PDA

Zobacz pełną wersję : IO

Strony : 1 [2]

shaolin
08-08-2012, 12:09
:mrgreen:

Oby, szkoda ze dziewczyny nie daly rady. Ale tak jak pisalem - taki jest sport :D

sprychu
08-08-2012, 12:12
A teraz jeszcze nasz mistrz świata w skoku o tyczce spalił 3 próby, i do widzenia :-(

ASAHI
08-08-2012, 12:17
Wieczór będzie nasz :D
Szkoda skoku o tyczce, ale chłopak miał sporo kontuzji ostatnio i po prostu nie dał rady.

manfred
08-08-2012, 13:08
Mam wrażenie że mistrzem olimpijskim skoku o tyczce zostanie Dmitrij Starodubcew ;-) Należy mu się

mycza
08-08-2012, 13:13
[QUOTE=ASAHI;2892291]Wieczór będzie nasz :D

Oby...

ASAHI
08-08-2012, 14:37
O Wy ludzie małej wiary :D

Przynajmniej będzie powód żeby się napić ;-)

A tak na marginesie, to przestałem oglądać transmisje z IO - masakryczna ilość bzdurnych reklam, byle jakie komentatorstwo, i na dodatek nie pokazują tego co mnie interesuje!!

shaolin
08-08-2012, 14:43
Odpalaj stream z CCTV5 :D

mycza
08-08-2012, 14:45
O Wy ludzie małej wiary :D

Przynajmniej będzie powód żeby się napić ;-)

A tak na marginesie, to przestałem oglądać transmisje z IO - masakryczna ilość bzdurnych reklam, byle jakie komentatorstwo, i na dodatek nie pokazują tego co mnie interesuje!!

Ja przeważnie oglądam na EUROSPORT, bo tam nie ma tak dużo reklam ;)

sprychu
08-08-2012, 15:05
Jak ktoś ma ochotę, to na TVP Sport leci siatkówka Argentyna - Brazylia (reklam nie za wiele ;-))
Taki przedsmak tego, co nas czeka wieczorem.

ASAHI
08-08-2012, 15:27
Właśnie oglądam :D

Co do ogladania to wybieram nsport, Eurosport, i faktycznie tam reklam mniej. I Brazylia 1 set do przodu :D

piter123789
08-08-2012, 16:33
A wieczorkiem 3:2 dla Polski.:D A potem łatwy półfinał z Niemcami.:D

Sendilkelm
08-08-2012, 16:38
A wieczorkiem 3:2 dla Polski.:D A potem łatwy półfinał z Niemcami.:D

Ja typuję dla Polski 3:1 :D

1:0, 1:1:, 2:1, 3:1

piter123789
08-08-2012, 16:49
Nie pogniewałbym się wcale, chociaż mało jest meczów w historii spotkań tych 2 krajów, które kończyłyby się szybciej, niż w 5ciu setach.:D

mycza
08-08-2012, 17:22
Dobrze, że chociaż macie nadzieję na sukces...

Ja chyba nie obejrzę, za bardzo będę się denerwował...

miron19j
08-08-2012, 17:23
Ja chyba nie obejrzę, za bardzo będę się denerwował...

napij się neospazminy. :-)

manfred
08-08-2012, 18:07
Włochy, Brazylia, Bułgaria no i ... Rosja to zespoły, które utworzą pary półfinałowe.
manfred no no ładnie wytypowałeś jeszcze ino ruskie nam wkroją i 3 tys na zakładach w kieszeni.

sprychu
08-08-2012, 18:11
manfred no no ładnie wytypowałeś jeszcze ino ruskie nam wkroją i 3 tys na zakładach w kieszeni.

Zapomnij @manfred :-P :mrgreen:

Edit: Amerykanie w 3 secie z Włochami zaczynają wyglądać tak, jak Włosi w 4 secie w meczu z Polakami, czyli biednie strasznie, a miny mają bardzo nietęgie :shock:

grudzinsky
08-08-2012, 18:37
3:0 dla Wlochow...czyli oplacalo sie zajac 4 miejsce w naszej grupie ;)

piter123789
08-08-2012, 18:41
Zobaczycie jak się nasze Orzełki rozkręcą jak ich ruscy zagrywką będą bombardować.:)

mycza
08-08-2012, 18:43

Szok:shock:

sprychu
08-08-2012, 18:46

Czyli że jak, Włosi jak zwykle wyrachowani, i sobie zaplanowali? ;-)
Przyznaję, że jestem zdziwiony wynikiem, i to nie lekko. Po tym co Amerykanie pokazali w grupie, spodziewałem się dokładnie odwrotnego wyniku. Jednak od ćwierćfinałów to jednak nowy turniej, i to co było w grupie tak naprawdę się nie liczy. Biedni Ruscy... :mrgreen:
A swoją drogą to nie rozumiem Włochów. Przed turniejem głośno twierdzili, że boją się Brazylii i Rosji, a dziś robią wszystko, aby jednak z Brazylią zagrać, hmmm... ;-)

ASAHI
08-08-2012, 21:23
No i 2:0. Będzie dobrze :D

krzysiekpoli
08-08-2012, 21:33
wygramy 3:2

Sendilkelm
08-08-2012, 21:37
:(

rooner
08-08-2012, 21:39
Niech ta olimpiada się już skończy...;(

admin
08-08-2012, 21:55
Szkoda... Rosjanie byli lepsi.

Pozdrawiam. Piotr Milecki.

