Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Lodka z Conemary

Greg77
21-06-2012, 14:29
Tak wiec w drodze na miejscowke docelowa zobaczylismy z kolega Ralynitrosem "zaparkowana" lodeczke a raczej dwie....niestety tego wieczoru okazalo sie, ze to byly ostatnie chwile swiatla....:(

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/18/dsc0087kalmal.jpg/)

JaroPienza
21-06-2012, 22:58
chyba za ostre Grzesiu.Na brzegu łódki widać najbardziej. Piękne irlandzkie miejsce i wiele razy udowodniłeś że potrafisz nam to pokazać w rewelacyjny sposób.

Greg77
21-06-2012, 23:11
Ostrzone w NXie....widocznie musze jeszcze dopracowac te metode;)
A lodeczka w zupelnie innym miejscu niz zwykle;)

Bartekkw
21-06-2012, 23:19
Ta czarna plama na zboczu skrajnie po prawej odciąga wzrok. Miejsce fajne.

Radek_1
21-06-2012, 23:22
Nie tym razem chyba JARO...
Kadr taki mało zdecydowany... Albo się Waść bałeś wody w tym momencie ( skutki wizyty Kolegów z ojczyzny ;) ), albo inne powody były.
Łódka pomimo wzorcowego zadawałoby sie usytuowania zbyt zlewa się z drugim planem i odbiciem w wodzie.
Taki utrudniony mz odbiór to powoduje...

JaroPienza
21-06-2012, 23:54
Nie tym razem chyba JARO...
.

nie rozumie?? ty nie widzisz tego?? więc dodaje link (http://img405.imageshack.us/img405/8156/dsc0087kalmal.jpg)w którym podkreśliłem miejsce

Greg77
22-06-2012, 00:00
Jarku, czepiasz sie.....myslalem, ze o cos innego chodzi.....moze minimalnie przeostrzone, ale nie jest przesadzone;)
Co do odbioru pracy, coz, wody sie nie balem wcale, tym bardziej, ze bylo tam z 10cm glebokosci, mam kadry z bliska, ale swiatlo strzelilo jak sie zwijalismy i to jeszcze na moment.....
;)
Czarna plama, coz, Bartku walczylem z nia jak moglem i docelowo poleglem.....czasami trzeba miec czarna plame:D

A na serio obrabialem zdjecie na nie skalibrowanym monitorze, bo nasz forumowy kolega odsylal mi moj wlasny, mialem zaladowany profil, ale to jednak nie bylo to.....teraz to widze;)

Radek_1
22-06-2012, 00:02
JARO - Odniosłem się do Twojej wypowiedzi iż możliwości Grega są jakie z innych prac znamy... stąd moje "nie tym razem"

geralttt
22-06-2012, 00:17
Szara połówka była? Niebo jakoś dziwnie przygaszone u góry... :(

Poza tym - ładnie w kadrze, nastrojowo... Pierdół się czepiać nie będę, choć te forum ewidentnie na pierdółkach zaczyna się skupiać(taka dywagacja, i nie chodzi o zarzut Jarka co do ostrości)... Co do plamy - prawda, czuć ją, ale kurde całość jest fajna i tego będę się trzymał. Większość tzw. zwykłych zjadaczy chleba już dawno by się zachwyciła... :)

JaroPienza
22-06-2012, 00:20
Jarku, czepiasz sie.....myslalem, ze o cos innego chodzi.....moze minimalnie przeostrzone, ale nie jest przesadzone;)

mi w tym zdjęciu tylko to przeszkadza. Czepiam się bo Ty byś się czepił gdyby to było moje zdjęcie ;) W końcu linia powinna mieć swoją ciągłość, a nie schodki.

Radku tym razem tez mi się podoba praca Grześka i to moja własna ocena.
Jeżeli nie "tym razem" dotyczy Ciebie to przecież tego nie zmienię .

grudzinsky
22-06-2012, 00:32
A na serio obrabialem zdjecie na nie skalibrowanym monitorze, bo nasz forumowy kolega odsylal mi moj wlasny, mialem zaladowany profil, ale to jednak nie bylo to.....teraz to widze;)

ta czarna plama na zdjeciu to moja wina, bo zabiegany bylem i nie mialem jak odeslac kalibratora na czas ;)

Locter
22-06-2012, 03:40
Zdjęcie jest ok, podoba sie, ladne kolorki.

