozumiemy się, bo odnosisz się tylko do słów: Hiszpania, Media, Piłka nożna, Mistrzowie. Znasz w ogóle tematykę reprezentacji młodzieżowych, sukcesy poszczególne. Treningi, szkolenia etc.? Czy tylko pojęcia nadmuchane przez media?
Co to za facet gra teraz z Radwańską?
Wysłano z Galaxy Note. Pozdrawiam. Piotr Milecki.
Rafał_Sz
30-07-2012, 15:57
To jest Afroamerykanin Serena. ;)
Na Waszym miejscu nie nasmiewalbym sie z Sereny bo przyjedzie i bedziecie odklepywac jak Najman :twisted: Mam nadzieje, ze dostane nowy tv zanim skonczy sie IO...
Na Waszym miejscu nie nasmiewalbym sie z Sereny bo przyjedzie i bedziecie odklepywac jak Najman :twisted: Mam nadzieje, ze dostane nowy tv zanim skonczy sie IO...
Złóż sobie :twisted:
Rafał_Sz
30-07-2012, 17:35
I Serena wygrał. :(
piter123789
30-07-2012, 20:27
A nie wiecie przypadkiem, gdzie w necie można obejrzeć mecz siostrzyczek Radwańskich?
A nie wiecie przypadkiem, gdzie w necie można obejrzeć mecz siostrzyczek Radwańskich?
Mówią w TV, że nigdzie, bo grają na korcie, na którym nie rozstawiono kamer.
piter123789
30-07-2012, 21:04
Achaaa, dzięki za info.:)
Mozna gdzies w necie ogladac mecz siatkarzy?
http://www.meczyki.pl/transmisja-na-zywo,12632,polskabulgaria,1.html
kacperek
31-07-2012, 13:30
Siatkarzom idzie gorzej niż wczoraj.
Coś kiepsko to widzę, co się z nimi stało... :(
Sendilkelm
31-07-2012, 14:02
Mozna gdzies w necie ogladac mecz siatkarzy?
Na oficjalnej stronie TVP. sport.tvp.pl
piter123789
31-07-2012, 15:02
Bułgarzy zagrali bardzo dobre spotkanie. My nie zagraliśmy tego, co potrafimy i wynik taki a nie inny.
grudzinsky
31-07-2012, 15:15
i tak z naszej grupy wyjda Blugarzy, Wlosi, Polska i Argentyna, wiec stresu zadnego nie ma ;)
Bułgarzy zagrali bardzo dobre spotkanie. My nie zagraliśmy tego, co potrafimy i wynik taki a nie inny.
Dobrze prawisz, mam nadzieję że to jednorazowa wpadka...
Ciekawe, co jest powodem dzisiejszej porażki, tak słabej drużyny w tym roku nie pamiętam :(
Trochę chyba nasi zlekceważyli Bułgarów.
Taki klasyczny dołek psychiczny, który czasem się przytrafia po wygranym "najważniejszym" meczu - ten następny okazuje najtrudniejszy bo
trudno się znów zmobilizować.
Ale nic to. Może ta przegrana okaże się pomocna.
Najważniejsze przed nimi.
piter123789
31-07-2012, 16:38
i tak z naszej grupy wyjda Blugarzy, Wlosi, Polska i Argentyna, wiec stresu zadnego nie ma ;)
Trochę jednak jest, bo biorąc pod uwagę sytuację w drugiej grupie, wygrany może grać z teoretycznie najsłabszą drużyną z tamtej czwórki jaką jest Serbia. Zakładając że Brazylia i Rosja zajmą dwa pierwsze miejsca, trzecie jest zarezerwowane dla USA, czyli drugie miejsce "od nas" może grać ze Stanami.:) To tylko takie moje głośne myślenie.:)
Chociaż teraz umocnieni tą przegraną wygramy wszystko, więc drużyna z którą zagramy w ćwierćfinale będzie nam zupełnie obojętna.:D
Chociaż teraz umocnieni tą przegraną wygramy wszystko, więc drużyna z którą zagramy w ćwierćfinale będzie nam zupełnie obojętna.:grin:
O. O takie myślenie chodzi :)
Trochę jednak jest, bo biorąc pod uwagę sytuację w drugiej grupie, wygrany może grać z teoretycznie najsłabszą drużyną z tamtej czwórki jaką jest Serbia. Zakładając że Brazylia i Rosja zajmą dwa pierwsze miejsca, trzecie jest zarezerwowane dla USA, czyli drugie miejsce "od nas" może grać ze Stanami.:) To tylko takie moje głośne myślenie.:)
Chociaż teraz umocnieni tą przegraną wygramy wszystko, więc drużyna z którą zagramy w ćwierćfinale będzie nam zupełnie obojętna.:D
To nie jest takie pewne. Z tego co słyszałem w TV, to regulamin przewiduje że zespoły z pierwszych miejsc w swojej grupie grają z czwartym zespołem z drugiej grupy, ale już zespoły z miejsc 2 i 3 będą dobierane drogą losowania. Głupie to, ale tak to ma wyglądać. I w tym momencie czy zajmiemy drugie miejsce czy trzecie jest bez znaczenia, bo i tak to z kim zagramy w ćwierćfinale, zależało będzie od losowania. Dlatego warto być pierwszym w grupie.
piter123789
31-07-2012, 21:14
Nie wydaje mi się... Mógłbyś może to poprzeć jakąś sprawdzoną informacją z internetu?
Dziś to same porażki Polaków. Nie chce krakać kra kra ale oby Polska nie została z jednym medalem bo nie wygląda to najlepiej.
piter123789
31-07-2012, 21:22
Spokojnie, szanse siatkarzy po dzisiejszym meczu wcale nie zmalały.;) Ta przegrana ich podbuduje i wylecą z Londynu ze złotem.:)
Nie wydaje mi się... Mógłbyś może to poprzeć jakąś sprawdzoną informacją z internetu?
No właśnie nie mogę się dokopać nigdzie do informacji na ten temat, a sam bym to chętnie potwierdził jakoś.
W każdym razie podczas meczu z Włochami jeden z komentatorów podał taką informację, i też bardzo mnie to zdziwiło.