Nikonozaur
08-08-2012, 22:00
Moralne zwycięstwo jest zdecydowanie po naszej stronie... ;)

zielonek430
08-08-2012, 22:00
Już słyszę tych wielkich komentatorów i redaktorów sportowych. Jutro nie załączam telewizora lub nie oopuszczam Discovery. Nie mam ochoty słuchać bełkotu typu "co się stało z pewniakami" "co zawiodło" "pogonić Anastasiego"

ASAHI
08-08-2012, 22:03
E tam, jeden słabszy mecz jeszcze problemu nie czyni. Ważne że drużyna jest solidna i na przyzwoitym poziomie. A co do nadziei medalowych to zostały podkręcone przez media i tyle.

fotograf58
08-08-2012, 22:04
Jak zwykle optymista :)

sprychu
08-08-2012, 22:14
E tam, jeden słabszy mecz jeszcze problemu nie czyni. Ważne że drużyna jest solidna i na przyzwoitym poziomie. A co do nadziei medalowych to zostały podkręcone przez media i tyle.

No ja Cię proszę, chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Co do tego że drużyna jest solidna i nawet na bardzo dobrym poziomie, to chyba nikt nie ma wątpliwości, pytanie tylko dlaczego teraz to nie była właśnie ta drużyna? Dlaczego wyglądali jakby ktoś wypuścił z nich powietrze? I to nie był jeden słabszy mecz, tak naprawdę to jeden mecz (tylko jeden!) to my w Londynie zagraliśmy dobrze. A nadzieje nie zostały rozbudzone przez media, tylko przez to co pokazywali siatkarze jeszcze miesiąc temu.

freefly
08-08-2012, 22:17
A co do nadziei medalowych to zostały podkręcone przez media i tyle.

Akurat media. Tobie też "redaktory" wmówiły że byliśmy faworytami?:wink:

sinner
08-08-2012, 22:19
jaki jeden słabszy mecz ???
za tą hańbę z Australią to dziś powinni grać wyłącznie zmiennicy
Rosjanie byli dziś dużo lepsi i wygraliby chyba nawet z naszymi w lepszej formie
niestety porażka z Australią załatwiła naszych jak dzieci ...
nie wiem jeszcze ile zdobędziemy medali ale te igrzyska nie są dla nas specjalnie udane
i jeszcze jedno czy tylko mnie dobija komentarz naszych specjalistów, ich błędy są katastrofalne
widzą to czego nikt inny nie widzi, mylą zawodników, pierniczą w ważnych momentach jakieś pierdoły z historycznych czasów .....
to tyle ;)

freefly
08-08-2012, 22:24
Co tu gadać i komentować. Tak jak w przypadku innych dyscyplin wygrali lepsi w danej chwili, a przegrali gorsi. Cała filozofia.

pil74
08-08-2012, 22:33
no i (edycja moderatora)

Jacek_Z
08-08-2012, 22:35
:evil: Mam taki nastrój, że idę z forum, bo jeszcze kogoś niewinnego zbanuję.

piter123789
08-08-2012, 22:36
widzą to czego nikt inny nie widzi, mylą zawodników, pierniczą w ważnych momentach jakieś pierdoły z historycznych czasów .....

Taaak, te komentarze to istny kabaret... Ale przynajmniej wszyscy się dowiedzieli co Rucek zrobił w Wiedniu ileś lat temu.;) MASAKRA

foto4deg
08-08-2012, 22:36
Ja powiem tak:
naszym siatkarzom przestałem kibicować od czasu, gdy do kadry trafili Wlazły, Winiarki itp...
Mimo słabszych wyników z rozrzewnieniem wspominam czasy reprezentacji młodych Stelmachów, Papke, Świderskiego...
Teraz to im w głowie kasa i gwiazdorstwo... Wytłumaczcie mi, jak można wygrać Ligę Światową, a przegrać z Australią? Tylko wielkie zespoły, jak Brazylia, Rosja, potrafiły utrzymać formę przez długie lata - to świadczy o wielkości zespołu, zawodników. Taki Kurek to wczorja nawet dziennikarzom nie raczył na jedno pytanie odpowiedzieć, wielce obrażony... Więcej pokory Panowi...

Yokofaja
08-08-2012, 22:38
Inni odpuścili sobie LŚ celując z formą w najważniejszą sportową imprezę sezonu. Media jak to media pomijając ten aspekt podbiły bębenek do granic możliwości. Drużyna wypadła słabo ale to wszystko przebił komentator TV.

Umbra
08-08-2012, 22:41
No ja Cię proszę, chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Co do tego że drużyna jest solidna i nawet na bardzo dobrym poziomie, to chyba nikt nie ma wątpliwości, pytanie tylko dlaczego teraz to nie była właśnie ta drużyna? Dlaczego wyglądali jakby ktoś wypuścił z nich powietrze? I to nie był jeden słabszy mecz, tak naprawdę to jeden mecz (tylko jeden!) to my w Londynie zagraliśmy dobrze. A nadzieje nie zostały rozbudzone przez media, tylko przez to co pokazywali siatkarze jeszcze miesiąc temu.

Moim zdaniem szkoleniowiec ich przetrenował. Grali w ostatnim czasie mnóstwo meczów. Do tego jeszcze po meczach katował ich siłownią. Myślałem, że każdy kto się zajmuje sportem wie jak ważna jest regeneracja i odpoczynek, ale chyba się pomyliłem. ;)

naszym siatkarzom przestałem kibicować od czasu, gdy do kadry trafili Wlazły, Winiarki itp...

