Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Retro
zlosnica
13-04-2012, 21:25
Takie dzisiejsze, póki co pierwsze bo w poniedziałek egzamin :)
Modella: Paulina
Mua, hair: Kinga :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i993.photobucket.com/albums/af60/zlosnica87/Paulina%20Gralek/2w.jpg)
Nie wiem co to robi w portrecie bo to glamour/moda pełną gębą.
Zdjęcie rewelacyjne.
Drobne uwagi są. Po pierwsze, to ja się zastanawiam, co tak ubrana postać robi z telefonem komórkowym w ręku. Po chwili łapię, że ona tam nic nie ma przecież. Wnętrze dłoni zbyt ciemne - czarne. Kompozycja centralna? W takiej stylizacjii? Toż to zniewaga niemalże, dla dziesięcioleci walk z kompozycją. Według mnie - jest to zbyt proste ujęcie tak wspaniałej charakteryzacji. Z ciekawością czekam zatem na resztę zdjęć. Może coś zaspokoi mój rozbudzony apetyt.
Mimo uwag - gratuluję świetnego zdjęcia w niebanalnym stylu.
hmmmm w pierwszej chwili tez mysłalem ze panna ma w rece telefon i dopiero po przeczytaniu komentarza mosada przyjrzałem sie dokladniej :) a co do reszty to uwag nie mam :) - mnie sie podoba
PaulGilbert
14-04-2012, 10:44
Po pierwsze, to ja się zastanawiam, co tak ubrana postać robi z telefonem komórkowym w ręku. Po chwili łapię, że ona tam nic nie ma przecież.
Heheh. No ja też tak miałem jak pierwszy raz zerknąłem. To siła sugestii obecnych czasów - jeszcze 20 lat temu nikt by tej ręki nie odebrał autosugestywnie.
Chyba jestem skrzywiony, bo nie odebrałem tak tej dłoni i nie doszukiwałem się tam telefonu. A zdjęcie dobre i faktycznie, mniej centralny kadr mógłby być korzystniejszy : )
Ha ha, ja też dostrzegłam tam na pierwszy rzut oka telefon! :-D
Zdjęcie bardzo mi się podoba. Nie szkodzi, że kompozycja jest centralna, bo moim zdaniem do portretu pasuje. Makijaż oczu jest tak ciemny, jakby wydawało się, że ich w ogóle nie ma. :-P
Zdjecie ladne, fajna tonacja i obrobka, charakteryzacja jest iście niepowtarzalna. Zdjecie zatrzymalo na dluzej, mi postac w tej pozie kojarzy z posagiem jakiejs muzy :D
zlosnica
14-04-2012, 11:40
Ehhh dzieci ery cyfrowej z nas ;)
Dziękuję za wszystkie opinie :) Na dniach powinna się pojawić cała wrzuta :)