Pozdrawiam
PS. Taką samą informację słyszałem też podczas meczu kobiet Brazylia - Japonia bodajże.
wylecą z Londynu ze złotem.:)
Amber Gold? :mrgreen:
piter123789
31-07-2012, 21:42
W Pekinie było tak jak mówiłem, nie sądzę by coś zmienili---> http://pl.wikipedia.org/wiki/Turniej_olimpijski_w_pi%C5%82ce_siatkowej_m%C4%99% C5%BCczyzn_2008 , podobnie zresztą było w Atenach---> http://pl.wikipedia.org/wiki/Turniej_olimpijski_w_pi%C5%82ce_siatkowej_m%C4%99% C5%BCczyzn_2004
W Pekinie było tak jak mówiłem, nie sądzę by coś zmienili
Jest osobny link (http://pl.wikipedia.org/wiki/Turniej_olimpijski_w_piłce_siatkowej_mężczyzn_2 008/Ćwierćfinały) do artykułu dotyczącego samych rozgrywek ćwierćfinałowych w Pekinie i tam jest o losowaniu przeciwników dla 2 i 3 miejsca z grupy.
W Pekinie było tak jak mówiłem, nie sądzę by coś zmienili---> http://pl.wikipedia.org/wiki/Turniej_olimpijski_w_pi%C5%82ce_siatkowej_m%C4%99% C5%BCczyzn_2008 , podobnie zresztą było w Atenach---> http://pl.wikipedia.org/wiki/Turniej_olimpijski_w_pi%C5%82ce_siatkowej_m%C4%99% C5%BCczyzn_2004
Tak wiem o tym, dlatego właśnie się zdziwiłem i napisałem o tym. Słyszałem już o tym 2 razy, więc jest się nad czym zastanowić. Oczywiście gdyby tak miało być, to bez sensu trochę, bo niby dlaczego tak, i jaka motywacja żeby jednak o to 2 miejsce powalczyć.
A tego, że to słyszałem, jestem absolutnie pewien.
Edit: O, dzięki zdyboo. Czyli jednak miałem rację, bo już zaczynałem wątpić.
piter123789
31-07-2012, 21:52
@zdyboo
I czegoś takiego tutaj nam brakowało. Zwracam honor.;)
foto4deg
03-08-2012, 00:36
Właśnie oglądam mecz USA-Nigeria i jestem zniesmaczony...za czasów starego Dream Teamu takie uwłaczanie przeciwnikowi poprzez super-extra wsady, zagrania zza pleców czy między nogami nie miałoby miejsca...Mam nadzieję, że ktoś im nosa utrze.
Miejsca 2-3 z grup A i B będą losowane, niestety. Obawiam się, że Włosi nie będą mieli motywacji by wygrać z Bułgarią, bo im rybka, czy będą mieli miejsce 2 czy 3. Ba, będą chcieli by Polska nie miała miejsca 1 i dostała wtedy łatwiejszego przeciwnika.
To kogo wylosujemy w ćwierćfinale? Brazylię czy Rosję? :(
Miejsca 2-3 z grup A i B będą losowane, niestety. Obawiam się, że Włosi nie będą mieli motywacji by wygrać z Bułgarią, bo im rybka, czy będą mieli miejsce 2 czy 3. Ba, będą chcieli by Polska nie miała miejsca 1 i dostała wtedy łatwiejszego przeciwnika.
To kogo wylosujemy w ćwierćfinale? Brazylię czy Rosję? :(
Ja tam stawiam na Niemców, wydaje mi się, że wciąż jest jeszcze realna szansa na pierwsze miejsce, a czy Włosi odpuszczą to ciężko stwierdzić. Byle by nie zająć 4 miejsca i nie wpaść od razu w ćwierćfinale na Amerykanów ;-), którzy wczoraj dość boleśnie zbili Brazylię. My mamy teraz proste zadanie: wygrać bez straty seta 2 pozostałe mecze, i czekać jak Bułgaria poradzi sobie z Włochami i Argentyną, albo jeszcze lepiej - jak sobie z nimi nie poradzi ;-)
No i niech forma naszych rośnie, bo mimo pewnej wygranej z Argentyną, to jeszcze nie było to, i głupie błędy przytrafiały się jednak za często.
Sendilkelm
03-08-2012, 09:17
A tam. Żeby mieć złoto to i tak musimy wygrać z każdym na naszej drodze, więc co to za różnica czy sklepiemy USA wcześniej czy później :) Będzie dobrze.
A tam. Żeby mieć złoto to i tak musimy wygrać z każdym na naszej drodze, więc co to za różnica czy sklepiemy USA wcześniej czy później :) Będzie dobrze.
Co prawda to prawda :) W każdym razie szanse na ćwierćfinał z Amerykanami mamy nie za wielkie, bo oni już raczej pierwsze miejsce w grupie mają pewne, my z kolei żeby mieć 4 miejsce w swojej, musielibyśmy się bardzo, ale to bardzo postarać ;-). Ale nic to, Amerykanom damy łupnia w 1/2 albo w finale, chociaż dobrzy skubańcy są, oj dobrzy.
grudzinsky
03-08-2012, 09:53
wczoraj ogladalem mecz BRA-USA i musze przyznac, ze to nie byla ta Brazylia, ktora zazwyczaj sie oglada. cos mi sie wydaje, ze po wygranym meczu 3:0 z Rosja poprostu zabraklo im siel na kolejny dobry mecz. Bulgarzy i Amerykanie bez porazek, Polska i Brazylia maja po jednej we wczesniejszej fazie turnieju. czyzby slabsze mecze dopiero przed BUL i USA? mam taka cicha nadzieje ;)
wczoraj ogladalem mecz BRA-USA i musze przyznac, ze to nie byla ta Brazylia, ktora zazwyczaj sie oglada. cos mi sie wydaje, ze po wygranym meczu 3:0 z Rosja poprostu zabraklo im siel na kolejny dobry mecz. Bulgarzy i Amerykanie bez porazek, Polska i Brazylia maja po jednej we wczesniejszej fazie turnieju. czyzby slabsze mecze dopiero przed BUL i USA? mam taka cicha nadzieje ;)
USA ten słabszy dzień będzie miało w meczu z Polską, dla Bułgarów przewiduję 2 kolejne słabsze mecze ;-)
Też oglądałem wczorajsze spotkanie, i może nie tyle Brazylia zagrała aż tak słabo, co Amerykanie po prostu świetnie. Niesamowici wczoraj byli, i na zagrywce, i w obronie i na kontrze. A przede wszystkim ten ich spokój, coś nie wyjdzie - nic to, zagra się kolejną akcję i będzie git, podczas gdy u innych pojawiają się nerwy, niepewność, wzajemne pretensje i bezsilność jakaś taka. Amerykanie mentalnie są wielcy i naprawdę ciężko ich zbić z tropu. I to dlatego tak bardzo się zdziwią po meczu z Polską ;-)
Na razie prowadzimy 1:0 ze Szwajcarami w siate plazowa ;)
Bułgaria może straci punkt na Argentynie, ale Włosi nie maja motywacji by się postawić Bułgarii, a oni zawsze kombinują i chcą źle dla przeciwników - czyli nie dadza Polsce zająć pierwszego miejsca. Odpuszczą mecz. No chyba, że trener uzna, że dla ich psychiki lepiej wygrać. Tylko po co tracić siły na byc może 5 setów w meczu o nic, zaraz przed meczem ćwierćfinałowym?
