Zobacz pełną wersję : >>> Piwo, piwko, piweczko...! <<<
Witam szanownych forumowiczów.
Po dłuższej przerwie...
...zapraszam na jedno duże ;)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img826.imageshack.us/img826/6293/dsc3413900pix.jpg)
navigator_s9
11-05-2012, 10:46
elegancko. jedyne co się trochę rzuca w oczy to zielone odbicie na dole kufla po prawej stronie (łączenie z podłożem)
:)
Bardzo fajne. Ja pokombinowałbym jeszcze tak żeby po butelce ściekała fajna wyraźna kropla + faktycznie ten zafarb zielony na kuflu do korekty.
navigator_s9
11-05-2012, 14:26
aha i dodatkowo trochę przeszkadza to, że w kuflu jest piwo, a butelka jest pełna i zamknięta
wolnyslimak
11-05-2012, 15:31
aha i dodatkowo trochę przeszkadza to, że w kuflu jest piwo, a butelka jest pełna i zamknięta
Trudno się z tym nie zgodzić. Brawa za spostrzegawczość. Jednak trzeba dodać, że światło i ciemna tafla dolna dodaje sporo piękna temu zdjęciu.
navigator_s9
11-05-2012, 15:38
prawda, dodatkowo podoba mi się podświetlenie tła które sprawia, że fajnie się zamyka w pasie światła cała kompozycja
Ciekawy kadr pełen pozornych sprzeczności.
Oczywiście pełna butelka i pełny kufel. To cieszy gdyż zawsze jest cos więcej do wypicia.
Ale, Ale butelka wyprzedza kufel. To ciekawe podejście.
I jeszcze szron na butli. Jest zbyt drobny. Pozostały po naklejce.
Zbyt wysilona wypowiedź. Jednak jest ciekawie.
Na zdrowie.
Dzięki wszystkim za komentarze!
Jeśli chodzi o pełną, zamkniętą butelke zdecydowałem tak to pokazać ponieważ wydaje się bardziej estetycznie niż w pół pusta butla. POzostaje jeszcze sprawa światła przy niepełnej butelce inaczej załamałoby sie swiatło w połowie co też mi się to nie widziało...
I jeszcze szron na butli. Jest zbyt drobny. Pozostały po naklejce.
Butelka była czyściutka. Mnie też się nie podoba taki szron, stało sie tak dlatego ze szron zdązył się rozpuścić zanim zrobiłem zdjęcie co widać u podstawy butelki. Za długo się grzebałem bo jak nie piana to coś innego :P
Pozdrawiam
chichot_losu
28-06-2012, 19:50
Wszystko pięknie ładnie, gdyby nie klej który został po zerwaniu etykiety.
Tak poza tym jest profeska, a piana w kuflu wręcz idealna.
Aż chce sie ogladać dzisiejszy mecz wraz z takim zestawem kibica :)
szymon708
08-05-2014, 20:52
Genialne zdjęcie, ale da się z niego zrobić jeszcze lepsze :-) Pobaw się retuszem na butelce w miejscu naklejki i będzie naprawdę idealnie.
Ogólnie ładnie ale jakoś mi tego dołu za dużo. Wolałbym bliżej to piwo bo tak jakoś daleko po nie sięgnąć :)
Fajnie wyszło. Podoba się! ;) Jak już się czepiać to poza zieloną podstawą kufla przyczepiłbym się do samej butelki. Mianowicie jak już mrozić to konkretnie albo wcale. Tu brakuje trochę kropel na szyjce butelki. Gotów pomyśleć, że ciepłe piwo Pan serwujesz :D
Jak czytam o perfekcji i genialnosci zdjecia oraz o tlumaczeniach ze na polpelnej butelce sie zle swiatlo rozklada to zastanawiam sie czy ktos zdjc zlosliwie nie podmienil. Bo ja widze masakrycznie uwalona klejem butelke, rozgazowane cieple piwo z dolozona piana na pol kufla. Jakby mi ktos podal w pubie tak piwo to poprosilbym o zwrot kasy.
Swiatla nie komentuje, bo trzeba by napisac elaborat ;)
sailor skomentuj, człowiek się uczy na Twoich komentarzach
Odnośnie pełnego kufla i zamkniętej butelki, można by zadać pytanie identyczne jak do kury i jajka - co było pierwsze :)
Koledzy faktycznie wymienili kilka uwag, z którymi można się zgodzić. Ale z drugiej strony nie znamy genezy powstania zdjęcia. Nie chodzi tu o doszukiwanie się drugiego dna i poszukiwania ahtyzmu, tylko może nasz kolega po prostu uczy się robić takie zdjęcia i jest to jego pierwsze. Jeżeli jest to Yanosz Twoje pierwsze zdjęcie piwa - to pełen szacun.
Pomimo deficytu szronu, gazu i zamkniętej butelki - mi się bardzo podoba.
Ja tak nie umiem :)