Natomiast co do tego:

ta czarna plama na zdjeciu to moja wina, bo zabiegany bylem i nie mialem jak odeslac kalibratora na czas ;)

Nie przesadzajmy:mrgreen: Grzegorz sam mowiles że twoj monitor ma odchyły 0.5% na kilka miechow ;p

toomool
22-06-2012, 11:22
czepiajstwo straszne w postach powyżej..szczególnie jeśli chodzi o ostrzenie. Ładne zjdęcie

Greg77
22-06-2012, 12:16
Grzegorz sam mowiles że twoj monitor ma odchyły 0.5% na kilka miechow ;p

Zaliczylem "pad" dysku systemowego i stawialem winde od nowa a wtedy odchylki juz sa.....

JaroPienza
22-06-2012, 15:37
czepiajstwo straszne w postach powyżej..szczególnie jeśli chodzi o ostrzenie. Ładne zjdęcie

Diabeł tkwi w szczegółach...
Mi zarzucano przechylenie milimetrowe budynku i to przez Grzegorza ;) Więc myśle ze taki szczegół powinien byc poprawiony :)
Ale widzę ze nikogo to nie interesuje.

Greg77
22-06-2012, 15:56
Mi zarzucano przechylenie milimetrowe budynku i to przez Grzegorza ;)

Nie chce mi sie tutaj przepychac, ale widoczne wyraznie walace sie budynki to blad i to powazny......przeostrzenie to blad w przygotowaniu do sieci, choc uwazam osobiscie, ze nie ma tutaj kaszki walacej po oczach i czepiasz sie krawedzi lodki.
Jarku szukaj bledow w moich zdjeciach, jest ich sporo nikt nie jest idealny, ale prosze Ciebie nie rob tego w ramach jakiejs chorej zemsty, walace sie zdjecie to blad ktory bedziesz mial na druku, przeostrzenie (wedlug Ciebie takie widoczne) jest moim bledem w przygotowaniu obrazka do sieci a to jest roznica.

JaroPienza
22-06-2012, 17:09
Widzę ze komentarze są zbędne do zdjęć :)
Więc obiecuje nie powtarzać błędu

Myślałem ze udzielanie tutaj to raczej chwila relaksu, a nie chore stresowanie sie o to co ktoś napisał.

Greg77
22-06-2012, 18:10
Widzę ze komentarze są zbędne do zdjęć :)
Więc obiecuje nie powtarzać błędu

Myślałem ze udzielanie tutaj to raczej chwila relaksu, a nie chore stresowanie sie o to co ktoś napisał.

Przestan pisac bzdury.....chodzi o to, ze wypominasz mi cos z zaznaczeniem, ze ja Tobie kiedys wypomnialem.....

ostrytux
22-06-2012, 18:53
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba poznaje miejsce :) dla mnie jest ok, laczków ani innych atrybutów nie urywa ale jest jak trzeba.
Natomiast co do dyskusji powyżej to wrzuciłbym na looz :)

JaroPienza
23-06-2012, 00:38
Przestan pisac bzdury.....chodzi o to, ze wypominasz mi cos z zaznaczeniem, ze ja Tobie kiedys wypomnialem.....

nie, nie dla tego i nie wypominam Ci. Chciałem zwrócić tylko uwagę co do tego detalu. Tak jak każdy dobry samarytanin by to zrobił.
Nie szukam konfliktu ,a wręcz przeciwnie. Tylko zastanawiam się po co to zadzieranie nosa. Jeżeli pokazuje tu zdjęcia to widocznie chce wiedzieć czy możliwe jest ,że coś jest nie tak na moim zdjęciu. Wierze ,że Ty też tak robisz i dla tego oglądamy tu nasze zdjęcia.

Nikonozaur
23-06-2012, 00:57
[...] dla mnie jest ok, laczków ani innych atrybutów nie urywa ale jest jak trzeba. [...]
Zgadzam się w 100%. ;)

PABLOOK
23-06-2012, 16:58
Dobra łódka zawsze miła oku jest :).

jarekf34
23-06-2012, 22:01
Dobra łódka zawsze miła oku jest :).
O... i zgodzę się z tym panem :)