Martwię sie tym, że mamy same łatwe mecze i się nie zgrywamy. Pisano, że Rosja, Brazylia nie ma przetarcia, brak im spotkań przed Olimpiadą. No to teraz mają i się zgrywają - i to jak!
A my nie idziemy do przodu, mamy sparingi i wyglądamy słabiej. Cała nadzieja w tym, że nasza słabsza gra (Kurek, Bartman) to kwestia braku wysokiej motywacji w meczach bez stawki.
Ćwierćfinał będzie decydujący.
Bułgaria może straci punkt na Argentynie, ale Włosi nie maja motywacji by się postawić Bułgarii, a oni zawsze kombinują i chcą źle dla przeciwników - czyli nie dadza Polsce zająć pierwszego miejsca. Odpuszczą mecz. No chyba, że trener uzna, że dla ich psychiki lepiej wygrać. Tylko po co tracić siły na byc może 5 setów w meczu o nic, zaraz przed meczem ćwierćfinałowym?
Martwię sie tym, że mamy same łatwe mecze i się nie zgrywamy. Pisano, że Rosja, Brazylia nie ma przetarcia, brak im spotkań przed Olimpiadą. No to teraz mają i się zgrywają - i to jak!
A my nie idziemy do przodu, mamy sparingi i wyglądamy słabiej. Cała nadzieja w tym, że nasza słabsza gra (Kurek, Bartman) to kwestia braku wysokiej motywacji w meczach bez stawki.
Ćwierćfinał będzie decydujący.
Nie jestem tak do końca przekonany. Przede wszystkim - Bułgarzy tak naprawdę zagrali do tej pory tylko z jednym dobrym przeciwnikiem, z nami, i przyznać trzeba że zagrali świetny mecz, tak trochę ponad swoje możliwości, plus słabszy mecz z naszej strony i wynik był jaki był. Z Wielką Brytanią i Australią nie pokazali niczego takiego wielkiego (wiem, bo oglądałem), więc może nie są aż tak bardzo mocni. Kolejny mecz grają z Argentyną, która jest nieobliczalna i kapryśna, ale potrafi zagrać na bardzo wysokim poziomie. Przy słabszej grze Bułgarów może złapać wiatr w żagle, tym bardziej, że ma jeszcze szanse na 3 miejsce w razie zwycięstwa z Bułgarią i Wielką Brytanią (oba mecze 3:0) i przy założeniu, że Włosi pokonają Bułgarów 3:0.
I teraz zakładamy, że jest ten ostatni mecz Włochy-Bułgaria, od którego zależy miejsce 1 i 3-4 w grupie. Oczywiście mogą to odpuścić, czym wkurzą i Polaków i Argentyńczyków, i może pójść jakiś protest o manipulowanie układem miejsc w końcowej tabeli.
A na tych Igrzyskach już zdyskwalifikowano 3 zespoły za takie praktyki (w badmintonie). Jest też opcja, że Włosi niczego nie odpuszczą, bo z jakichś tam powodów uznają, że chcą ten mecz po prostu wygrać.
Wszystko to oczywiście spekulacje, ale przyznać musisz, że ciekawe ;-), i wcale nie aż tak znowu nieprawdopodobne.
Co do drugiej części wypowiedzi zgadzam się z Tobą całkowicie, nie ma u naszych tej iskry, tak sobie grają bo grają, przydarzają im się głupie błędy, wyglądają jakby się nie do końca obudzili. Ale mam nadzieję, że mecze o stawkę faktycznie ich pobudzą i bardziej umotywują. No i nasz trener cały czas się upiera, że forma ma przyjść na drugi tydzień rywalizacji, a w sumie nie ma powodów by mu nie wierzyć :)
Pozdrawiam
.. Bułgarzy ... Kolejny mecz grają z Argentyną, która jest nieobliczalna i kapryśna, ale potrafi zagrać na bardzo wysokim poziomie. Przy słabszej grze Bułgarów może złapać wiatr w żagle, tym bardziej, że ma jeszcze szanse na 3 miejsce w razie zwycięstwa z Bułgarią i Wielką Brytanią (oba mecze 3:0) I na to liczę. Bardziej niż na Włochów.
O rany musiały Polki brąz zdobyć tak fajnie szło w tym niezdobywaniu.
No w końcu medal! Mam nadzieję, że na kolejny nie trzeba będzie czekać kolejny tydzień ;-)
Brawo dziewczyny!
Wyszedlem z pracy, a tu taka dobra informacja! Chyba musze czesciej wylazic :mrgreen:
Sendilkelm
03-08-2012, 13:32
No w końcu medal! Mam nadzieję, że na kolejny nie trzeba będzie czekać kolejny tydzień ;-)
Brawo dziewczyny!
