Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Katedra

Domyślnie Katedra

... w Poznaniu. Proszę o opinie, wskazówki itd.
    .

Domyślnie

Ja zawsze z przychylnym zainteresowaniem podchodziłem do pozytywnego artystycznego wykorzystania wad technicznych. Z tym, że nie zawsze, i nie każdy się zgodzi.
    Ja bym pochodził koło tego, poszukał słońce między wieżami, coś zrobił z tym dużym czarnym LD. Albo dał słońcu więcej powietrza z prawej ... bym drążył temat, bo nie jest to złe.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Dzięki za wpis. Nie wiem czy uda się ze słońcem między wieżami, ale z wieksza ilościa miejsca po prawej warto spróbować

Domyślnie

Można marudzić o jakości ale mi się podoba jest fajnie bo niesztampowo....

Domyślnie

Jakośc jaka jest, każdy widzi i w związku z tym nie zamierzam jej bronić. Zdjęcie zostało zrobione kompaktem. Nie usprawiedliwia mnie to oczywiści, gdyż zdjęcie mogłem wyrzucić do kosza, albo przynajmniej go nie pokazywać . To co sprawiło, że zdecydowałem się je pokazać, było ciekawe, moim zdaniem, światło. Niedoskonałości starałem się ukryć, taką a nie inną konwersją.
    Ostatnio edytowane przez mcleod ; 14-04-2012 o 21:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcleod Zobacz posta
    Jakośc jaka jest, każdy widzi i w związku z tym nie zamierzam jej bronić. Zdjęcie zostało zrobione kompaktem. Nie usprawiedliwia mnie to oczywiści, gdyż zdjęcie mogłem wyrzucić do kosza, albo przynajmniej go nie pokazywać . To co sprawiło, że zdecydowałem się je pokazać, było ciekawe, moim zdaniem, światło. Niedoskonałości starałem się ukryć, taką a nie inną konwersją.
    A dlaczego "bronić" ... są różne nurty w fotografii, a ten "projakościowy" jest tylko jednym z nich. Akurat te flary nie są brzydkie, są na swój sposób harmonijne i regularne.

Jedno z najsłynniejszych zdjęć świata, D-Day Roberta Capy dostało by zje...kę w przedbiegach.

Dopiero ostatnie lata z wysokimi parametrami sprzętu (np ISO choć nie w tym zdjęciu) a bardziej algorytmy PS wytworzyły fałszywy rynek "doskonałej" fotografii, gładko, ostro, bez skazy itd. A niby dlaczego. Np drobne poruszenia, kiedyś były normą a zarazem środkiem artystycznym, a dziś są na czarnej liście.

Ze sztabem photoshopistów to nawet pewna znana polska piosenkarka może być fotografem.

PS. Możesz mówić że nie kompaktem, tylko pinhole
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Uprawnienia umieszczania postów