Zobacz pełną wersję : Capture NX2- menu
Michaelg
18-05-2012, 22:03
Jak w Capture NX2 ustawić , żeby za każdym razem jak uruchamiam program i otwieram RAWa mieć dostęp do wszystkich opcji edycji zdjęcia BW, contrast, ostrość itp itd- próbowałem to rozgryźć i zapisywać jakieś ustawienia ale na marne. Za każdym razem muszę wchodzić w menu na górze coby się pojawiło w panelu po prawej stronie.
Nie nie mam inst po pl a w necie nie znalazłem.
Nie nie mam inst po pl a w necie nie znalazłem.
Podaj mi swojego maila na PM.
Władca Pixeli
19-05-2012, 06:31
Jak w Capture NX2 ustawić , żeby za każdym razem jak uruchamiam program i otwieram RAWa mieć dostęp do wszystkich opcji edycji zdjęcia BW, contrast, ostrość itp itd- próbowałem to rozgryźć i zapisywać jakieś ustawienia ale na marne. Za każdym razem muszę wchodzić w menu na górze coby się pojawiło w panelu po prawej stronie.
Jak znajdziesz odpowiedź na ten problem to możesz liczyć na nagrodę Nobla. :mrgreen:
Niestety prawda jest taka, że Nikon "spieprzył" totalnie Capture NX.
W starej wersji Capture NC4 dało się to wszystko ustawić i program pamiętał ustawienia.
jak macie rozwiązanie na ten problem to prosze o podzielenie sie wiedzą , PM itd.... z góry podziękował
[QUOTE=Władca Pixeli;2822521] prawda jest taka, że Nikon "spieprzył" totalnie Capture NX.
Podobno Nikon mocno pracuje nad CNX *** i pod koniec 2012 lub w 2013 ma wyjść maszyna o nieziemskiej możliwości podobna do PS -filtry, wbudowany CEP, łatki, klonowanie itp ( zasłyszane od jednego ze sprzedawców Niemieckich po szkoleniu Nikona)
hostman22
19-05-2012, 19:24
jedynie poprzez stworzenie BW.set z tymi zakładkami z którymi chcesz ;)