Zobacz pełną wersję : C+ i pseudo LIVE
andrzej_laskowski
13-05-2012, 17:17
Ostatnio zauważyłem że transmisje niby LIVE na Canal+ tak naprawdę mają kilkuminutowe opóźnienie.
Oglądając ostatnią kolejkę Ekstraklasy dostawałem sms-y od kumpli z wynikiem szybciej niż to pokazywali w transmisji.
Teraz oglądam ostatnią kolejkę Premiership i widzę że wyniki na np Livescores.com podawane są 5-7 min wcześniej niż w C+.
O co chodzi, przecież sygnał satelitarny nie ma takiego opóźnienia?
To tylko w mojej telewizji tak jest czy to normalne że LIVE, to nie do końca to samo co na stadionie?
Atmosferę pomijam ofkorz. ;)
rychu_cmg
13-05-2012, 17:30
Sygnał musi dolecieć do satelity i z niej na ziemię a to trochę zajmuje, ale nie aż 5-7 minut. W porównaniu z telewizją naziemną TV cyfrowa ma około 2-3 sekund opóźnienia.
Podłącz sobie kamerę do monitora przez HDMI w trybie nagrywania i już masz małe opóźnienie. Zadzwoń do osoby która jest obok siebie i też masz opóźninie.
Rafał_Sz
13-05-2012, 17:52
Może taki poślizg daje C+ dużo niższe opłaty? Bo LIVE to LIVE, opóźnienie może być tylko kilkusekundowe ze względu na technikę.
rychu_cmg
13-05-2012, 18:02
Ja w Cyfrze+ nie miałem takiego opóźnienia minuta zgadzała się z tą z livesports
Rafał_Sz
13-05-2012, 18:14
Ja w Cyfrze+ nie miałem takiego opóźnienia minuta zgadzała się z tą z livesports
Nie chcę Andrzejowi psuć humoru :), ale może przez te kilka minut miał wcześniej wciśniętą pauzę na dekoderze? Potem poszło play i nikt nie zauważył, że obraz jest wyświetlany z opóźnieniem.
rychu_cmg
13-05-2012, 18:17
A emocje były fantastyczne.
Swoją drogą po meczu kibice MC wbiegają na murawę i wszystko jest ok. A jak coś takiego zdarzyło się w Bydgoszczy to skończyło się wiadomo jak.
andrzej_laskowski
13-05-2012, 18:27
A emocje były fantastyczne.
Swoją drogą po meczu kibice MC wbiegają na murawę i wszystko jest ok. A jak coś takiego zdarzyło się w Bydgoszczy to skończyło się wiadomo jak.
To fakt. W Hollywood by takiej końcówki nie wymyślili.
Jak oglądam Premier League, a to z 15 lat,to czegoś takiego nie widziałem.