Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Katedra
... w Poznaniu. Proszę o opinie, wskazówki itd..
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img827.imageshack.us/img827/6581/katedrafr.jpg)
Ja zawsze z przychylnym zainteresowaniem podchodziłem do pozytywnego artystycznego wykorzystania wad technicznych. Z tym, że nie zawsze, i nie każdy się zgodzi.
Ja bym pochodził koło tego, poszukał słońce między wieżami, coś zrobił z tym dużym czarnym LD. Albo dał słońcu więcej powietrza z prawej ... bym drążył temat, bo nie jest to złe.
Dzięki za wpis. Nie wiem czy uda się ze słońcem między wieżami, ale z wieksza ilościa miejsca po prawej warto spróbować :-)
Można marudzić o jakości ale mi się podoba jest fajnie bo niesztampowo....
Jakośc jaka jest, każdy widzi i w związku z tym nie zamierzam jej bronić. Zdjęcie zostało zrobione kompaktem. Nie usprawiedliwia mnie to oczywiści, gdyż zdjęcie mogłem wyrzucić do kosza, albo przynajmniej go nie pokazywać :-). To co sprawiło, że zdecydowałem się je pokazać, było ciekawe, moim zdaniem, światło. Niedoskonałości starałem się ukryć, taką a nie inną konwersją.
Jakośc jaka jest, każdy widzi i w związku z tym nie zamierzam jej bronić. Zdjęcie zostało zrobione kompaktem. Nie usprawiedliwia mnie to oczywiści, gdyż zdjęcie mogłem wyrzucić do kosza, albo przynajmniej go nie pokazywać :-). To co sprawiło, że zdecydowałem się je pokazać, było ciekawe, moim zdaniem, światło. Niedoskonałości starałem się ukryć, taką a nie inną konwersją.
A dlaczego "bronić" ... są różne nurty w fotografii, a ten "projakościowy" jest tylko jednym z nich. Akurat te flary nie są brzydkie, są na swój sposób harmonijne i regularne.
Jedno z najsłynniejszych zdjęć świata, D-Day Roberta Capy dostało by zje...kę w przedbiegach.
Dopiero ostatnie lata z wysokimi parametrami sprzętu (np ISO choć nie w tym zdjęciu) a bardziej algorytmy PS wytworzyły fałszywy rynek "doskonałej" fotografii, gładko, ostro, bez skazy itd. A niby dlaczego. Np drobne poruszenia, kiedyś były normą a zarazem środkiem artystycznym, a dziś są na czarnej liście.
Ze sztabem photoshopistów to nawet pewna znana polska piosenkarka może być fotografem.
PS. Możesz mówić że nie kompaktem, tylko pinhole ;)