A ja mam nadzieję, że nie cztery lata :D
Wyszedlem z pracy, a tu taka dobra informacja! Chyba musze czesciej wylazic :mrgreen:
Czyli już wiadomo czyja to wina, że tak długo na medal czekaliśmy. Teraz musisz podgonić, kombinuj jak do tego podejść, liczę jeszcze na 7 złotych, co najmniej ;)
A ja mam nadzieję, że nie cztery lata :D
Lepiej szybko wypluj te słowa, to nie temat do żartów ;-)
Sendilkelm
03-08-2012, 13:56
Lepiej szybko wypluj te słowa, to nie temat do żartów ;-)
Ok, już się przenoszę do humoru :)
A na serio, no to dziś jeszcze coś może wygramy dziś. Trzymam kciuki :)
Czyli już wiadomo czyja to wina, że tak długo na medal czekaliśmy. Teraz musisz podgonić, kombinuj jak do tego podejść, liczę jeszcze na 7 złotych, co najmniej ;)
Daj szanse, dopiero w poniedzialek wracam do roboty :D
Ogladam mecz badmintona teraz. Chiny vs Malezja (bo oczywiscie chinska telewizja pokazuje swoich, a nie wystepy Polakow :D). Ale chlopaki napieraja... Tenis przy tym to jakis pikus :D
Mamy złoto! Ciężary i Zieliński!
Gratulacje dla Adriana!
I jest złoty Majewski!
Brawo Tomek!
Niezły dzień!
Sendilkelm
03-08-2012, 22:40
21,89. Ładnie poprawił i tak już mając złoto. :) Gratulacje dla naszych dziś.
Daj szanse, dopiero w poniedzialek wracam do roboty :D
Chyba się jednak shaolin przełamał, zadzwonił do szefa z prośbą o nadgodziny, a wszystko po to by w odpowiednim momencie wyjść z roboty. I co? I Zieliński targnął złoto.
A jak już wrócił do domu przypomniał sobie o Majewskim, wybłagał jeszcze jedne nadgodziny, i rytuał znowu zadziałał. Jednak Shao to jest gość!
PS. A na jutro ile nadgodzin załatwiłeś? :mrgreen:
:mrgreen:
Piekna koncowka dnia, chociaz odpadlem wczesniej i zasnalem. Domyslam sie, ze USA i Chin w rankingu medalowym nie dogonimy ale nie o to tu chodzi przeciez... ;) Szkoda tylko, ze CCTV5 pokazuje wiecej swoich zawodnikow, a nie naszych :mrgreen:
Sendilkelm
04-08-2012, 09:52
Nie wiem na ile to prawda na ile rozdmu****ą ale ...
http://www.sport.pl/londyn2012/1,127659,12251575,Londyn_2012__Podnoszenie_ciezaro w__Polski_Zwiazek.html
i (EDIT)
http://www.sport.pl/londyn2012/1,127659,12251811,Londyn_2012__Kolecki__To_co_robi _zwiazek_jest_chore.html
Dziś grają siatkarze :)
Wie ktoś może dlaczego kulomioci po niezbyt udanych rzutach specjalnie stawali stopą poza obręb koła w celu unieważnienia rzutu?;)
liczę jeszcze na 7 złotych, co najmniej ;)
Podaj nr konta, przeleję Ci. ;)
Rafał_Sz
04-08-2012, 13:40
Dobrze, że kolega na brązowe nie liczy. ;)
Jakby ktos pytal to za chwile wygramy z Brytyjczykami w siate ;)
Rafał_Sz
04-08-2012, 13:41
Pięknie! :D
liczę jeszcze na 7 złotych, co najmniej ;)
Podaj nr konta, przeleję Ci. ;)
Dobrze, że kolega na brązowe nie liczy. ;)
A tyle się mówi o czytaniu ze zrozumieniem :p
http://www.pb.pl/2647145,55121,chinski-ciezarowiec-przeprasza-za-zdobycie-srebra-wideo
Co za niefart, Włosi przegrywali już 2:0 z Argentyną, ale wymęczyli w tie-break'u 15:13.
Tak czy inaczej punkcik stracili, i w przypadku wygranej Argentyny z Bułgarią, sytuacja im się skomplikuje o tyle, że przy złych układach mogą zająć nawet 4 miejsce w grupie.
Ciekawie się robi w naszej grupie :)
Mam nadzieję, że nasi zagrają z Australią lepiej niż dzisiaj z GB, i gładko wygrają 3:0. Bo ten dzisiejszy mecz to jakiś nadzwyczajny w naszym wykonaniu nie był.
http://www.pb.pl/2647145,55121,chinski-ciezarowiec-przeprasza-za-zdobycie-srebra-wideo
Ja tam się nie dziwię, że gość walnął skruchę. Państwo dało mu szansę występu na IO, otoczyło go opieką, ba, nawet ulepszone geny mu dało ;-), a tu taki zawód!
Właśnie Rosja wygrała 3:2 z USA (mimo iż przegrywała już 0:2). Świetny mecz, naprawdę najwyższy poziom, aż się chciało oglądać. Coraz ciekawiej robi się w turnieju siatkówki, a ćwierćfinały tuż, tuż.
A już za kilkanaście minut Argentyna-Bułgaria. Ktoś może jeszcze nie wie komu kibicować? ;-)
grudzinsky
04-08-2012, 23:42
Bulgaria 1 Argentyna 3 ;)
Argentyna-Bułgaria 3:1. Tym samym zrównaliśmy się punktami z Bułgarią. Stosunek w setach mamy taki sam, na małe punkty ich miażdżymy, tylko nie wiem czy przypadkiem pierwszeństwa nie ma bezpośrednie spotkanie. Z relacji w TV wynika, że mamy już pierwsze miejsce w tabeli, bo przy tej samej ilości punktów, decydują "małe punkty". Jeżeli to prawda, to teraz trzeba tylko ograć Kangury 3:0, i już nie będzie żadnych wątpliwości. A Bułgarzy i Włosi niech kombinują, jak tu się uchronić od 4 miejsca :mrgreen:
Taka ciekawostka :)
http://fotoblogia.pl/2012/08/05/zdjecia-z-igrzysk-olimpijskich-w-londynie-sprzed-ponad-100-lat-galeria/0
Przyznam, że wczoraj pierwszy raz byłem na reprezentacji na siatce. Niesamowita atmosfera, prawie jak byśmy grali u siebie :)
Chłopaki chyba sie oszczędzali, bo myślałem, że bardziej rozjadą Brytyjczyków.
My zawsze gramy u siebie ;)
Wlasnie sobie patrze jak dziewczyny skacza przez konia (zeby nie bylo - ogladam Olimpiade :mrgreen:) i czerwoni foto maja duzo 1Dxow, a u nas widze D800tki :D (oczywiscie do kompletu z D3/D3s/D4 ;) ).
