Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Domek
wojtek6308
30-05-2012, 15:03
Zapraszam :) .
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img33.imageshack.us/img33/4355/dsc1731kopia.jpg)
Dziękuję :) .
LordRamzes
30-05-2012, 15:07
no Chłopie pozamiatałeś , szacunek
grzegorzdz72
30-05-2012, 15:23
podoba się ! całkie mudane mizianko
krzysztofz24
30-05-2012, 16:30
Kolorystycznie bardzo mi sie podoba, kadr tez ekstra. Co do ostrosci dolu nie mam zastrzezen, drzewa tez ok. Ale domek, no za bardzo pomiziany jak dla mnie;-).
Tak to wyglada jakbys od gory zdjecia dal filtr z plynnym przejsciem, pt mizianko;-).
Niektorym sie bedzie podobac, ja tez czasami lubie miekko, no ale tutaj ten domek jak dla mnie za bardzo zmiekczony.
Ogolnie bardzo dobra fota i mi sie podoba. Ale widzialbym ja inaczej obrobiona (mizianka mniej;-))
Bardzo mi się podoba. Jest bardzo malarsko i właśnie według mnie "mizianka" jest w sam raz ;)
Kolorystycznie bardzo mi sie podoba, kadr tez ekstra. Co do ostrosci dolu nie mam zastrzezen, drzewa tez ok. Ale domek, no za bardzo pomiziany jak dla mnie;-).
Tak to wyglada jakbys od gory zdjecia dal filtr z plynnym przejsciem, pt mizianko;-).
Niektorym sie bedzie podobac, ja tez czasami lubie miekko, no ale tutaj ten domek jak dla mnie za bardzo zmiekczony.
Ogolnie bardzo dobra fota i mi sie podoba. Ale widzialbym ja inaczej obrobiona (mizianka mniej;-))
Podpisuję się obiema rękami pod opinią Krzysztofa.
Chętnie zobaczę bardziej naturalną obróbkę w tym kadrze :)
Psycholog
01-06-2012, 14:50
Drzewa, mz, wyglądają trochę nienaturalnie zmiękczone. Poza tym rewelacja.Kolory, kadr - wręcz pięknie.
jacekz40
01-06-2012, 15:20
Oj malujesz Wojtek malujesz ;) Sam kadr bardzo fajny, warunki mocno sprzyjające ale...ja też uważam, że należałoby pominąć w mizianiu drzewa i całe gospodarstwo :)
A ja nie wiem, podoba mi się jak jest - musiałbym zobaczyć, czy czegoś przy okazji nie straci ta fota.
Szopofotografik powinien udoskonalić swój warsztat, bo jeszcze mgły kiepsko wyglądają i będzie cud miód.
A "dzieło" powinno być zamieszczone w kategorii "before and after" a nie w krajobrazie.
W krajobrazie zawsze jest "before & after". :-) Tylko różnice czasem są mniejsze lub większe.
Fajne malarstwo, mnie się podoba. Uważam, że jest całkiem dobrze zrobione.
Bartekkw
01-06-2012, 16:17
Kolory i kadr ok - chałupa chyba faktycznie za miękko podana
Mocno "miętko" jest, to fakt ;).
Drugi fakt, to to, że nie każdemu się będzie podobać ;).
Trzeci fakt, to to, że przecież nie każdemu musi ;).
Mi ta miękkość tutaj pasuje. Jedynie co, to pozbyłbym się tak ze 3-4 cm dołu.
Wtedy jakoś lepiej mi się to wszystko w kadrze układa ;).
Nikonozaur
01-06-2012, 22:45
No dobra: kadr ok, kolorki ok, mizianie nie ok. Ja po prostu nie jestem fanem tego typu obróbki, zalatuje mi kiczem. Zaznaczam zbyt forsownej obróbki. To tak jak z HaDeeRem - jeden krok za daleko kładzie zdjęcie. Jest tu taki jeden co potrafi odpowiednio zamiziać fotę, może go nawet znasz - mieszkacie nad tą samą rzeką. ;)
Motorniczy
01-06-2012, 23:53
Za mocne kolory i chyba ponczocha zony byla zbyt gruba ;)
geralttt
03-06-2012, 07:43
Góra słabsza od środka, ten pomarańcz jest tam zbyt intensywny mz... Pomijając to - super wg. mnie!
wojtek6308
07-06-2012, 11:31
Dzięki za komentarze, sugestie i uwagi :) .
Co do miękkości, ... po prostu tego kadru nie da się inaczej zrobić ( ja bynajmniej ) :sad: .