PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drugie podejście do tematu

aronov
24-05-2012, 17:43
Opinie mile widziane.
Pozdrawiam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img411.imageshack.us/img411/3641/dsc0371qa.jpg)

Czyli do trzech razy sztuka :)

bahuone
25-05-2012, 09:16
Swiatelko niby ladne, cieple kolorki ale kadrowo moim zdaniem nie za bardzo. Mimo wydajacego sie ladu, tyle obiektow na takiej przestrzeni robi blagan w kadrze. Wzrok biega od wiezy, przez swiecacy domek na srodku a po drzewo z lewej strony.

aronov
25-05-2012, 21:04
Chciałem pokazać kontrast, między "porządkiem" architektonicznym kościoła, a radosną twórczością u podnóża.
Dzięki, że napisałeś komentarz.

bahuone
26-05-2012, 02:27
Jezeli Twoj zamysl byl aby pokazac "porzadek" architektorniczy to zle trafiles z dzialem. Wiecej bys sie dowiedzial odnosnie zdjecia np w architekrurze.

hofman
26-05-2012, 10:15
Też bym to widział w architekturze.
To światło uczyniło tą scenę doskonałym widokiem, Dobra ekspozycja, kadr mógłby być lekko niżej.
Bałagan o którym pisze bahuone może przeszkadzać na zdjęciu tej wielkości jak na forum, czy na odbitce 10x15. Jednak ja uwielbiam takie zdjęcia bo na dużym monitorze w pełni otworzone, z bałaganu robi się Wow.

aronov
26-05-2012, 22:56
Najsmutniejsze jest to, że obejrzało 400 osób, a komentarze są trzy.
Jak tu się zmotywować do dalszej pracy? Nie wiem. Będzie ktoś tak uprzejmy i mi w tym pomoże?
Pozdro

Hoobie
26-05-2012, 23:58
Trzeba przyznać, że warunki były ciekawe, na pewno jeśli mowa o świetle.
Brakuje tutaj jakiś chmurek na niebie, ale nie zawsze są jak ich potrzeba ;)
Na Twoim miejscu popracowałbym nad kadrowaniem, bo w powyższym zdjęciu dość dużo się dzieje i nie za bardzo wiadomo na czym skupić wzrok.
Staraj się wybierać prostsze tematy do fotografowania, przynajmniej na początek, a z biegiem czasu, jak będzie widoczny postęp, poprzeczkę zawsze można podwyższyć.
Powodzenia :)

aronov
27-05-2012, 11:20
Dziękuję bardzo Hubercie.
Od razu mi lepiej.