PDA

Zobacz pełną wersję : Odbitki z Allegro

Rurek
07-03-2007, 19:32
Witam serdecznie
Koleżanki i Koledzy proszę o poradę dot. fotolabów oferujących swoje usługi na Allegro.
Czy macie swoje sprawdzone laby, którym można oddać "w ciemno" swoje foty bez drżenia o jakość pozytywu.
z góry dziękuję za odpowiedzi i porady.
Pozdrawiam Artur

Paweł M
07-03-2007, 22:40
a dlaczego akurat przez allegro? Poszukaj na forum, wiele razy było pisane o labach w necie

tumiwisizm
07-03-2007, 23:54
probowalem kiedys tez ruszyc taki watek. wszystko walnelo o glebe i sie rozsypalo. ..
imo pamprofil jest bardzo dobry
.. foto gocha .. przyzwoita ..
krystian wisniewski - tania masowka ponizej sredniej .. haslo ' nie jestesmy najlepsi na allegro' pasuje w 100%.
nie mniej, jak zbombal mi odbitki to poprawil .. tyle ze musialem kosztowac sie jeszcze na odeslanie zbombanych ..

nowart
08-03-2007, 02:03
akurat mogę się odnieść do przedmówcy co do dwóch labów.
do pamprofi oddawałem kilka razy - o dziwno przy tak niskiej cenie jakość bardzo dobra - ciężko się do czegokolwiek doczepić. Identyczne jak dobry, miejscowy lab z Poznania za cenę 3 krotnie niższą. Polecam.
do foto_gocha oddawałem 2 razy - za każdym razem ŻENADA, przewalone w magente (co potwierdza kilkadziesiąt negatywnych opinii), przeostrzone itp (generalnie mimo próśb o nieingerowanie - s*********). Zresztą swój wywód o tym jak zostałem tam potraktowany przedstawiłem kiedyś na forum Olympusa. Generalnie - radzę trzymać się z daleka...

tumiwisizm
08-03-2007, 02:40
krystian kiedys zrobil mi zdjecia zielonkawe jak kupa po miesiacu podlewania jej mlekiem ..

pamprofil jest koszalinski :) znam dobrze tan lab. normalnie maja ceny kosmiczne. ale w necie ********** tanio. konkurencyjnosc tego wymaga.

irekka
08-03-2007, 10:23
Do tej pory robiłem w Agfie w Słupsku, ale czytając pozytywne opinie o panprofil skorzystałem z ich usług. I niestety nie jestem zadowolony. Ponieważ robiłem zdjęcia zarówna dla siebie jak i do oddania część tych samych było na błysku a część na macie. Gdy wziąłem to samo zdjęcie i porównałem to różnica była bardzo duża. Na błysku zażółcone, a na macie zzieleniałe. Na moje pytanie dlaczego taka różnica w cenie przy oddawaniu osobistym a np przez allegro pan powiedział, że z allegro to robią taką masówkę. Zacząłem drązyć co to znaczy, ale nie otrzymałęm jasnej odpowiedzi. Zdjecia 20x30 zrobili mi zdecydowanie za ciemne - a te same 10x15 były w miarę poprawne. Oczywiście osobno przygotowałem te duże i pocztówki - ale jasności nie modyfikowałem. Wracam do Słupska z kolejną partią zdjęć.

wigi
08-03-2007, 11:23
Testowałem Pamprofil i Foto Gocha. Zdecydowanie polecam tego pierwszego.

Rurek
10-03-2007, 17:31
Witam
osobiście polecam FotoMi
pliki zakończyłem przesyłać o godz. 14:30 a następnego dnia o godz. 9:00 listonosz wręczył mi przesyłkę ze zdjęciami bardzo dobrej jakości.
Wykonywałem także odbitki w FotoGocha - były ok, ale polecam FotoMi !