Wlazły od dosyć dawna nie gra.

mycza
08-08-2012, 22:41
Kupa f....w, p...w i tego, co najgorsze...
Po meczu z Australią było jasne, że po medalu...
Ciekawe, czy mają jaja żeby przyznać, że ta porażka to tylko wyłącznie ich wina...

sea21
08-08-2012, 22:48
jaki jeden słabszy mecz ???
za tą hańbę z Australią to dziś powinni grać wyłącznie zmiennicy
Rosjanie byli dziś dużo lepsi i wygraliby chyba nawet z naszymi w lepszej formie
niestety porażka z Australią załatwiła naszych jak dzieci ...
nie wiem jeszcze ile zdobędziemy medali ale te igrzyska nie są dla nas specjalnie udane
i jeszcze jedno czy tylko mnie dobija komentarz naszych specjalistów, ich błędy są katastrofalne
to tyle ;)
Z tą hańbą to pojechałeś trochę...
Hańbą by było gdybyśmy w połowie meczu zeszli z boiska albo w ogóle oddali mecz.
Nie wyszło. Trudno. Nie na olimpiadzie świat się kończy. Wygrali LŚ. To olbrzymi sukces. A że jeden turniej nie wyszedł... szkoda. No cóż teraz chłopaki muszą się przyszykować na mieszanie z błotem na nich bo u nas inaczej się nie da. Ot Polska ;)

piter123789
08-08-2012, 22:55
Za to, co zrobili w ostatnim czasie należą się tylko brawa. A że nie wyszło... sport.

ASAHI
08-08-2012, 22:57
Nie można być w formie i na fali cały czas. To normalne. Trafili z formą w LŚ a nie w IO i tyle. Ja i tak uważam że występ naszych nie był zły. To my mamy zbyt rozbudzone apetyty na sukcesy a tak naprawdę to jesteśmy światową miernotą w sporcie i tylko staramy się stroszyć piórka których coraz mniej w naszym stroju. Cieszmy się z tego co mamy i nie gadajmy że nic się nie udaje. Wstydu nie przynieśli, zrobili co mogli.

Aha, redaktory mi nie wmówiły że jesteśmy faworytami, wręcz przeciwnie, odbierałem to jako pobożne życzenie owych. ;-)

sprychu
08-08-2012, 22:57
Moim zdaniem szkoleniowiec ich przetrenował. Grali w ostatnim czasie mnóstwo meczów. Do tego jeszcze po meczach katował ich siłownią...

Napisałeś to, czego ja nie chciałem pisać, ale myślę dokładnie tak samo. Nie napisałem też nic o tym, co naszym ktoś w psychikę zrobił i dlaczego, a co też jest dość istotne. A gdybanie co by było, gdybyśmy jednak wygrali z Australią uważam za nieistotne. Nic by się nie zmieniło, z taką grą z Niemcami też byśmy przegrali, prawie z każdym byśmy przegrali.
I jeszcze jedno. Nie, nie jestem za zwolnieniem trenera, ale za tym żeby wytknąć mu błędy już tak, bo moim zdaniem popełnił ich parę. A największy to trzymanie się swojego "najlepszego" składu, za wszelką cenę. Nie rozumiem sytuacji gdzie dostając takie baty jak my dzisiaj z Rosją, trener nie przeprowadza żadnych zmian. No jak Smuda normalnie.
I jak zwykle najbardziej przegrali kibice, TACY KIBICE!

Nie można być w formie i na fali cały czas. To normalne. Trafili z formą w LŚ a nie w IO i tyle. Ja i tak uważam że występ naszych nie był zły. To my mamy zbyt rozbudzone apetyty na sukcesy a tak naprawdę to jesteśmy światową miernotą w sporcie i tylko staramy się stroszyć piórka których coraz mniej w naszym stroju. Cieszmy się z tego co mamy i nie gadajmy że nic się nie udaje. Wstydu nie przynieśli, zrobili co mogli.

I znowu się nie mogę zgodzić. Jeżeli chodzi o siatkówkę, to na pewno nie jesteśmy miernotą, ba, rzekłbym że jesteśmy w ścisłej czołówce światowej, a na IO daliśmy ciała jak sam lord. I za ten występ powinni się wstydzić, poza pierwszym meczem nic z siebie nie dali. A dlaczego tak się stało, to już inna historia...

mycza
08-08-2012, 23:01
Z tą hańbą to pojechałeś trochę...
Hańbą by było gdybyśmy w połowie meczu zeszli z boiska albo w ogóle oddali mecz.
Nie wyszło. Trudno. Nie na olimpiadzie świat się kończy. Wygrali LŚ. To olbrzymi sukces. A że jeden turniej nie wyszedł... szkoda. No cóż teraz chłopaki muszą się przyszykować na mieszanie z błotem na nich bo u nas inaczej się nie da. Ot Polska ;)

Nie wyszło, bo mieliśmy mega silną grupę??? Nie wyszło, bo nasi byli skupieni i mieli charakter wojowników???

Porażkę z Australią można nazwać '' hańbą '' poniekąd...

ASAHI
08-08-2012, 23:01
Na marginesie, w kibicowaniu mamy zapewnione złoto ;-)

Andrzeju, nie wyszło i już. Brakło świeżości, siły, szczęścia i może wiary w zwycięstwo. Zdarza się.

piter123789
08-08-2012, 23:05

Taaa, w szczególności po porażkach.:mrgreen:

marcus777
08-08-2012, 23:06
memoriał Wagnera- 7 dni przed Igrzyskami, 3 mecze, na pełnych obrotach, wymagajacy rywale, najsilniejszy skład- ok- nawet jeśli go zagrali to na treningach w Londynie trzeba było odpuścić!!!!!!! a nie walnęli im takie obciążenia co pewnie żaden zespół by nie wytrzymał- Brazylijczycy śmieją się z nas teraz , my się z nich po lidze światowej śmialiśmy- ale ją mamy co roku- igrzyska raz na 4 lata... tyle w temacie

ASAHI
08-08-2012, 23:06
No a słynne "nic się nie stało" ;-) ?

sea21
08-08-2012, 23:09
Nie wyszło, bo mieliśmy mega silną grupę??? Nie wyszło, bo nasi byli skupieni i mieli charakter wojowników???

