Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie C+ i pseudo LIVE

Ostatnio zauważyłem że transmisje niby LIVE na Canal+ tak naprawdę mają kilkuminutowe opóźnienie.
    Oglądając ostatnią kolejkę Ekstraklasy dostawałem sms-y od kumpli z wynikiem szybciej niż to pokazywali w transmisji.
    Teraz oglądam ostatnią kolejkę Premiership i widzę że wyniki na np Livescores.com podawane są 5-7 min wcześniej niż w C+.
    O co chodzi, przecież sygnał satelitarny nie ma takiego opóźnienia?
    To tylko w mojej telewizji tak jest czy to normalne że LIVE, to nie do końca to samo co na stadionie?
    Atmosferę pomijam ofkorz.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Sygnał musi dolecieć do satelity i z niej na ziemię a to trochę zajmuje, ale nie aż 5-7 minut. W porównaniu z telewizją naziemną TV cyfrowa ma około 2-3 sekund opóźnienia.
    Podłącz sobie kamerę do monitora przez HDMI w trybie nagrywania i już masz małe opóźnienie. Zadzwoń do osoby która jest obok siebie i też masz opóźninie.

Domyślnie

Może taki poślizg daje C+ dużo niższe opłaty? Bo LIVE to LIVE, opóźnienie może być tylko kilkusekundowe ze względu na technikę.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ja w Cyfrze+ nie miałem takiego opóźnienia minuta zgadzała się z tą z livesports

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Ja w Cyfrze+ nie miałem takiego opóźnienia minuta zgadzała się z tą z livesports
    Nie chcę Andrzejowi psuć humoru , ale może przez te kilka minut miał wcześniej wciśniętą pauzę na dekoderze? Potem poszło play i nikt nie zauważył, że obraz jest wyświetlany z opóźnieniem.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

A emocje były fantastyczne.
    Swoją drogą po meczu kibice MC wbiegają na murawę i wszystko jest ok. A jak coś takiego zdarzyło się w Bydgoszczy to skończyło się wiadomo jak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    A emocje były fantastyczne.
    Swoją drogą po meczu kibice MC wbiegają na murawę i wszystko jest ok. A jak coś takiego zdarzyło się w Bydgoszczy to skończyło się wiadomo jak.
    To fakt. W Hollywood by takiej końcówki nie wymyślili.
    Jak oglądam Premier League, a to z 15 lat,to czegoś takiego nie widziałem.
    Szary, cichy człowiek.

Uprawnienia umieszczania postów