Sendilkelm
06-08-2012, 10:33
Zapraszam kto nie ma TV :D
http://londyn2012.tvp.pl/8184916/kajakarstwo-lekkoatletyka-kolarstwo-torowe
Na razie to przegrywamy z Australia w siate...
Sendilkelm
06-08-2012, 11:24
I to sromotnie..
:( Będzie dobrze. Na pewno.
Siatkarze dołączą do grona nieudaczników
no i mamy na razie 0-2 dla Australii
No na razie, to obraz nędzy i rozpaczy, aż żal patrzeć :-(
A tam zal od razu... wiadomo, ze moglo byc lepiej ale dajmy im szanse ;) moze sie obudza :D
Żal, żal, to jakiś inny zespół gra najwidoczniej. No ale wygrali seta, trzymać kciuki trzeba
1 - 2 dla Kangurów... jeszcze mecz się nie skończył, póki piłka w grze...
To prawie bylo, tylko nie w ta strone co trzeba :D
Sendilkelm
06-08-2012, 12:28
Koniec :(
jest: 1 - 3 a Austalijczycy koncza asem serwisowym... eh... :|
marcus777
06-08-2012, 12:30
Właśnie potwierdziły się słowa belgijskiego trenera - Heinena. Pamiętacie co powiedział o nas po memoriale? To nie ta sama Polska co w lidze światowej, wszyscy się oburzali, a teraz macie. Nasza drużyna sypie się, przypominają mi się dramatyczne chwile z okresu Daniela Castellaniego. Pan Anastasi nie jest specem od igrzysk, nie umie odpowiednio przygotować zawodników, jego wyniki mówią same za siebie za co został wyrzucony z kadry Włoch. Pan Winiarski to skandal, podczas meczu z Wielką Brytanią potrafił być zmieniony na samym początku meczu. Z taką formą to powrót do domu i to szybko do pani Agnieszki Radwanskiej. Ja nawet nie mam pretensji do tych naszych orłów, a jedynie do TVP, która do komentowania takich meczów desygnuje pana piotra Dębowskiego. Nadaje się on bardziej do czytania bajek i opowiadania dzieciom dobranocek niż do komentowania czegokolwiek w sporcie. Szczególnie w dyscyplinach, o których ma jedynie obiegowe, gazetowe pojęcie. I sam Szyszko nie pomoże, gdy ten musi sie wygadać o babciach, dziadkach, ojcach i matkach co poniektórych graczy. W całym komentarzu nie dopatrzysz się cienia rzeczowej analizy akcji czy też gry jako takiej. jedyne co człowieka ratuje przed zawałem, to wyłączenie dźwięku. Wprawdzxie półśrodek, ale ratuje nerwy!
Dali d...y po całości:(
Półfinały pewny nie jestem...
E tam bukmacherska pewnie jakaś poszła w ruch. Nasi spokojnie wejdą do półfinałów
E tam bukmacherska pewnie jakaś poszła w ruch. Nasi spokojnie wejdą do półfinałów
Po dzisiejszym meczu, nie jest to takie oczywiste... Obyś miał rację...
Jedno wiemy na pewno, na 1 miejsce w grupie szans już nie mamy żadnych, nawet teoretycznych, czyli zagramy albo z Rosją albo z Brazylią.
Najgorsze jest to, że po dzisiejszym meczu, tak naprawdę to nic nie wiadomo. To, że Polacy potrafią świetnie zagrać, można było w tym roku zobaczyć niejednokrotnie, także na IO. Po meczu z Włochami nie zagraliśmy już jednak ani jednego tak naprawdę dobrego spotkania. Dużo błędów własnych, kiepska zagrywka (czasami coś tam zaskoczy), bardzo przeciętne rozegranie, brak pewności siebie - i to wszystko nie bardzo wiadomo dlaczego, bo przecież Polacy to świetni siatkarze.
Ale myślę, że spokojnie możemy ćwierćfinał wygrać, wystarczy zagrać tak jak w LŚ, coś musi zaskoczyć i będzie nieźle, a nawet bardzo dobrze. Tym bardziej, że jednak na mocniejszego przeciwnika mobilizacja będzie dużo większa, a i za ten dzisiejszy mecz, tragiczny w ich wykonaniu, powinni chcieć się zrehabilitować.
A Bułgarzy i Włosi zagrają o 1 miejsce, ale też o to, żeby przypadkiem 4 nie zająć, co jest całkiem realne. W dalszym ciągu jest ciekawie. Ja bym tam chętnie obejrzał w 1/4 mecz USA - Włochy ;-)
Ja już straciłem wszelką wiarę w medal...
My Polacy tak mamy, że nie potrafimy wyciągać konsekwencji z porażek, mz psychika też słaba....
Stary więcej wiary ja to nawet se kupiłem szalik jak nasi kopacze grali tak sie napaliłem i teraz też będzie dobrze.
Mam nadzieję, że nasi zagrają z Australią lepiej niż dzisiaj z GB, i gładko wygrają 3:0. Bo ten dzisiejszy mecz to jakiś nadzwyczajny w naszym wykonaniu nie był.Nie był, gramy coraz gorzej. Posypaliśmy się przed samym ćwierćfinałem. Kiepsko to widzę.
A Bułgarzy i Włosi niech kombinują, jak tu się uchronić od 4 miejsca :mrgreen:Chwilę temu wszystko wyglądało tak fajnie.... A teraz to albo Włosi, albo Bułgarzy będą nr 1. Stawiam na Włochów.
.. To nie ta sama Polska co w lidze światowej,Niestety. Jedne dobry mecz z Włochami no i zrobili swoje z Argentyną i GB. Z meczu z GB nie da się wyciagnąć wniosków, ale po dzisiejszym meczu coś można poanalizować.
Zaszedł jakiś z dwóch przypadków:
-lekceważymy przeciwnika (Australia) i nie potrafimy odwrócić meczu gdy on idzie źle
-są strasznie spięci i stremowani Olimpiadą.
Jedno i drugie bardzo źle wróży.
W każdym razie nie ma już nic z pewności siebie jaką dało wygranie wielu meczy w Lidze Światowej. Przeciwnicy już się nas nie będą bali, a nasi ....