Porażkę z Australią można nazwać '' hańbą '' poniekąd...
Nie wyszło bo coś poszło nie teges. Teraz czas na wnioski dlaczego tak się stało. Ale co tam. Najprościej napisać: hańba. W ogóle niech się zakopią pod ziemię... Zawsze rozwalało mnie takie podejście.

mycza
08-08-2012, 23:09

I co z tego Tomku...

Andrzeju, nie wyszło i już. Brakło świeżości, siły, szczęścia i może wiary w zwycięstwo. Zdarza się.

Tomku, my zawsze mamy wytłumaczenie na porażkę, ale jak się będą tłumaczyć z przegranej siatkarze...

ASAHI
08-08-2012, 23:14
Posłuchamy co trener powie i tyle.

Teraz to się trzeba napić.

mycza
08-08-2012, 23:19
Posłuchamy co trener powie i tyle.

Teraz to się trzeba napić.

Była szansa Tomku, masz pewność że na kolejnych IO będziemy grali, jak będzie wyglądała kadra Polski???

To tyle na dziś ode mnie...

ASAHI
08-08-2012, 23:28
Oczywiście że była szansa, i oczywiście że jest mi żal że wyszło jak zwykle. Ale stało się i już.

Pisząc wcześniej o miernotach miałem na myśli ogólnie sport w naszym kraju. Siatkówka jest taką perełeczką dającą nam kibicom odrobinę radości.

manfred
08-08-2012, 23:31
Nie chce was (edycja moderatora) ale zarobiłem prawie 3 tys zł :-)

mycza
08-08-2012, 23:33
Nie chce was ...... ale zarobiłem prawie 3 tys zł :-)

I dobrze, że zarobiłeś...

Paablitos
08-08-2012, 23:34
Nie wyszło bo coś poszło nie teges. Teraz czas na wnioski dlaczego tak się stało. Ale co tam. Najprościej napisać: hańba. W ogóle niech się zakopią pod ziemię... Zawsze rozwalało mnie takie podejście.

To takie nasze... polskie... "teraz czas na wnioski".
IO to nie liga swiatowa... to taka impreza, raz na 4 lata... gdzie trzeba grac na 150% mozliwosci w kazdym meczu...
Inni to potrafia... nasi niezabardzo:(.

ASAHI
08-08-2012, 23:34
Nie chce was .... ale zarobiłem prawie 3 tys zł :-)

A idź w ..... ;-)

piter123789
08-08-2012, 23:41
Nie chce was (edycja moderatora) ale zarobiłem prawie 3 tys zł :-)

Co i za ile postawiłeś?:D

manfred
08-08-2012, 23:43
postawiłem na 35 1.8 i filtr pl B+W 72 ;-)

piter123789
08-08-2012, 23:49
postawiłem na 35 1.8 i filtr pl B+W 72 ;-)

hehehe:D

My tu gadu gadu, a tymczasem z pozoru rozbici i słabi Bułgarzy, powalczą o medal...:-o

sea21
08-08-2012, 23:57
To takie nasze... polskie... "teraz czas na wnioski".
IO to nie liga swiatowa... to taka impreza, raz na 4 lata... gdzie trzeba grac na 150% mozliwosci w kazdym meczu...
Inni to potrafia... nasi niezabardzo:(.
A co mają pójść na drzewo żeby się wyhuśtać? Może trzeba było odpuścić memoriał Wagnera? Ich problem. Inni potrafili zagrać na 150%. Nasi tak nie zagrali ale to nie powód żeby ich teraz równać z ziemią.

Paablitos
09-08-2012, 00:11
Może trzeba było odpuścić memoriał Wagnera? Ich problem. Inni potrafili zagrać na 150%. Nasi tak nie zagrali ale to nie powód żeby ich teraz równać z ziemią.

Kwestia priorytetów... Nasi w przeświadczeniu o swojej 'mocy' wybrali memoriał Wagnera....;)

Zastanawia mnie to... ze co chwila nasi 'mocni' kandydaci ... dostają ostro w d...
Coś chyba nie tak ... ( no chyba, ze jest takie podejście jak Radwańskiej... jest kasa, gram... nie ma kasy, szkoda zdrowia;))
Oglądam IO tylko wieczorem, ale co nie zerknę, to pasmo porażek i to często zawodników o wielkim potencjale.
Skąd się to bierze?... Psycholog slaby ?

sea21
09-08-2012, 00:19
Prosta sprawa. Większość kasy na trenerów i treningi zgarniają działacze... Wybudowali nam orliki. No i co z tego jak jedyną osobą jaka tam pracuje to cieć który otwiera, zamyka i sprząta ten bajzel. Jest wielu zawodników którzy musieli przerwać treningi bo nie mieli na to kasy. Sponsorów brak a związki mają ich w głębokim poważaniu. Ktoś kto zasuwa na etacie ma automatycznie mniej czasu na trenowanie. Dlatego jest jak jest :/

ASAHI
09-08-2012, 00:22
Może brak wsparcia psychicznego, może " spalenie " się przed ważnym startem. Ale ma spore znaczenie fakt przekazywania informacji. Nie słyszymy że nasza załoga c4 zdobyła 4 miejsce na igrzyskach, tylko że znowu nie mamy medalu, przegraliśmy medal itp. Albo 3 koła są dobre albo jedno zepsute :-)

Paablitos
09-08-2012, 00:30
Prosta sprawa. Większość kasy na trenerów i treningi zgarniają działacze... Wybudowali nam orliki. No i co z tego jak jedyną osobą jaka tam pracuje to cieć który otwiera, zamyka i sprząta ten bajzel. Jest wielu zawodników którzy musieli przerwać treningi bo nie mieli na to kasy. Sponsorów brak a związki mają ich w głębokim poważaniu. Ktoś kto zasuwa na etacie ma automatycznie mniej czasu na trenowanie. Dlatego jest jak jest :/

No tak... ale oprocz tego dziwnym trafem najwieksze porazki odnosza zawodnicy, druzyny, ktorym kasy az nadto...(Radwanska, siatkarze, Gruchala, Dolega itp itd.)...
Za to tacy jak Adrian Zielinski, ktorzy nawet na wlasna kase i za cene 'srogiej kary nalozonej przez Zwiazek' trenuja tam gdzie sie da najlepiej przygotowac (za znacznie mniejsza kase)...udowadniaja nam sens Olimpiady ... i filozofie podejscia do niej.