kaisuj
12-08-2008, 18:10
Ja wlasnie wyslalem sporo fotek do foto gocha i niestety czekam na odbitki juz prawie dwa tygodnie... zobaczymy co z tego wyniknie:/

seth
12-08-2008, 18:43
ja osobiście poleciłbym labnet. udostepniają profile barwne i póki co jeśli sie prosi aby nie ingerowali w plik to tego nie robią. nie drukuję może zbyt wiele, ale miałem już okazje zkorzystać z kilku firm, z kilku właśnie dlatego, że kolor nigdy! poważnie nigdy nawet nie przypominał tego co widziałem na monitorze. we wspomnianym fotolabie udało się w końcu i dzieki pracy z profilami ich labu nareszcie jest tak jak chcę :) dobra, byłem w małym szoku gdy przyszly od nich pierwsze wydruki, bo się spodziwałem, że bedzie...jak zwykle. następnym razem też do nich wyslę to się okaże czy niebył to jakiś przypadek :)

sławoj
12-08-2008, 19:08
seth - to bardzo ważne, te profile barwne.
Ja kiedyś obleciałem pół Trójmiasta szukając labu, który udostępni mi profile swojej maszyny. Za każdym razem, uśmiechali się pod nosem i mówili, że takie rzeczy to bardzo drogo kosztują i oni tego nie udostępniają.
Zapamiętałem sobie te laby - i w przyszłości moja noga u nich nie postanie, i nie będę ich nikomu polecał (nie powąchają "złamanego grosza" ode mnie).

F.5
12-08-2008, 21:28
A moze oni nie chcą takich klientów jak Ty ani twego złamanego grosza czy zastanawiałes się nad tym ? ( pomysl dlaczego :) ) apropos co kosztuje drogo - profil barwny ? kogo kosztuje drogo lab ? czy co bo nie kumam !!!

wilus
12-08-2008, 22:28
uśmiechali się pod nosem i mówili, że takie rzeczy to bardzo drogo kosztują i oni tego nie udostępniają. może najnormalniej facet nie miał pojęcia o czym do niego pleciesz,

A moze oni nie chcą takich klientów jak Ty ani twego złamanego grosza czy zastanawiałes się nad tym ? ( pomysl dlaczego :) )
dawno skończyły się czasy gdzie można było przebierać w klientach, wybrednego klienta boją się ci co nie inwestują w dobry sprzęt a nie chcą tego złamanego grosza bo nie chcą dokładać do zareklamowanych zdjęć

seth
13-08-2008, 00:19
A moze oni nie chcą takich klientów jak Ty ani twego złamanego grosza czy zastanawiałes się nad tym ? ( pomysl dlaczego :) ) apropos co kosztuje drogo - profil barwny ? kogo kosztuje drogo lab ? czy co bo nie kumam !!!

tak! nie chca udostepniac profili! I co? jak nie mam profi zamówień w profi drukarni to nie moge mieć wydruku ktory bedzie wygladał tak jak chce? widze w stopce ze sie do cyfry przymierzasz...wiec zobaczysz jak to jest :P

btw.ton Twojej wypowiedzi jest dosc specyficzny...

F.5
13-08-2008, 20:23
Mnie sie wydaje ze to Twoj ton jest specyficzny ( o złamanych groszach i nogach ktore juz nie postaną ) ale widocznie mamy inne pojęcia o tonach :) co do sprzętu to nie nie zaktualizowałem opisu bo nie mam takiej potrzeby w tej chwili jakos o tym zapomniałem. Co do prafilu a przewde wszystkim zdjęc to jak idziesz na obiad to prosisz o składniki jedzenia i recepturę potrawy ??? Miałem podobny problem jak Ty i probowałem dojsc do własciwych ustawień zauważyłem jednak ze nie profil jest u mnie problemem tylko własciwy laborant i oczywiscie laboratorium.
Dokonałem rozmowy z laborantem kilkunastu probek i powierzam swoją pracę jedynej osobie ktora wie czego oczekuję i na jakie kolory liczę.
Powiedz co wart jest profil barwny jak chemia w labie jest rozcieńczona bo lab robi fotki po 0,29 zl na allegro a o tym była mowa w tym temacie ? co wart jest profil jak własciciel labu bierze papier ktory w taniej hurtowni jest niewłasciwie przechowywany ale zato tani. Na zdjęcie koncowe moim zdaniem składa sie wiele czynników ale bynajmniej nie jest to niska cena :) moj sukces oparłem na rozmowie z drugim człowiekiem i ogolnie jestem bardzo zadowolony z laboratorium a moi klienci sa zadowoleni ze zdjęc.

