Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pyłek
Nie umiem tego zdjęcia ocenić,
bo siedzi tam bardzo bliska mi osoba i dostaję palpitacji serca
za każdym razem jak patrzę na to zdjęcie.
Ale może pomożecie.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/05/widz-2.jpg
źródło (http://www.stroop.pl/foto/widz.jpg)
Gdyby tam moja bliska osoba siedziała, to tez bym dostał palpitacji;) co do zdjęcia, to bardzo mi się podoba, jedyne co to chyba osoba na zdjeciu lekko rozmyta(chyba ze mi się wydaje)
adrian3202
27-05-2012, 14:35
wow! ten róg skalny to wygląda jak by był doklejony, ale rzeczywiście takie popisy nie są na miejscu. W irlandii na klifach podczas silnego podmuchu wiatru spadła matka z dzieckiem ojciec stał tuz obok. Straszny dramat, nigdy na coś takiego nie pozwoliłbym bliskiej mi osobie. Miejsce w kadrze przerażająco piękne.
Pomijając "inne" sprawy zdjęcie fajnie pokazuje potęgę gór. Kontrast miedzy "mrówką", a wielkością skały. Nie wiem tylko, czy nie lepiej by było przyciąć trochę dołu i góry.
Nikonozaur
27-05-2012, 22:14
Kapitalne miejsce by zaprosić teściową na fotki! ;)
Samo zdjęcie może bym "wyszczuplił" pozbywając się części prawej strony - skała stałaby się optycznie wyższa. Wadą takiego rozwiązania byłby znaczny skok Twojego ciśnienia.
Miejsce znane, a i kadry z niego bardzo mi się podobają.
Uwagi Andrzeja odnośnie prawej jak najbardziej słuszne, choć pewnie masz i taki kadr :)
Z siedzącą sylwetką tylko to akurat i właśnie to mi się najbardziej podoba, pomijając moje ciśnienie. Podkreśla bezbronność postaci, tak myślę. Trochę obcięte od dołu, może trzeba było zostawić. Drugiej okazji raczej nie będzie bo owa osoba nie ma ochoty powtarzać tego wyczynu.
Dla tych co nie widzieli: Preikestolen z poziomu fiordu. Taki wystający ząbek. Na pierwszym zdjęciu jest tylko mała część tego ząbka.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/05/preikestolen-2.jpg
źródło (http://www.stroop.pl/foto/preikestolen.jpg)
Zdjęcie świetne i niczego bym w nim nie zmieniał. Jest doskonale wyważone.
Kapitalne miejsce by zaprosić teściową na fotki! ;)
.
Rozweseliłeś mnie z samego rana ;)
Sentyment wielki do tego miejsca mam.
Stając tam człowiek od razu pojmuje, jak mały i mizerny jest w stosunku do potęgi natury.
A w kadrze fajnie. Ciekawy klimacik udało się pokazać :).
Mnie się podoba i tyle. Chociaż nie posłałbym tam swojej kobity ... chociaż :)
Pozdrawiam Mirek
Ale ja jej tam nie posłałem :) zanim się obejrzałem to już siedziała.
Świetne miejsce i niezły klif. Odrazu widać jak człowiek jest mały w porównaniu z fiordami. A mgiełka dodaje jeszcze więcej dramatyzmu.
maniak666
28-05-2012, 17:32
Jest po prostu PIĘKNIE.
Brawo!
jarekf34
28-05-2012, 17:37
Fotka jest świetna i to z jakim klimatem. Odważną masz tą "połówkę" bo moja by tam nawet nie podeszła a co dopiero usiąść :)
Świetne warunki,dobrze zrobiona fotka!!!Strach się bać!!!;)
Fantastyczne zdjęcie, bardzo mi się podoba. I pyłek dodaje tego klimatu.
Miejsce znane, ale i tak robi wrażenie :-)
krzysztofz24
29-05-2012, 11:27
Ekspozycja, klimat, skala. Smaczkiem zdjecia jest to rozproszone swiatlo splywajace na postac z chmurzastego nieba...
Bardzo zacna fota.
Powiedzcie mi, bo wybieram się tam za troszkę ponad miesiąc, czy w 'godzinach szczytu' jest tam dużo ludzi, po zdjęciach w necie widzę, że tak ... :/ jak się wybiorę na wschód mam szansę, że nikogo nie będzie ??
Rewelacyjnie pokazana skala oraz kadr w tym klimacie :)
Powiedzcie mi, bo wybieram się tam za troszkę ponad miesiąc, czy w 'godzinach szczytu' jest tam dużo ludzi, po zdjęciach w necie widzę, że tak ... :/ jak się wybiorę na wschód mam szansę, że nikogo nie będzie ??
W sumie to taki norweski Giewont... trzeba być bardzo wcześnie, najlepiej spać w namiocie w okolicy. Wtedy jest duża szansa.
geralttt
30-05-2012, 00:05
O cholercia! O szalona kobita! Jak ty jej pilnujesz Swen?!? ...
Kozak fot dzięki temu zaskoczeniu powstał! Też miałbym miękkie nóżki hehe... Czizes! Idę stąd bo się zainspiruję i jeszcze za dużo będę chciał... ;P
Pozdr.
Rafał
O cholercia! O szalona kobita! Jak ty jej pilnujesz Swen?!? ...
W następnym roku czeka mnie Kjerag.... inaczej się obrazi.