Jacek_Z
09-08-2012, 00:32
Nie wyszło bo coś poszło nie teges. Teraz czas na wnioski dlaczego tak się stało..
To kwestia psychiki, mentalności.
Puchar Świata - nie potrafimy dokończyć meczów z Brazylią i Rosją. Wystarczył nam awans na Olimpiadę.
IO - Australia - mamy już ćwierćfinał. Nasi nie wchodzą w mecz. Swoją drogą Australia zagrała pewnie najlepszy mecz w historii swego kraju. Mieli kupę szczęścia.

Każe się zawodnikom natychmiast wyrzucać porażki z głowy. A bo ja wiem czy to takie dobre? Możdżonek zawsze mówi: trener to, trener tamto. Czy oni sami nic sobie nie analizują?
Nie wiem, czy trener z Włoch poznał na tyle naszą mentalność, by wiedzieć, co się dzieje w Polakach.
Strasznie ważne jest to, co się dzieje w głowach siatkarzy i ja już mniej więcej wiem, kto brnie w niemocy, a kto gra radząc sobie dobrze z ciśnieniem.
Bartman był do zmiany, dlaczego trener nie spróbował Jarosza? Ruciak jak wchodził na zagrywkę to (statystycznie) było super, ale w Lidze Światowej. Na olimpiadzie - nie bardzo, miał chyba jednego asa w jednym z pierwszych meczów. Potem albo siatka, albo aut, albo zbyt słabo, bezpiecznie. Jarosz psuł mniej. No i by wkurzył Ruskich obijając im blok. Dlaczego trener nie postawił na Zagumnego? Kurek - jak ma dzień to fajnie, ale jak go nie ma, to ani nie za bardzo szkodzi w ataku, a zagrywka głównie aut lub siatka. Przyjęcie u Kurka kiepskie, a z Ruskimi trzeba było je mieć. Skoro Kurek nie dawał nam kończącego ataku to dlaczego nie wszedł Kubiak? Kosok dawał więcej niż Możdżonek - szkoda, że więcej grał kapitan. Nazwiska nie grają.

sea21
09-08-2012, 00:38
No tak... ale oprocz tego dziwnym trafem najwieksze porazki odnosza zawodnicy, druzyny, ktorym kasy az nadto...(Radwanska, siatkarze, Gruchala, Dolega itp itd.)...
Za to tacy jak Adrian Zielinski, ktorzy nawet na wlasna kase i za cene 'srogiej kary nalozonej przez Zwiazek' trenuja tam gdzie sie da najlepiej przygotowac (za znacznie mniejsza kase)...udowadniaja nam sens Olimpiady ... i filozofie podejscia do niej.
Nie wszyscy mają takie podejście. Radwańska dała ciała po całości... Siatkarze jechali na igrzyska praktycznie ze złotym medalem. Do tego jeszcze cała pompa w mediach... Ehhh.... szkoda gadać :/ trzeba iść spać. Jutro też jest dzień i kolejne szanse na medale :mrgreen:

elanek
09-08-2012, 00:51
Prosta sprawa. Większość kasy na trenerów i treningi zgarniają działacze...

Tej kasy nie ma prawie w ogóle. Samorządy nie dają, państwo nie daje.
Byłem w zarządzie dwóch klubów sportowych. Zawsze społecznie.

shaolin
09-08-2012, 04:36
Tak sobie poczytalem ostatnia strone i jedyne co mi przychodzi do glowy to - wrzuccie na L U Z (nie wszyscy, ale ci co placza) :D Marudzicie jakby przez ta przegrana zabrali Wam mieszkania, wyrzucili z pracy, itd... Jacek chcial banowac pol swiata, myczek marudzi jak zawsze :D po co te nerwy?

Przegrali, takie jest zycie. Raz sie wygrywa, raz sie przegrywa. Trzeba wyciagnac wnioski na przyszlosc (i to nie jest Wasze zadanie) i isc do przodu. End of story :D

Czekamy na innych zawodnikow, w koncu to nie koniec Olimpiady (a przypominam, ze watek jest o tej imprezie, a nie o siatkarzach :D).

mycza
09-08-2012, 09:35
Tak sobie poczytalem ostatnia strone i jedyne co mi przychodzi do glowy to - wrzuccie na L U Z (nie wszyscy, ale ci co placza) :D Marudzicie jakby przez ta przegrana zabrali Wam mieszkania, wyrzucili z pracy, itd... Jacek chcial banowac pol swiata, myczek marudzi jak zawsze :D po co te nerwy?

Przegrali, takie jest zycie. Raz sie wygrywa, raz sie przegrywa. Trzeba wyciagnac wnioski na przyszlosc (i to nie jest Wasze zadanie) i isc do przodu. End of story :D

Czekamy na innych zawodnikow, w koncu to nie koniec Olimpiady (a przypominam, ze watek jest o tej imprezie, a nie o siatkarzach :D).

Shao, myczek nie marudzi, tylko stwierdza fakt...
Jakoś tak na IO Polakom brakuje tego czegoś do wygrania...

Rafał_Sz
09-08-2012, 10:00
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka..."