To źle, że mieliśmy słabą grupę. Gramy coraz gorzej. Nie ma zgrania, a są nerwy. Jak oni wyjdą na ćwierćfinał?
Zapomnijmy o tym, że byliśmy faworytem do złota, bo nie wiadomo, czy wejdziemy do czwórki. I Anastazi nagle nie będzie super trenerem. Miało być po 10 latach Brazyli panowanie Polaków przez kilka sezonów. A tymczasem nadal może być, że po imprezie świetnej mamy imprezę słabą.
Obym się mylił i taka nasza gra była tylko z powodu braku mobilizacji. Bo jestem fanem siatkówki. I chcę medalu. Jakiegokolwiek.
Stary więcej wiary ja to nawet se kupiłem szalik jak nasi kopacze grali tak sie napaliłem i teraz też będzie dobrze.
Więcej wiary, po przegranym z Australią... Brak koncentracji, konsekwencji, wzięcia odpowiedzialności itp., nie napawa nadzieją w walce o półfinał z Rosją lub Brazylią, skoro tak zagraliśmy z Australią... Mogliśmy dostać słabszego rywala w ćwierćfinale i byłoby łatwiej, mniej energii by nas to spotkanie kosztowało...
Jak odpadniemy, stanie się to na własne życzenie, bo jak to inaczej wytłumaczyć...
Można też powiedzieć, że żeby zagrać o medal, trzeba wygrywać z każdym rywalem...
Janikowski ladnie walczy w zapasach... to tak na marginesie ;)
EDYTA: I pokonal Turka :D
...Jak odpadniemy, stanie się to na własne życzenie, bo jak to inaczej wytłumaczyć....Dokładnie tak, na własne życzenie nie mamy 1 miejsca w grupie. Tak byśmy trafili na Niemców i mieli ciężki mecz, raczej wygrany (zaleźy czy Grozer by miał dzień konia). Po ciężkim meczu na następny mecz wyszliby już jakoś nakręceni. A teraz będziemy jak Rosja kiedyś. Jak im szło - to byli nie do zatrzymania. A jak się sypali to była kicha. Mimo, że byli potęgą. A przecież teraz tak o sobie myślimy.
A ja tam jestem optymistą, i wierzę że ćwierćfinał wygramy.
A co do tego, że z meczu na mecz gramy coraz gorzej, hmmm... Zależy jak na to spojrzeć ;-)
Na początku 1 mecz wygraliśmy, i dopiero przegraliśmy. Potem zanim przegraliśmy, to nastąpiła poprawa i wygraliśmy już 2 mecze. Teraz przegraliśmy, i wychodzi na to, że jeżeli ta tendencja się zachowa, to zanim kolejny raz przegramy, 3 mecze będą do przodu :mrgreen:
Łukasz Banak przegrywa zapasy...
Sendilkelm
06-08-2012, 16:15
Łukasz Banak przegrywa zapasy...
Ale wygrał konfitury :)
Nie no znowy wtopa rany kiedy wreście skonczą się te igrzyska.
Bułgaria wygrała 3:0, i ma 1 miejsce w grupie. Polska ma drugie, a jak Argentyna wygra z Wielką Brytanią za 3 punkty (bardzo, bardzo prawdopodobne), to zajmie 3 i zepchnie Włochów na 4.
A to znaczy, że będzie 1/4 USA - Włochy :mrgreen:
Bułgaria wygrała 3:0, i ma 1 miejsce w grupie. Polska ma drugie, a jak Argentyna wygra z Wielką Brytanią za 3 punkty (bardzo, bardzo prawdopodobne), to zajmie 3 i zepchnie Włochów na 4.
A to znaczy, że będzie 1/4 USA - Włochy :mrgreen:
My się martwy naszymi siatkarzami, inne zespoły są mi obojętne...
Ja do tej pory jestem przybity porażką i zastanawiam się, co było jej przyczyną...
Wiary w Naszych we mnie brak....
Andrzejku, walnij kielona albo dwa i od razu nabierzesz optymizmu :D
Ja tam cieszę się z każdego nawet małego sukcesu :D Potęgą nie jesteśmy i przy takich nakładach na sport i tak jest wcale nie tragicznie.
Andrzejku, walnij kielona albo dwa i od razu nabierzesz optymizmu :D
Ja tam cieszę się z każdego nawet małego sukcesu :D Potęgą nie jesteśmy i przy takich nakładach na sport i tak jest wcale nie tragicznie.
Tomku, będę powtarzał jak mantrę, że przegrać z Australią to straszny obciach i te nasze p...y dały d...y po całości...
Dlaczego nie korzystamy z szansy jaką dostaliśmy??? Będziemy nucić '' Polacy nic się stało '', jak nie wejdziemy do strefy medalowej???
Taka już nasza tradycja ;)
Ja tam uważam, że nie ma co patrzeć na to, co było do tej pory, bo tak naprawdę to niczego nie wiemy, poza tym że nam nie szło tak jak powinno.
Ale to się może nagle zmienić, przecież całkiem niedawno ograliśmy Włochów po bardzo dobrym meczu. Nagle nam zaskoczy i już jest miód.
Trzeba tylko przysiąść, przeanalizować dotychczasowe mecze, uspokoić się i zacząć grać to co się potrafi. No i jeszcze bym zmienił rozgrywającego, bo nie ukrywam, że za cały ten chaos jaki panuje na boisku w naszej drużynie obwiniam Żygadłę. Trudno o pewność siebie jak się co chwilę atakuje na potrójnym bloku albo jest się wrzuconym w siatkę czy też wyrzuconym za antenkę. Oczywiście nie jest tak cały czas, ale zdarza się to o wiele za często. Warto jeszcze dodać, że o wiele za mało gramy środkiem, a przy naszych środkowych to kopalnia punktów, no i dodatkowo odciąża skrzydła. Myślę, że taki stary wyga i profesor jak Zagumny, lepiej sobie poradzi i przede wszystkim zachowa spokój.
I nie ma co płakać, trzeba kciuki trzymać i wierzyć, lamenty na nic się nie zdadzą.
A prztyczek w nos dla Włochów, to zawsze frajda, dla mnie przynajmniej.