Wilus owszem dawno skonczyły się czasy gdzie mozna było przebierac w klientach zgadzam sie z tym w 100 % i Cie popieram. Jednak jesli ktos inwestuje w drogi sprzęt a zakładam ze wiesz o czym piszesz :) i wiesz ile sprzęt kosztuje Lab i te rzeczy to wybacz ale po rozmowie z szefem lokalnego laba woli nie robic zdjęc niz klepac je za 0,29 zl czyli cena allegro czy jak kto woli media saturny ktore odbitkami przyciagaja klientów.
Ja osobiscie sprzedaję swoje zdjęcia i swą pracę w cenie wysokiej czyli jak by to ując lubie zarobic bo potrzebuje funduszy na rozwoj i sprzęt ale slubu za 600 zł nie będę robił bo nie potrzebuje go robic za takie pieniądze wolę aby klient poszedł do konkurecji i zeby mu go zmascili niz 2 dni klepac i niszczyc sprzęt warty 40K ( w stopce i nietylko ) czy to tez jest niewłasciwe według Ciebie ? Pamiętaj rynek pracy i klientów sie zmienia a ja osobiscie znajduje tych zasobniejszych którzy potrafią za dobra fotoksiązkę zapłącic 2,5K a klienta niezamoznego nawet najniższą ceną niezadowolisz :( przykre ale prawdziwe.

Pozdrawiam wszystkich laborantów , fotografów i forumowiczów czołem

seth
13-08-2008, 20:57
F.5 Mnie sie wydaje ze to Twoj ton jest specyficzny

nie pisalem nic o groszach i nogach

F.5
14-08-2008, 01:06
F.5 Mnie sie wydaje ze to Twoj ton jest specyficzny

nie pisalem nic o groszach i nogach

Wyraziłem swoją opinię na temat posta napisanego przez sławoja (wydał mi sie specyficzny) a tu wychodzi na to ze to moj post jest pecyficzny. No coz gdybym przyją taktykę sławoja to bym sie obraził na cały swiat ze ktos nie dał komus czegos (profilu barwnego) no coz są inne sposoby na dobrej jakosci zdjęcia bo o tym ciagle jest mowa tak ?

remnaj
14-08-2008, 15:46
pobijcie sie, sztachety w łapy. te forum to jakas paranoja, gdzie nie wejde to jakies odzywki jak na osiedlu. za to co napisalem teraz mnei zjedzcie. co do labu to robilem u Pana Tyszko http://www.fotomi.pl/

fusbo
12-09-2008, 15:43
A ja zgodzę się z F.5.
O tonie pisać nie będę bo ton to tak jakby coś związanego z dzwiękiem - nie tekstem pisanym:)

victor7577
19-09-2008, 14:58
pamprofil robi super....już 2 razy korzystałem z ich usług i nie mogę nic zarzucić. Właśnie szykuję kolejną sporą porcje zdjęć do druku i również do nich wyśle.

Łukasz F.
19-09-2008, 16:48
labnet ze slupska polecam. robie u nich juz od 2 lat i jeszcze nigdy sie nie zawiodlem:). wczoraj w nocy wysylalem do nich pliki a juz dzisiaj otrzymalem odbitki:). co do jakosci nie mam zastrzezen

andso
21-09-2008, 22:48
Ja również polecam fotomi.pl. Super kontakt. Zdjęcia wysłane szybciej niż wpłynęły pieniądze za zdjęcia (co mnie zdziwiło, szczególnie że pierwszy raz korzystałem), ceny promocyjne.
skorzystałem pierwszy raz (z polecenia forumowiczów) i już chyba zostanę przy tym labie.

PS. jak do tej pory się nie zawiodłem na polecanych na forum sprzedawcach (aparat, filtr, i zdjęcia)...
Żeby jeszcze tylko budżet pozwalał na częstsze zakupy :-)

Pozdrawiam

fotogocha
04-12-2008, 17:59
akurat mogę się odnieść do przedmówcy co do dwóch labów.
do pamprofi oddawałem kilka razy - o dziwno przy tak niskiej cenie jakość bardzo dobra - ciężko się do czegokolwiek doczepić. Identyczne jak dobry, miejscowy lab z Poznania za cenę 3 krotnie niższą. Polecam.
do foto_gocha oddawałem 2 razy - za każdym razem ŻENADA, przewalone w magente (co potwierdza kilkadziesiąt negatywnych opinii), przeostrzone itp (generalnie mimo próśb o nieingerowanie - s*********). Zresztą swój wywód o tym jak zostałem tam potraktowany przedstawiłem kiedyś na forum Olympusa. Generalnie - radzę trzymać się z daleka...