;)

elanek
09-08-2012, 10:07
Zastanawia mnie to... ze co chwila nasi 'mocni' kandydaci ... dostają ostro w d...
Coś chyba nie tak ... ( no chyba, ze jest takie podejście jak Radwańskiej... jest kasa, gram... nie ma kasy, szkoda zdrowia;))
Oglądam IO tylko wieczorem, ale co nie zerknę, to pasmo porażek i to często zawodników o wielkim potencjale.

Należy na to spojrzeć trochę szerzej. Nasi kandydaci często zostali zrobieni "mocnymi" przez media, zazwyczaj portale internetowe i niekompetentnych komentatorów. Inne kraje też mają swoich "mocnych" kandydatów. Dla części sportowców to najważniejsza impreza w życiu. Konkurencja jest wielka.

Co do podejścia Radwańskiej to nie wiem - może specjalnie się na olimpiadę nie przygotowywała, dla niej sportowo i finansowo są ważne turnieje. Państwo polskie chyba niezbyt wiele dołożyło do jej treningów, trenerów, wyjazdów, więc nie ma takiego moralnego obowiązku jak choćby lekkoatleci, którzy na okrągło żyją ze stypendiów sportowych.

shaolin
09-08-2012, 10:17
Shao, myczek nie marudzi, tylko stwierdza fakt...
Jakoś tak na IO Polakom brakuje tego czegoś do wygrania...

Stwierdza fakt marudzac :D

Oczywiscie, ze brakuje tego czegos i nie dotyczy to tylko siatkowki, ale nie robmy z tego tragedii narodowej :D

mycza
09-08-2012, 10:21
To kwestia psychiki, mentalności.
Puchar Świata - nie potrafimy dokończyć meczów z Brazylią i Rosją. Wystarczył nam awans na Olimpiadę.
IO - Australia - mamy już ćwierćfinał. Nasi nie wchodzą w mecz. Swoją drogą Australia zagrała pewnie najlepszy mecz w historii swego kraju. Mieli kupę szczęścia.

Każe się zawodnikom natychmiast wyrzucać porażki z głowy. A bo ja wiem czy to takie dobre? Możdżonek zawsze mówi: trener to, trener tamto. Czy oni sami nic sobie nie analizują?
Nie wiem, czy trener z Włoch poznał na tyle naszą mentalność, by wiedzieć, co się dzieje w Polakach.
Strasznie ważne jest to, co się dzieje w głowach siatkarzy i ja już mniej więcej wiem, kto brnie w niemocy, a kto gra radząc sobie dobrze z ciśnieniem.
Bartman był do zmiany, dlaczego trener nie spróbował Jarosza? Ruciak jak wchodził na zagrywkę to (statystycznie) było super, ale w Lidze Światowej. Na olimpiadzie - nie bardzo, miał chyba jednego asa w jednym z pierwszych meczów. Potem albo siatka, albo aut, albo zbyt słabo, bezpiecznie. Jarosz psuł mniej. No i by wkurzył Ruskich obijając im blok. Dlaczego trener nie postawił na Zagumnego? Kurek - jak ma dzień to fajnie, ale jak go nie ma, to ani nie za bardzo szkodzi w ataku, a zagrywka głównie aut lub siatka. Przyjęcie u Kurka kiepskie, a z Ruskimi trzeba było je mieć. Skoro Kurek nie dawał nam kończącego ataku to dlaczego nie wszedł Kubiak? Kosok dawał więcej niż Możdżonek - szkoda, że więcej grał kapitan. Nazwiska nie grają.

Jacku, bardzo trafne spostrzeżenie...

ASAHI
09-08-2012, 10:25
Dziś kolejni zawodnicy startują :D Nie marudzić tylko kibicować!!

shaolin
09-08-2012, 12:58
Nasze dziewczyny zdobyly braz w K2 na 500m!

marekm
09-08-2012, 15:38
Dziś kolejni zawodnicy startują :D Nie marudzić tylko kibicować!!
A propos, słyszałem swego czasu opinię, że Polacy nie kibicują swojej drużynie, a jedynie wynikowi spotkania. Jeżeli jest dobry, gotowi są wszystkich ozłocić, jeżeli zły, to dla zawodników nie mają litości.

Irlandczycy są chyba inni. :wink:

ASAHI
09-08-2012, 21:21
Wydaje mi się że masz rację...

foto4deg
09-08-2012, 22:27
Ale Panowie, Irlandczycy przegrywając 4:0 grają tak, jakby do awansu brakowało im jednej bramki - porównujecie dwie różne mentalności, tak się nie da... Przy okazji, widzieliście jak Bolt zwolnił do zdjęcia na mecie? :)

kisio
09-08-2012, 22:34
Całe podium dla Jamajki :D Rewelacja :D

foto4deg
09-08-2012, 22:58
Przy okazji: Bolt wie, co dobre :) http://www.sport.pl/sport/5,127661,12285819,Wielka_radosc_Usaina_Bolta_po_hi storycznym_triumfie.html?i=0

ASAHI
09-08-2012, 23:17
Bolt chciał mieć ładne zdjęcie, nie rozmazane :D :D

shaolin
10-08-2012, 02:25
Przy okazji: Bolt wie, co dobre :) http://www.sport.pl/sport/5,127661,12285819,Wielka_radosc_Usaina_Bolta_po_hi storycznym_triumfie.html?i=0

Ma takie lapska, ze wyglada jakby trzymal D40, a nie D4 :D

ASAHI
10-08-2012, 09:43
Ja dziś liczę na 1 medal :D

Rafał_Sz
10-08-2012, 09:50
Ja dziś liczę na 1 medal :DJa nie startuję, więc będę Ci kibicować. ;)

manfred
10-08-2012, 09:52
:-) Przepraszam wMorderator ale czy czasem Ciebie nie odesłali już do domu?