Ja tam uważam, że nie ma co patrzeć na to, co było do tej pory, bo tak naprawdę to niczego nie wiemy, poza tym że nam nie szło tak jak powinno.
Ale to się może nagle zmienić, przecież całkiem niedawno ograliśmy Włochów po bardzo dobrym meczu. Nagle nam zaskoczy i już jest miód.
Trzeba tylko przysiąść, przeanalizować dotychczasowe mecze, uspokoić się i zacząć grać to co się potrafi. No i jeszcze bym zmienił rozgrywającego, bo nie ukrywam, że za cały ten chaos jaki panuje na boisku w naszej drużynie obwiniam Żygadłę. Trudno o pewność siebie jak się co chwilę atakuje na potrójnym bloku albo jest się wrzuconym w siatkę czy też wyrzuconym za antenkę. Oczywiście nie jest tak cały czas, ale zdarza się to o wiele za często. Warto jeszcze dodać, że o wiele za mało gramy środkiem, a przy naszych środkowych to kopalnia punktów, no i dodatkowo odciąża skrzydła. Myślę, że taki stary wyga i profesor jak Zagumny, lepiej sobie poradzi i przede wszystkim zachowa spokój.
I nie ma co płakać, trzeba kciuki trzymać i wierzyć, lamenty na nic się nie zdadzą.
A prztyczek w nos dla Włochów, to zawsze frajda, dla mnie przynajmniej.
Fajnie, że Ty chociaż wierzysz...
Ja na razie chyba mam dość oglądania siatkarzy, za bardzo się denerwuję...
Fajnie, że Ty chociaż wierzysz...
Ja na razie chyba mam dość oglądania siatkarzy, za bardzo się denerwuję...
Spoko, będę wierzył za nas obydwu ;-) Ale tylko w ćwierćfinale, dalej radź sobie sam :mrgreen:
... Trzeba tylko przysiąść, przeanalizować dotychczasowe mecze, uspokoić się i zacząć grać to co się potrafi. No i jeszcze bym zmienił rozgrywającego, bo nie ukrywam, że za cały ten chaos jaki panuje na boisku w naszej drużynie obwiniam Żygadłę ...O Anastazim mówiono, że nie rotuje składem. Okazuje się co innego. Gdy mamy tak fajną ławkę rezerwowych jest OK. Ale ... drużyna powinna być idealnie zgrana, więc chyba teraz przesadzono. A już rotacje na rozegraniu - kiepsko to widzę. Nie wiedział na jakiego konia postawić. Teraz może się to zemścić. Aaaa. Wkurzony jestem.
Spoko, będę wierzył za nas obydwu ;-) Ale tylko w ćwierćfinale, dalej radź sobie sam :mrgreen:
Ja nie wierzę w te ''dalej''
Jacek dobrze prawi w swoim ostatnim poście...
Andrzeju, ale co Ty czy ja możemy zrobić poza wkurzaniem się? Ja się strasznie denerwowałem patrząc na dzisiejszy mecz, ale poza trzymaniem kciuków nic nie mogłem zrobić. To od nich wszystko zależy. Jaki kraj taka reprezentacja.
Andrzeju, ale co Ty czy ja możemy zrobić poza wkurzaniem się? Ja się strasznie denerwowałem patrząc na dzisiejszy mecz, ale poza trzymaniem kciuków nic nie mogłem zrobić. To od nich wszystko zależy. Jaki kraj taka reprezentacja.
Nic nie możemy zrobić, nie wiem tylko dlaczego nasi siatkarze nie chcą medalu IO... Po dzisiejszym spotkaniu, można odnieść takie wrażenie, bo gdyby to był zespół klasy USA, Rosji, Brazylii, Bułgarii o itp., to inna sprawa.
Reprezentacja jest na pewno lepsza, niż nasz kraj... Zależy też, co masz na myśli to pisząc???
Mam na myśli niedoinwestowanie sportu, braki w wyszkoleniu młodzieży i to w większości dziedzin. Tym bardziej szacunek dla tych którzy coś zdobywają.
Siatkarze plażowi też odpadli z dalszej gry... Oni chociaż pokazali dziś j...a :)
No teraz pokazał Marcin Niedołega ;-) A i Pani Rogowska też skoczy ale do chałupy.
No i nie skoczyła..
Ciężary też słabiutko.
Uff nareszcie przełamana ta padaka
Mamy brąz Janikowskiego i Bartłomieja Bąka:mrgreen:
Co za pierdoła pas mu sie odpioł he he he
Mamy brąz Janikowskiego i Bartłomieja Bąka:mrgreen:
Bonka, Panie! Bonka! :-)
Bonka, Panie! Bonka! :-)
Ups ;), chociaż na chwilę zapomniałem o siatkarzach...
Ważne że wpadły dwa krążki :D
Szkoda Dołęgi, ale cóż, taki jest sport.
Włosi na czwartym miejscu i wpadają na USA. Co to się porobiło w naszej grupie.
Zupełnie nie wiadomo na kogo stawiać w ćwierćfinałach. Co najwyżej powątpiewam jednak w awans Argentyny do najlepszej czwórki. A reszta jest możliwa.
Na Olimpiadzie się zdobywa bardzo dużo punktów do rankingu. I one zostają na 4 lata. Co prawda potem tylko w pewnym procencie, ale jednak to co teraz się zarobi mocno ustawi ranking.
No fakt, Argentyna trafia na ten sam zestaw co my (do podziału), ale ja bym ich nie skreślał, oni grają nieobliczalną siatkówkę, i kto wie co może się zdarzyć. Oczywiście faworytami nie będą, ale ja tam im kibicuję.
Za to kiepsko widzę szanse Włochów, Amerykanie są strasznie mocni, i dla mnie to jest faworyt do złota, no chyba że trafią na Polaków. I teraz serio piszę, bo jeżeli Polacy wejdą do 1/2, to będzie oznaczać, że w 1/4 pokonają Rosję albo Brazylię, a to już nie w kij dmuchał. Z duetu Bułgaria - Niemcy ciężko wskazać faworyta, chyba jednak Bułgarzy mają lekką przewagę, ale Niemców nie można lekceważyć.