Panie NOWART
To PAN ode mnie dostał negatywa i wie Pan za co.
Kilkadziesiąt negatywnych opinii nie przyćmi kilkunastu tysięcy opinii pozytywnych.

Jedynym mankamentem są u nas długie terminy gdyż robimy dobre zdjecia i ludzie o tym wiedzą i dlatego sprzedajemy najwięcej. Czasami czeka się dwa tygodnie na zdjęcia. Ale nie bdzięmy ich mimo wszytsko robić byle jak byle szybko.

Pan Panie Nowart jest u nas na czarnej liście i sobei musi zamawiać u pamprofila - przykro mi.
Zastanawiam się Panie Nowart nad zawiadomieniem prokuratury z art 212 i 216 kodeksu KARNEGO za obrazę i pomawianie mnie z bezsilnej złości. Do obu artykułów należy dodać paragraf 2 za obrazę i pomówienie na forum publicznym.

A wie Pan, że ja jeszcze mam Pańskie zdjecia i jak mnie Pan będzie denerwował opublikuje je po usunięciu cech osobowych. Na wszystkich forach Panie Nowart na których mnie Pan obraził.

Może nauczył się Pan robić zdjęcia i rozróżniać kolory ale wnoszę że dalej nie ma Pan zbyt wielu znajomych - taki charakter. Przykro mi bez komentarza - ale proszę uważać aby nie posunąć się za daleko. Ja też mam granicę nerwów i mogę zrobić co napisałem.

Jarosław Banach - fotogocha
Niestety to mój jedyny i ostani post na tym forum bo jestem "canonowcem". A jedenymi nikonami które robią z marszu ładne zdjecia - wnoszę po przysyłanych exifach są D200 i D3, a to za mało aby się lubić.

Zapraszam do oglądania moich zdjęć, zamawiania ślubnych i zamawiania odbitkek na allegro lub fotogocha.pl
Na hasło NIKON (kod promocji) super ceny na stałe.

ozzy
04-12-2008, 18:51
Niestety to mój jedyny i ostani post na tym forum bo jestem "canonowcem". A jedenymi nikonami które robią z marszu ładne zdjecia - wnoszę po przysyłanych exifach są D200 i D3, a to za mało aby się lubić.

:mrgreen:

Zapraszam do oglądania moich zdjęć, zamawiania ślubnych i zamawiania odbitkek na allegro lub fotogocha.pl

Reklamowanie usług komercyjnych na forum jest płatne

zielik13
04-12-2008, 21:08
Panie NOWART
To PAN ode mnie dostał negatywa i wie Pan za co.
Kilkadziesiąt negatywnych opinii nie przyćmi kilkunastu tysięcy opinii pozytywnych.

Jedynym mankamentem są u nas długie terminy gdyż robimy dobre zdjecia i ludzie o tym wiedzą i dlatego sprzedajemy najwięcej. Czasami czeka się dwa tygodnie na zdjęcia. Ale nie bdzięmy ich mimo wszytsko robić byle jak byle szybko.

Pan Panie Nowart jest u nas na czarnej liście i sobei musi zamawiać u pamprofila - przykro mi.
Zastanawiam się Panie Nowart nad zawiadomieniem prokuratury z art 212 i 216 kodeksu KARNEGO za obrazę i pomawianie mnie z bezsilnej złości. Do obu artykułów należy dodać paragraf 2 za obrazę i pomówienie na forum publicznym.

A wie Pan, że ja jeszcze mam Pańskie zdjecia i jak mnie Pan będzie denerwował opublikuje je po usunięciu cech osobowych. Na wszystkich forach Panie Nowart na których mnie Pan obraził.

Może nauczył się Pan robić zdjęcia i rozróżniać kolory ale wnoszę że dalej nie ma Pan zbyt wielu znajomych - taki charakter. Przykro mi bez komentarza - ale proszę uważać aby nie posunąć się za daleko. Ja też mam granicę nerwów i mogę zrobić co napisałem.

Jarosław Banach - fotogocha

Zgodnie z regulaminem trzeba płacic za reklamę. A forum to chyba nie najlepsze miejsce do rozstrzygania prywatnych sporów.
A co do tych Nikonów, to fotograf robi zdjęcia, bo jak to ktos miał w stopce " na nic sprzętu kupa, gdy fotograf (_)(_)"

carl00s
04-12-2008, 21:14
hehehehe spadlem z krzesla! Dajcie to do humoru, albo nie wiem, generalnie do cafe:D.

