Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Morawski...
... klasyk... .
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/04/a95c615b4c5f6126-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
jacek.gold
20-04-2012, 21:40
pięknie
łagodnie i ciepło
krzysztofz24
20-04-2012, 21:42
Oj masz ty te szuflady:-). Piekne swiatlo I super wykombinowales kadr z tymi lagodnymi liniami I drzewkami.
Swietne foto.
Oj masz ty te szuflady:-). ...
Szufladą Krzysiek, to bym tej odsłony raczej nie nazywał ;).
Chyba, że taką bardzo płyciutką, taką dwutygodniową ;).
krzysztofz24
20-04-2012, 21:51
Szufladą Krzysiek, to bym tej odsłony raczej nie nazywał ;).
Chyba, że taką bardzo płyciutką, taką dwutygodniową ;).
To kurde:-). Gratuluje:-) I zazdroszcze;-) pleneru.
Cos czuje ze bedzie pare fajnych morawskich fot w zaniedlugim czasie;-).
Super to światło na tych najbliższych drzewach. Dwa dobre zdjęcia można by wykroić.
JaroPienza
20-04-2012, 23:04
... Dwa dobre zdjęcia można by wykroić.
a ja się zapytam ,ale po co i co w takim kadrowaniu jest złego??!!
Pytam bo spotkałem się już z chętnymi do krojenia moich zdjęć i nie rozumie tego "krojenia"
Po co pokazywać mniej ,jak można więcej i efekt jest rewelacyjny !!!!
A kto mówi że coś jest złego?? Zdjęcie jest na tyle dobre, że można oglądać oryginalne i jeszcze dwa dodatkowe, z których każde budzi inne odczucia. Przynajmniej ja tak miałem, jak sobie odciąłem dół z tymi dwoma drzewkami. Taki komplement. O tym że jest coś źle nic nie pisałem. Nie ma co się zaperzać. Każdy ogląda po swojemu, prawda? Piękno leży w oku patrzącego.
Adam Majchrzak
20-04-2012, 23:49
a ja się zapytam ,ale po co i co w takim kadrowaniu jest złego??!!
Pytam bo spotkałem się już z chętnymi do krojenia moich zdjęć i nie rozumie tego "krojenia"
Po co pokazywać mniej ,jak można więcej i efekt jest rewelacyjny !!!!
Jaro, każdy widzi "po swojemu" i nie ma w tym nic złego. Powinno się w tym bardziej upatrywać plusy, bo każdy "czuje" kadr inaczej i to daje zaskakujące efekty.
Zwróć uwagę ile jest natrzaskanych fot z najprzeróżniejszych plenerów i wszystkie wyglądają (czasem) jednakowo, i nie dlatego, że nie można było inaczej pokazać jakiegoś miejsca, tylko właśnie dlatego, że fotografującemu zabrakło polotu...
...oczywiście nie piję do Ciebie ani do powyższej pracy, bo mi się podoba, ale(!) [i teraz właśnie to powiem] kiedy zasłonię te dwa drzewa na dole to ten kadr podoba mi się jeszcze bardziej. =]
Pozdrawiam!
te drzewka juz beda kwitnac....tak sobie mysle. Moze....moze....next week:D
Chciałem się tam wybrać w tym roku, ale prognoza pogody średnia, a kilometrów dużo. Zazdroszczę, że Ty miałeś okazje. A zdjęcie już standardowo na poziomie, do którego przyzwyczaiłeś...
Te drzewka to kasztany, zwane też "kasztanolipami" ;). Jako, że to czeskie kasztany przecież są ;).
A pąki posiadają już całkiem sporych rozmiarów. Natomiast owocowe drzewka są teraz w fazie kulminacyjnej, jeżeli chodzi o kwieciste ubranka ;):).
Chciałem się tam wybrać w tym roku, ale prognoza pogody średnia, a kilometrów dużo. Zazdroszczę, że Ty miałeś okazje. ...
No faktycznie Tomku, pogoda mocno chimeryczna i tam od dłuższego czasu. Ja mam na miejsce około trzy godzinki drogi. Także nie jest najgorzej. Jak już w głowie zbyt dużo niepotrzebnej zawartości się nazbiera, to fajnie wtedy trochę powłóczyć się po tamtejszych polach. A i czasami jakiś fotek uda się zrobić ;).
Teraz kilka słów co do kadru i jego kompozycji. Już sam tytuł dużo mówi. To dosyć popularna miejscówka z morawskich terenów jest. Niektórzy może pamiętają moje inne odsłony z tym motywem. Tam było w poziomie. Tutaj chciałem trochę inaczej. Zatem kwadrat z góry zamierzony. Pewnie, że mam poziomy takie, śmakie i owakie. Także piony, panoramiczne bardziej kadry, jak i kwadraty. I jeden taki zaprezentowałem. I to tyle w tym temacie ;).
Pozdrawiam serdecznie odwiedzających :).
Bartekkw
21-04-2012, 20:41
Ech......fajnie jest. Musi sie podobać
To podwójnie piękne zdjęcie. Jedno górne, drugie dolne. A razem... marzenie fotografa krajobrazu. Wybacz mi ten kamyczek do ogródka :-)
Nikonozaur
21-04-2012, 21:55
I hope so. :D
Patrząc na zdjęcie wzmaga mi się apetyt. ;)
Klasyk, klasyk :-) ale niezmiennie się podoba ta miejscówka :-)
Wiosna i jesień na jednej fotografii :D
jarekf34
22-04-2012, 18:20
Ech......fajnie jest. Musi sie podobać
No i jak tu się nie zgodzić :) Piękne.
maniak666
22-04-2012, 23:58
Aż sobie do zeszłorocznego kalendarza zajrzałem
Fajnie jest...
Bardzo fajnie układaja sie plany na zdjęciu.
Ładnie w kadrze z delikatnym światłem i kolorem.Pozdrawiam
jacekz40
23-04-2012, 16:12
bardzo dobry klasyczny "klasyk :)
geralttt
23-04-2012, 17:24
Super to światło na tych najbliższych drzewach. Dwa dobre zdjęcia można by wykroić.
Nawet 4, lub 5 z tego co widzę...
Świetne jest!
podpiszę się dwa super, jedno ładne ;)