Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na polu
Nikonozaur
27-04-2012, 23:21
Z ostatniej foto-wycieczki (z Pablookiem) do naszych południowych sąsiadów.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/337/morawy2neff.jpg/)
Zapraszam.
Adam Majchrzak
28-04-2012, 13:21
Kraina piękna, bez wątpienia. Uważam jednak, że ten kadr w złym miejscu ugryziony, nijak mi ta plama cienia nie smakuje. Czekam na kolejne odsłony i pozdrawiam! =]
katatjuta
28-04-2012, 13:46
No to Nikozaurze :) Powiem Ci ze ostatnia Twoja wycieczka się udała :) Podoba mi sie :) Nawet z braku super światła ale za to kadr jest super.
Pieknie. Trochę za ciemno w cieniu - istotnie, ale faktura, kolory i kadr... paluszki lizać!
chichot_losu
28-04-2012, 16:01
Piękne pole, piękne kolory, ale... jakoś kadr nie pasuje.
Może odrobinę za ciasno, może to przez ten cień, który pada z drzew nie wiadomo do końca co to jest tak naprawdę.
fajnie, że fruwasz i robisz zdjecia, ale nastepnym razem przemyśl kompozycję :)
Mi kadr pasuje. Nie pasuje mi zaś niebieski cień :)
ostrytux
28-04-2012, 23:11
Fajne takie naturalnie Morawskie ujęcie!
Widzę że zagnało Cię kawał drogi, mam nadzieję że było warto ;)
Ciekaw też jestem jak konfrontujesz foty z netu i obraz przed oczami tam na miejscu :)
długie cienie psują zdjęcie, pewnie wina bocznego światła poza tym byłoby wszystko w parządku
maniak666
28-04-2012, 23:29
Fajna fakturka. Cień niebieski z lekka wadzi, ale co tam.
Sebastianito
28-04-2012, 23:33
podpisuje sie pod Ostrym ponadto szkoda mi cienia w lewej... ale ja gdybam! Niewazne, jest swietnie! Takie bylo zamierzenie i tak ma byc! Gdyby autor mial to samo odczucie zapewne by nie wystawial tego zdjecia... (nie pije do nikogo, zeby nie bylo!)
Nikonozaur
29-04-2012, 00:08
Fajne takie naturalnie Morawskie ujęcie!
Widzę że zagnało Cię kawał drogi, mam nadzieję że było warto ;)
Ciekaw też jestem jak konfrontujesz foty z netu i obraz przed oczami tam na miejscu :)
Dwa tygodnie temu nie wyszło, ale co się odwlecze to nie uciecze. Bardzo fajna i pouczająca wycieczka, przepiękne widoczki cieszą oko. Potem jeszcze kopnąłem się do Kotliny Kłodzkiej by odświeżyć sobie jej obraz sprzed ponad 40-stu lat. Jest koszmarnie.
Co do fotek z netu... No wiesz, jeden robi tak - drugi inaczej. W każdym razie to co oglądamy na przygniatającej większości zdjęć ma niewiele wspólnego z zastaną rzeczywistością. ;)
Niebieskości w cieniu jakoś nie widzę, co nie oznacza, że jej tam nie ma. Na temat fruwania, braku światła, którego wynikiem jest zbyt długi cień i ponownym przemyśleniu kompozycji gadać mi się nie chce.
ostrytux
29-04-2012, 00:16
Dwa tygodnie temu nie wyszło, ale co się odwlecze to nie uciecze. Bardzo fajna i pouczająca wycieczka, przepiękne widoczki cieszą oko. Potem jeszcze kopnąłem się do Kotliny Kłodzkiej by odświeżyć sobie jej obraz sprzed ponad 40-stu lat. Jest koszmarnie.
Jednym słowem wyjazd udany ;)
Co do fotek z netu... No wiesz, jeden robi tak - drugi inaczej. W każdym razie to co oglądamy na przygniatającej większości zdjęć ma niewiele wspólnego z zastaną rzeczywistością. ;)
Patrz a ja myślałem że "wszyscy" "podrabiają" jednego gościa i jednakowoż miejscówki ;) czyli jednak byłeś na Morawach, bo już myślałem że to gdzieś u mnie i nie dałeś znać ;) :D
Nikonozaur
29-04-2012, 00:33
Jednym słowem wyjazd udany ;)
Patrz a ja myślałem że "wszyscy" "podrabiają" jednego gościa i jednakowoż miejscówki ;) czyli jednak byłeś na Morawach, bo już myślałem że to gdzieś u mnie i nie dałeś znać ;) :D
Nie wiem kogo masz na myśli. Miejscówki, które pokazał mi Paweł rzeczywiście są oklepane do nieprzytomności. Podjechaliśmy wieczorkiem pod kapliczkę, a tam już pięciu w nią celuje... Podejrzewam, że prawdziwe oblężenie zacznie się dopiero teraz, w czasie długiego weekendu. To mi się tam nie podoba.
Nie wiem kogo masz na myśli. Miejscówki, które pokazał mi Paweł rzeczywiście są oklepane do nieprzytomności. Podjechaliśmy wieczorkiem pod kapliczkę, a tam już pięciu w nią celuje... Podejrzewam, że prawdziwe oblężenie zacznie się dopiero teraz, w czasie długiego weekendu. To mi się tam nie podoba.
To moje klify moheru, wraki i lodki sa mniej oblegane......czyli moge pokazywac???:D;)
ostrytux
29-04-2012, 12:16
Jasne rozumiem i wiem o co kaman :)
Też kiedyś nakręciłem ;) i po oglądnięciu fot w necie chciałem zobaczyć tą krainę, jak tam dotarłem jakoś wszystko ze mnie zeszło :)
Ja się tam już nie wybieram a wszystkim, którzy marzą o tym miejscu życzę dobrego światła, chociaż nie jest ono kluczowym elementem.
To moje klify moheru, wraki i lodki sa mniej oblegane......czyli moge pokazywac???:D;)
Jasne :D;)
(...) Trochę za ciemno w cieniu (...)
Też mam takie odczucie. Poza tym, piękne światło i kolory.
Pozdrawiam.