Co by nie mówić, ćwierćfinały zapowiadają się naprawdę ciekawie, co mnie osobiście bardzo cieszy, bo naprawdę lubię siatkówkę :-)
Siatka siatką a tu Argentyna stawia opór USA w kosza, świetny mecz. Argentyna przegrywa jednym punktem do przerwy.
miron19j
07-08-2012, 00:10
może po prostu nie wiedzą, że nie mają szans wygrać z Amerykanami? :-D
Polska - Rosja
USA - Włochy
Bułgaria - Niemcy
Brazylia - Argentyna
Zwycięzca meczu Polska - Rosja zagra w półfinale z lepszym z pary Bułgaria - Niemcy.
No to turniej siatkówki Londyn 2012 czas zacząć ;-)
Pary 1/4 finału:
Polska - Rosja
USA - Włochy
Bułgaria - Niemcy
Brazylia - Argentyna
W sumie to wolałbym Brazylię chyba, ale Ruskim też miło będzie skopać zadek :mrgreen:
Edit: Jacek_Z mnie uprzedził
Edit 2: Ale jak już ogramy Rosję, to z górki mamy ;-)
Moim zdaniem po medalu dla siatkarzy:(....
Za szkolne błędy, mogą zapłacić wysoką cenę...
Włochy, Brazylia, Bułgaria no i ... Rosja to zespoły, które utworzą pary półfinałowe. Patrząc na zespół Ruskich w tym momencie jest bardziej solidnym.
jurek1906
07-08-2012, 11:53
To co było w grupie teraz się kompletnie nie liczy,jest bez znaczenia.Jest mecz z Ruskimi i trzeba grać,walczyć.Niech im się krew z d..y leje,niech rzygają z wysiłku na parkiet.Mogą przegrać ,ale po walce o każdą piłkę.Ruskich trzeba za mordę chwycić i tyle :).
Ale pogrom w eliminacjach biegu na 110m przez plotki... polowa sie wywrocila! A w ostatnim biegu Artur Noga doznal kontuzji czworoglowego uda (przynajmniej tak to wygladalo) zaraz po wystrzeleniu z blokow, a Liu Xiang trafil w pierwszy plotek i sie rozsmarowal na biezni...
Ale pogrom w eliminacjach biegu na 110m przez plotki... polowa sie wywrocila! A w ostatnim biegu Artur Noga doznal kontuzji czworoglowego uda (przynajmniej tak to wygladalo) zaraz po wystrzeleniu z blokow, a Liu Xiang trafil w pierwszy plotek i sie rozsmarowal na biezni...
Na eurosport.pl piszą, że mięśnia dwugłowego. No i teraz nie wiem komu wierzyć?
Im wierzyc, bo przeciez sie zlapal za tyl uda, a tam czworoglowego niet :D sie pomylilem :D Co nie zmienia faktu, ze pogrom x miliard bo wygladalo to tak jakby probowali skakac przez za duze plotki...
No fakt, rzeź niewiniątek. Ja akurat nie widziałem, ale to co wyczytałem daje jakiś ogólny zarys sytuacji
"Takiego biegu dawno nie widzieliśmy! Artur Noga nawet nie dotarł do pierwszego płotka, szybko łapiąc kontuzję mięśnia dwugłowego. Chwilę później upadł były mistrz olimpijski Liu Xiang oraz reprezentant Barbadosu Shane Brathwaite. Biegu nie ukończył też na torze pierwszym Moussa Dembele."
I najgorsze jest to, ze tak bylo prawie w kazdym biegu...
Dwa brazy nam wpadly! Klepacka i Miarczynski! :D
Dwa brazy nam wpadly! Klepacka i Miarczynski! :D
Fajnie.
Jak na razie Lewandowski kwalifikuje się do finału 800m jako quickest looser. Zobaczymy czy to się utrzyma po 3 półfinale.
UPDATE: i niestety nie zobaczymy Polaków w finale. W trzecim półfinale Solomon był szybszy i to on jako quickest looser przechodzi dalej.
No półfinały 800m spory zawód.. ;/
Szczerze mówiąc to bieg Kszczota bardziej mi się podobał. Lewandowski wyglądał jakby strasznie cierpiał w tym biegu ;)
No i obaj do domu... eh.. bezpośredni konkurent Rudishy...
Zamiast rzutu dyskiem, cholera BBC pokazuje skoki wzwyż.
No to BBC oszczędziło Ci rozczarowania. Małachowski piąty :-(
grudzinsky
07-08-2012, 22:13
Zamiast rzutu dyskiem, cholera BBC pokazuje skoki wzwyż.
a ja bym wolal popatrzec na skok wzwyz :razz: ale TVP pokazuje wiecej reklam niz samej Olimpiady :(
lol, ta Klepacka jakas taka malo elokwentna...
Włochy, Brazylia, Bułgaria no i ... Rosja to zespoły, które utworzą pary półfinałowe. Patrząc na zespół Ruskich w tym momencie jest bardziej solidnym.Mam inne typy, nieistotne. Niespodzianki pewnie będą.
Jedno co wiem - przynajmniej nasi wychodząc do meczu z Rosją będą zmobilizowani, nie tak jak ostatnio. A to juz wiele.
Dziś źle nie było. 2 medale to dobry wynik.
Czy ktoś z Was wierzy w dzisiejszy sukces z Rosją...
Ja się zastanawiam czy ten mecz oglądać, bo się za bardzo emocjonuję...
Sendilkelm
08-08-2012, 10:45
Ja się zastanawiam czy ten mecz oglądać, bo się za bardzo emocjonuję...
Wierzy, wierzy :)
Rafał_Sz
08-08-2012, 10:48
Ja się zastanawiam czy ten mecz oglądać, bo się za bardzo emocjonuję...Sercem na 100%, rozumem na 60%. :)
Albo przegraja albo wygraja, taki jest sport. Wiary bym w to nie mieszal :D
Anita Wlodarczyk wlasnie rzuca mlotem :D
No niestety, czwórka kajakarek 4 miejsce, a takie były nadzieje na medal :-(
Za to Anita Włodarczyk rozbudziła nadzieje, może mieć medal.
Ale to i tak będzie dobry dzień, bo zrobimy Ruskim łubudubu :D
Taaa, a potem Ruski zakreca kurek z gazem i tyle bedzie z naszego lubudubu :mrgreen:
No ale to właśnie Kurek (między innymi) zrobi im to łubudubu :mrgreen: