Zobacz pełną wersję : d80 - problem z lustrem
hej :) mam pewien problem z d80. niedawno naprawiałem słynny problem z err(wymiana tego kółka) dzisiaj po 2 tyg przerwie włączam aparat, robię zdjęcie i.... err.... wygląda to tak że lustro podnosi się i zostaje już w tej pozycji, nie opuszcza się do końca, czasmami popuszcza ale tylko na chwilę... co to może byc? i czy mogę dostać za to zwrot poprzedniej naprawy(6m gwarancji na usługę) powiem szczerze że mam tego dosyć:sad:
a z ciekawosci zapytam jaki przebieg ma aparat?
foto4deg
30-04-2012, 14:46
Problem występuje cały czas? Ja w moim D80 mam taki problem raz na miesiąc, dwa, u mnie wynika to pewnie już z przebiegu ( ponad 50 tys ), choć pewnie jeszcze trochę pociągnie.
20360 ostatnie zdjęcie, a nie wie czy caly czas... może to wina baterii?
może to wina baterii?
A masz orginalna? Ja kiedys mialam blad "FOR" byla to wina karty.
mam 2 1 oryginalna 2 zamiennik, problem jest na oby dwu
wiesz co naprawde wspolczuje 20 tys. klapniec i taki zonk, masakra, a tu http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2405028&postcount=15 ktos pisze ze ta naprawa nie jest dozywotnia bo problem bedzie sie powtarzac co jakis czas, moze wez poczytaj tamten watek z ktorego dowiesz sie jakis konkretnych rzeczy.
Na twoim miejscu bym reklamowala naprawe, skoro masz na nia gwarancje, bo skoro sprzet nie dziala tak jak powinien, to jest to wina serwisu.