PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przekontrolowawszy...

Sebastianito
21-04-2012, 20:01
Widok na Beinn Bhreac z Beinn Ime, z pierwszej wyprawy na gorskie szlaki szkocji.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/04/hit_the_lights_by_sebastiankrausd4x6vw8-1.jpg
źródło (http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2012/112/4/a/hit_the_lights_by_sebastiankraus-d4x6vw8.jpg)

Pozdrawiam wszystkich którzy własnie oglądają mecz :)

UBoot
21-04-2012, 20:16
czy te zielone obszary w oddali to coś w rodzaju niskich krzewów kosodrzewiny, czy wysoki las ?

Adam Majchrzak
21-04-2012, 20:26
Pierwszy plan przeostrzony (te kępy traw aż się jarzą) i skały mają dziwne zabarwienie. Reszta okey.

Seba, dlaczego nie zapodajesz trochę większych rozmiarów?
Pozdro! =]

Sebastianito
21-04-2012, 20:32
czy te zielone obszary w oddali to coś w rodzaju niskich krzewów kosodrzewiny, czy wysoki las ?

Wysoki las

Pierwszy plan przeostrzony (te kępy traw aż się jarzą) i skały mają dziwne zabarwienie. Reszta okey.

Seba, dlaczego nie zapodajesz trochę większych rozmiarów?
Pozdro! =]
Calkiem mozliwe, mam wersje z przygaszonymi trawami ale jakos mi sie nie spodobaly i te zostaly. Dlaczego ludzie boja sie ostrosci i jasnosci na zdjeciach?

2pompony
21-04-2012, 20:39
Dlaczego ludzie boja sie ostrosci i jasnosci na zdjeciach?

Też mnie to strasznie dziwiło i zastanawiało, dokąd nei zrozumiałem dlaczego... Otóż dlatego, że uznają to, co wypluwa samo body, czyli niezbyt jasne, burawe obrazki za dobrze zrobione zdjęcia, takie mam solidne podejrzenia. W związku z tym każdy blask na zdjęciu uważają za coś dziwnego i niepokojącego.

Bartekkw
21-04-2012, 20:39
Ostro jest, ale z fajna przestrzenią.

Adam Majchrzak
21-04-2012, 20:44
Wysoki las

Calkiem mozliwe, mam wersje z przygaszonymi trawami ale jakos mi sie nie spodobaly i te zostaly. Dlaczego ludzie boja sie ostrosci i jasnosci na zdjeciach?

Nie boję się ostrości i jasności, też wyostrzam i rozjaśniam i być może popełniam podobne błędy. Jednak wszystko w umiarze.

Dlaczego ludzie boją się zamieszczać większe rozmiary zdjęć?

Sebastianito
21-04-2012, 20:48
Dlaczego ludzie boją się zamieszczać większe rozmiary zdjęć?

Zeby miescily sie cale na monitorze bez koniecznosci przelaczania na pelny ekran oraz wraz z zasadami i wymogami regulaminowymi.

Nikonozaur
21-04-2012, 22:17
A mi się podobają te Twoje róże i tyle. ;)

Lupus
21-04-2012, 22:28
No jak dla mnie to ta gorka w tle to Ben Lomond.
Na Ben Ime wchodzilismy zeszlej zimy. Sniegu tyle napadalo ze kazdy krok konczyl sie w zaspie pomiedzy kolanami i biodrami. Nie dalismy rady......:(

Widze ze z Edka jestes.
Moze jakis wypad w gory?

Pozdrawiam
Scibor

jarekf34
22-04-2012, 17:58
Przyjemny dla oka pionik :)

Hoobie
22-04-2012, 18:36
Zaiste piękne miejsce, a i światło zrobiło swoje.
Mi się bardzo podoba

P.S. Może delikatnie przyciemnić pierwszy plan? ;)

maniak666
22-04-2012, 23:34
Takie jak najbardziej Twoje.
Cieszy oko po prostu.
Chwalisz się tą pracą publicznie- znaczy Twoje oko też rade.
A że i wielu też się widzi-czegóż więcej nam trzeba...

Duder
22-04-2012, 23:37
Dlaczego ludzie boja sie ostrosci i jasnosci na zdjeciach?

Pewnie dlatego, żeby nie wychodziło dziwacznie, nienaturalnie, sztucznie. Dobrze jest odpowiedzieć sobie na proste pytanie: czy zajmuję się fotografią (do pewnego stopnia "ulepszoną") czy już swobodnym "malarstwem" elektronicznym. U Ciebie jest blisko (za blisko?) tej granicy, jak dla mnie oczywista.

ostrytux
22-04-2012, 23:51
Jest po Twojemu, ostro, soczyście, pionowo :)
Zapewne to wina cienia na górach ale styk niebo-góry dość mocno kontrastowo wyszedł w kilku miejscach, niemniej całość daje radę.

MarianS
23-04-2012, 12:31
Ładnie jest, jest przestrzeń .Pozdrawiam

jacekz40
23-04-2012, 16:01
Jest po Twojemu, ostro, soczyście, pionowo :)

Można by rzec - znak firmowy autora ;) ma swój styl i tyle. Jednym się bardzo podoba, innym podoba a jeszcze innym tak troszkę podoba :) Ja jestem gdzieś w środku, najlepszy złoty środek ;)

geralttt
23-04-2012, 17:29
Mi także się podoba, jasne, że każdy by zrobił to inaczej, ale jest jeden szkopuł - to ty zrobiłeś, nikt inny. Zatem podziwiam twoja wersję, a nie jej wariacje w wyobraźni innych. :)

Sebastianito
23-04-2012, 22:19
Niemniej, jednak ciesze sie, ze napisano mi o zbyt duzych kontrastach gory z niebem, o zbyt jasnych partiach na pierwszym planie.Takie male rzeczy ale zawsze pomagaja szkolic sie.