Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Boże ciało
Patryk Olczyk
08-06-2012, 12:34
Jedno z wczoraj!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/196/dsc5635d.jpg/)
Prawie wszystko jest poucinane a oczy biegają po całym zdjęciu. Takie jest moje zdanie, może masz coś jeszcze?
Krzywo, niczym to nie jest uzasadnione.
Zwłaszcza, że miałeś ciekawy motyw do wykorzystania, który zrobił cień okapu dachowego.
"Koszalin" raczej.
Patryk Olczyk
08-06-2012, 12:46
niestety, z tego momentu to jest jedyne.
Czyli złe, bo poucinane?
Czyli złe, bo poucinane?
Przede wszystkim złe bo krzywe -- bez żadnego powodu.
Patryk Olczyk
09-06-2012, 02:00
A czy krzywosc, skos warunkuje udana fotografie?
Hubert Adamczyk
09-06-2012, 11:40
Gdyby było troche szerzej i nieucięta byłaby ta pani z prawej i lewej to może fajnei by to wyglądało.
o niczym to zdjęcie nie mówi...
A czy krzywosc, skos warunkuje udana fotografie?
No przecież napisałem wyżej (wprost i wyraźnie) -- przez to, że zdjęcie jest krzywe… bez sensu krzywe -- jest złe (w tym wypadku). A Ty pytasz czy skos warunkuje udaną fotografię. :D
Jeśli przekrzywiamy aparat w tak znaczącym stopniu, obcinając przy tym co popadnie -- to tylko i wyłącznie w jakimś konkretnym -- ważnym -- celu. W ogóle skosy powinny czemuś służyć… budowaniu kadru, wyeksponowaniu układu linii, zwróceniu uwagi na istotny motyw itd. itp. A w tym wypadku? Krzywo, dlatego że krzywo. I już.
Krzywe, postać z lewej strony psuje zdjęcie, zrehabilituj się i pokaż inne fotografie z tej "imprezy". - Do szkoły - Kompozycja, kadrowanie, podstawy.
zgadza sie lipa - ale na plus bo trochę zaintrygował mnie ten rytuał - postać z tym czymś (chyba hostia w środku ?)
Ta postać to ksiądz, a to "coś" to monstrancja. Hostia faktycznie jest w środku, inaczej ludzie na około (wierni) nie klękaliby. Ta postać (ksiądz dla przypomnienia) występuje w Polsce powszechnie.
mklonizer
22-06-2012, 19:07
fajne, dzieje sie
zgadza sie lipa - ale na plus bo trochę zaintrygował mnie ten rytuał - postać z tym czymś (chyba hostia w środku ?)
Prowokacja tak dobra jak zdjęcie,
taaa. i tak w język się ugryzłem - trzeba uważać na słowa - można zostać ukamieniowanym lub co gorsze wyklętym - a nie daj Boże skreślonym z forum
Naprawdę zaintrygowała mnie ta postać.
mklonizer
23-06-2012, 20:55
taaa. i tak w język się ugryzłem - trzeba uważać na słowa - można zostać ukamieniowanym lub co gorsze wyklętym - a nie daj Boże skreślonym z forum
Naprawdę zaintrygowała mnie ta postać.
skoro postać i rytuał to po co nie daj Boże ?
Prosiłbym nie rozwijać tematu bo zaczną się niepotrzebne przepychanki.
Dzięki.