PS Mam nadzieje że nikogo nie uraziłem

ASAHI
10-08-2012, 11:46
Ja nie startuję, więc będę Ci kibicować. ;)

No i taka postawa jest super :D

:-) Przepraszam wMorderator ale czy czasem Ciebie nie odesłali już do domu?

Chcieli, ale się nie dałem :D ;-)

ekonet
10-08-2012, 12:02
Chcieli, ale się nie dałem :D ;-)
A to nie Ty zbiłeś tego sztafeciarza w łazience? ;)

galka
10-08-2012, 12:30
ogólnie wielkim fanem naszych występów sportowych nie jestem ale gdzieś czytałem artykuł na temat wysyłania odpowiednich ludzi na taką imprezę, może to wina rozdawania kwalifikacji olimpijskich.. część naszych zawodników miała te kwalifikacje ponad 2 lata temu, więc ciężko wyczuć, czy będzie forma w odpowiednim momencie.... W drużynie USA kwalifikacje podobno rozdawali tym, którzy zwyciężali w zawodach, które były najbliżej olimpiady, może tędy droga, a nie zabieranie zawodników z kontuzjami, bo mają kwalifikację sprzed 2 lat?

ASAHI
10-08-2012, 12:50
A to nie Ty zbiłeś tego sztafeciarza w łazience? ;)

No ja.. Ale wyrzucić się nie dam :D

manfred
10-08-2012, 15:49
Ja tak troszkę odbiegne od tych naszych szans medalowych zapowiadanych przez dziennikarzy. Bo co oni się podniecają to zaraz jest wtopa. Hokej (ten zimowy) judo, zapasy, "tekłondo", tenis ziemny wszędzie tam bez problemu można oglądać zapis video to nie bardzo rozumiem dlaczego nie można tego wprowadzić w kopanej?

ASAHI
10-08-2012, 15:51
Bo jest za duży opór "betonu".

Sendilkelm
10-08-2012, 15:51
Ja tak troszkę odbiegne od tych naszych szans medalowych zapowiadanych przez dziennikarzy. Bo co oni się podniecają to zaraz jest wtopa. Hokej (ten zimowy) judo, zapasy, "tekłondo", tenis ziemny wszędzie tam bez problemu można oglądać zapis video to nie bardzo rozumiem dlaczego nie można tego wprowadzić w kopanej?

Można i będzie:
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/fifa-technologia-goal-line-podczas-meczow-pilki-noznej
Już w tym roku od dawna piszą i mówią, że wprowadzą.

manfred
10-08-2012, 16:34
Myślałem że to nasi źle zagrali z ruskim niedźwiedziem ale to co robią Bułgarzy to już koszmar jest

mycza
10-08-2012, 17:58
Myślałem że to nasi źle zagrali z ruskim niedźwiedziem ale to co robią Bułgarzy to już koszmar jest

Ruscy opykali Bułgarię 3:1...

Jacek_Z
10-08-2012, 18:44
Szkoda, że nie mieliśmy formy z Ligi Światowej. Inni nie grają nic nadzwyczajnego. USA bez rozgrywacza + Stanley - juz nie te lata, Brazylia - za długo bez zmian w kadrze i też spadek formy, Vissotto bywa, że pęka, Rosjanie byli do ogrania (nadal nie lubią grać pod presją). Mieliśmy taką szansę .... Gorzej, że za 4 lata to nie wiem kto będzie u nas na rozegraniu. To kluczowa pozycja, a my nikogo dobrze się zapowiadającego w lidze teraz nie mamy. Nawet na MŚ w 2014 może być kiepsko.

ASAHI
10-08-2012, 21:12
Trwają zawody w rzucie młotem.. Póki co 4 miejsce..

No i jak by było w polu to byłoby złoto..

manfred
10-08-2012, 21:37
Niemka w rzucie młotem ma numer 1939 że też nie mieli komu taki numer nadać. ;-)

sprychu
10-08-2012, 21:50
Srebrna Anita Włodarczyk. Brawo!

ASAHI
10-08-2012, 21:50
I jest srebro :D

A nie mówiłem że będzie medal :D

manfred
10-08-2012, 21:52
Ej po 11 piwach mam prawo sie pomylić ;-)

ASAHI
10-08-2012, 21:54
Ja tylko delikatnie zwróciłem uwagę :D

(Po 11 to ja bym w klawiaturę nie trafiał ;-) )

sprychu
10-08-2012, 21:57
A Brazylia zbiła Włochów, i w finale zagra z Rosją. Mam nadzieję, że Rosjanom też dołoży, tak jak to było w grupie.
A w meczu o 3 miejsce trza będzie Bułgarom kibicować, bo może mieć to dla nas znaczenie w rankingu po IO.

pincerna
10-08-2012, 22:16
dosłuchał sie ew. dopatrzył ktoś o co chodziło z tą Niemką? spaliła rzut czy jej nie zmierzyli/zapommnieli?

sprychu
10-08-2012, 22:22
No jakieś zamieszanie jest. Właśnie na eurosport.pl wyczytałem, że Heidler zaliczono ten rzut (a raczej ponownie zmierzono), i ma brązowy medal. Pewnie za kilkanaście minut napiszą dokładnie co i jak.

ASAHI
10-08-2012, 22:33
Pomylili pomiar odległości. Podali za krótki dystans. Teraz to poprawili.

sprychu
10-08-2012, 22:36
Tutaj jest coś na temat http://sport.onet.pl/igrzyska/polacy-na-igrzyskach,298/londyn-betty-heidler-wyklocila-brazowy-medal,47188.html Swoją drogą, to lekki obciach dla sędziów, tak się walnąć o 5 metrów ;-)
Ciekawe czy teraz Chińczycy złożą protest? Dobrze, że Anita poprawiła odległość w ostatniej próbie i jej srebro jest niezagrożone.

pincerna
10-08-2012, 23:31
oglądałem w polsacie wywiadzik przed chwilką z Możdżonkiem.... cholibka chłopaki nadal nie wiedzą o co chodzi i co się z nimi stało...

mycza
11-08-2012, 12:24
oglądałem w polsacie wywiadzik przed chwilką z Możdżonkiem.... cholibka chłopaki nadal nie wiedzą o co chodzi i co się z nimi stało...