Kocham ludzi, ktorzy zakladaja konto na forum tylko po to, zeby cos z siebie wypyszczyc!

No, to kto mi poda "szczelbe" na tego trolla?

mayor
04-12-2008, 21:35
tragedia, ja Wam powiem, ze duzo osob chwali fotogoche... ostatnio na probe wyslalem do niech 10 odbitek 20x30 i mimo ze z D200 zpaparli 7 z 10 :) Jakis dziwny pasek mam na zdjeciach, i ciezko by bylo go nie zauwazyc gdyby ktos popatrzyl na te odbitki przed wyslaniem ich do mnie..

Aras
05-12-2008, 19:18
Ja również korzystam z usług Pamprofil i jestem jak dotąd zadowolony z jakości usług. Jedyne co mnie trochę razi przy odbieraniu każdego zamówienia to ta gazeta w którą owinięte są każdorazowo zdjęcia... ;)

nowart
06-12-2008, 17:56
Się obudził , no nie mogę :lol:
Panie gocha - uśmiałem się jak nigdy wcześniej :lol:
Oczywiście, że to ja dostałem od pana negatywa. Jednak uściślijmy - w odpowiedzi na mojego negatywa, w ktorym ośmieliłem się skrytykować tę tandetę, i delikatnie dać do zrozumienia, że wartoby było przyłożyć większą wagę do jakości odbitek a nie walić z automata nie bacząc o co prosi klient. Wystarczy poczytać opinie zwrotne jakie wystawiacie klientom wytykającym wam jakikolwiek błąd... I nie kilkadziesiąt negatywów tylko kilkaset - neutrale traktuję podobnie. Nie licząc tych dziesiątek wykreślonych...
Tyle w temacie komentarzy...

Opisałem to dawno, dawno temu gdyż takiego chamstwa i prostactwa w obsłudze klienta nie spotkałem nigdy wcześniej.
DO DZIŚ pozostawiłem sobie na pamiątkę i dowód te żenujące odbitki pełne żółci i artefaktów. Pozostawiłem sobie również nagranie telefoniczne naszej ostatniej rozmowy , kiedy to bardzo pan przepraszał widząc, jakie karygodne błędy popełniliście.
Poza tym skończ pan ze swoimi śmiesznymi pogróżkami - sprawa niby miała się skończyć na prokuraturze ( wynikało to z treści odwetowego, złośliwego komentarza), po opisaniu niegdyś na pewnym forum miałeś mnie pan podać do sądu - do dziś czekam, czekam i doczekać się nie mogę :D
I jeszcze mnie straszy, że opublikuje odbitki, które otrzymali :lol: Wrzuć pan te odbitki, ja wrzucę dobre skany tego, co od was przyszło - pośmiejemy się trochę wszyscy z waszego profesjonalizmu :D

Zresztą widać po komentarzach, iż każdego , kto nie zgadza się z waszym "profesjonalizmem" traktujecie podobnie - to złodzieje, wyłudzacze kilkunastu odbitek za dwapinćdzisiąt, oszuści i matecze.
Aż śmiech mnie ogarnia jak wrócę do tamtych czasów, miło odświeżyć pamięć :)

Mayor - tak ,wielu takich jak oni ludzie chwalą. Podobnie jak chwalą wielu supersprzedawców handlujących podróbkami np kart SanDisc... Chwalą bo 1. nie mają pojęcia jakie gówna kupują, 2. Sprzedawca tym, którzy się zorientowali oddaje kasę i szuka nstępnego jelenia, 3. Nie wystawia negatywa bo boi się takich właśnie złośliwych komentarzy odwetowych. A co Ci przyszło Mayor z tych opinii? Oceń sam po tych swoich 70% spieprzonych odbitek i odpowiedz sam sobie na pytanie ile te opinie są warte :)

Żegnam panie gocha, licze, że więcej się nie spotkamy - zwłaszcza tutaj, gdzie mamy już swoje świetne laby, gdzie nie ma miejsca na taką tandetę...

slawko28
07-12-2008, 12:53
Witam

mogę tylko potwierdzić to wszystko co "nowart" napisał o "fotogocha" jakość fatalna, obsługa niemiła, a Pan Banach każdego kto wystawi mu negatywa na allegro po sądach chce ciągać i straszy prokuratorem.
Pozdrawiam.