Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Capture NX2- menu

Jak w Capture NX2 ustawić , żeby za każdym razem jak uruchamiam program i otwieram RAWa mieć dostęp do wszystkich opcji edycji zdjęcia BW, contrast, ostrość itp itd- próbowałem to rozgryźć i zapisywać jakieś ustawienia ale na marne. Za każdym razem muszę wchodzić w menu na górze coby się pojawiło w panelu po prawej stronie.

Nie nie mam inst po pl a w necie nie znalazłem.
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelg Zobacz posta

Nie nie mam inst po pl a w necie nie znalazłem.
    Podaj mi swojego maila na PM.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelg Zobacz posta
    Jak w Capture NX2 ustawić , żeby za każdym razem jak uruchamiam program i otwieram RAWa mieć dostęp do wszystkich opcji edycji zdjęcia BW, contrast, ostrość itp itd- próbowałem to rozgryźć i zapisywać jakieś ustawienia ale na marne. Za każdym razem muszę wchodzić w menu na górze coby się pojawiło w panelu po prawej stronie.
    Jak znajdziesz odpowiedź na ten problem to możesz liczyć na nagrodę Nobla.
    Niestety prawda jest taka, że Nikon "spieprzył" totalnie Capture NX.

W starej wersji Capture NC4 dało się to wszystko ustawić i program pamiętał ustawienia.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

jak macie rozwiązanie na ten problem to prosze o podzielenie sie wiedzą , PM itd.... z góry podziękował
    Aparat nie kłamie .......... to robi później fotograf na komputerze

Oszczędny w słowach Awatar aro272
    Miasto
    Koszalin/Słupsk

Domyślnie

[QUOTE=Władca Pixeli;2822521] prawda jest taka, że Nikon "spieprzył" totalnie Capture NX.

Podobno Nikon mocno pracuje nad CNX *** i pod koniec 2012 lub w 2013 ma wyjść maszyna o nieziemskiej możliwości podobna do PS -filtry, wbudowany CEP, łatki, klonowanie itp ( zasłyszane od jednego ze sprzedawców Niemieckich po szkoleniu Nikona)
    Ostatnio edytowane przez aro272 ; 19-05-2012 o 11:40
    D300s, D80, D750, S24-70 F2.8, N17-55 F2.8, N50 F1.8, P135 F2.8, N35 F1.8, S14 F2.8.

Domyślnie

jedynie poprzez stworzenie BW.set z tymi zakładkami z którymi chcesz
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Uprawnienia umieszczania postów