Oby wyciągnęli z tej porażki jakieś wnioski...

Moim zdaniem Chince powinni dać brązowy medal, bo Niemka dostała dodatkowy rzut (nie wykorzystała szansy), a pół godziny po zakończeniu rywalizacji zmierzyli jej rzut...
Na IO taka wpadka...

pincerna
11-08-2012, 12:44
i to nie pierwsza wpadka... nasz judoka przegrał przez taką wpadkę brązowy krążek

Amadeusz
11-08-2012, 13:20
Moim zdaniem Chince, powinni dać brązowy medal...

To by dopiero była wpadka.

Jacek_Z
11-08-2012, 13:38
. bo Niemka dostała dodatkowy rzut(nie wykorzystała szansy),....A nie powina dostać, bo rzut był OK i powinien być dobrze zmierzony.

Sędziowanie na IO to kpina. Często sędziują ludzie z egzotycznych krajów w których dana dyscyplina prezentuje niski poziom. Ustalanie parytetów nie może prowadzić do absurdów. Zawodnicy czekają 4 lata na zawody, a sędziowanie może załatwić cały wysiłek ich przygotowań. Dodajmy do tego sympatie i antypatie sędziów w danych dziedzinach, presje wywołane przez silne organizacje (Japonia - judo itd itd) i okaże się, że na Olimpiadzie najbardziej do naprawienia jest kwestia sędziowania.

mycza
11-08-2012, 14:29
A nie powina dostać, bo rzut był OK i powinien być dobrze zmierzony.

Sędziowanie na IO to kpina. Często sędziują ludzie z egzotycznych krajów w których dana dyscyplina prezentuje niski poziom. Ustalanie parytetów nie może prowadzić do absurdów. Zawodnicy czekają 4 lata na zawody, a sędziowanie może załatwić cały wysiłek ich przygotowań. Dodajmy do tego sympatie i antypatie sędziów w danych dziedzinach, presje wywołane przez silne organizacje (Japonia - judo itd itd) i okaże się, że na Olimpiadzie najbardziej do naprawienia jest kwestia sędziowania.

Pewnie są takie przepisy MKOL, że muszą być sędziowie z różnych krajów...
Faktycznie ich niekompetencja wypacza wyniki...

markB
12-08-2012, 02:42
No to mamy 10 medali i chyba więcej nie będzie. Zdaje się, że nasi zapomnieli wziąć bułki z bananami.

pincerna
12-08-2012, 13:39
Teraz to się dopiero zacznie jak zwykle po każdej olimpiadzie...szukanie winnych, zwalanie winy naaaa tego oooo tam albo tego obok. Albo ci mieli więcej kasy na przygotowania a tamci mniej, albo ten sie z trenerem niezbyt lubi i chciał miec innego a że nie dostał to i medalu nie było.

manfred
12-08-2012, 14:17
"14:14 (lekkoatletyka) Henryk Szost na mecie maratonu, Polak z czasem 2.12,28 zajmuje 9. miejsce, nasz zawodnik jest najlepszym Europejczykiem w tym biegu" Tu można być zadowolonym z wyniku

manfred
12-08-2012, 15:32
No to jest godny finał IO w siatkówkę.

sprychu
12-08-2012, 15:34
Ale dopiero od 3 seta. Wcześniej było bicie Ruskich. Ale to dobrze, niech będzie 5 setów, finał to finał.

Edit: No i wyrównali Rosjanie, będzie tie break, oby długi i emocjonujący.
A Brazylijczycy mieli już piłkę meczową...

pincerna
12-08-2012, 16:26
można się podnieść mając związane ręce, kiedy nic nie wychodzi? można...Ruscy to zrobili i brawo im za to... dobry mecz

sprychu
12-08-2012, 16:32
Mam Nadzieję, że Anastasi weźmie sobie do serca to, co zrobił trener Rosjan. W beznadziejnej wydawałoby się sytuacji, coś zmienił, a to coś zaczęło świetnie funkcjonować i losy meczu się odwróciły. Szkoda, że u nas tak to nie wyglądało.
A Ruscy wygrali zasłużenie, co prawda przed meczem byłem za Brazylią, ale już przed tie break'iem, hmm ;-) No i dziadek Tietiuchin ma w końcu to swoje złoto, należało mu się, kawał dobrego siatkarza.

mycza
12-08-2012, 17:50
Ja kibicowałem Ruskim...

Teraz przed nami ME i MŚ, Anastasi ma czas żeby popracować, a ja wierzę że nasi mogą powalczyć o złoto...

Szkoda, że nam nawet brąz nie wpadł...

pincerna
12-08-2012, 19:15
Szkoda, że nam nawet brąz nie wpadł...[/QUOTE]

najgorsze jest to, że nawet przy słabej formie można było ten brąz wywalczyć. Warunek byl jeden .. pokonać egzotycznych kangurów. Szkoda że nasi tego nie chcieli zrobić...

manfred
12-08-2012, 19:34
450 f kosztuje złoty medal, 225 f kosztuje srebrny medal i 3 f kosztuje brązowy medal (16 zł)

manfred
12-08-2012, 21:53
Wszyscy nasi medaliści jeśli mieliby taką ochotę powinni zostać w Londynie na zamknięciu a nie siedzieć w studio.

elanek
13-08-2012, 01:52
Ale Hiszpanie się postawili USA w finale kosza :). Cudny meczyk.