... w Poznaniu. Proszę o opinie, wskazówki itd..
Szukaj
... w Poznaniu. Proszę o opinie, wskazówki itd..
Ja zawsze z przychylnym zainteresowaniem podchodziłem do pozytywnego artystycznego wykorzystania wad technicznych. Z tym, że nie zawsze, i nie każdy się zgodzi.
Ja bym pochodził koło tego, poszukał słońce między wieżami, coś zrobił z tym dużym czarnym LD. Albo dał słońcu więcej powietrza z prawej ... bym drążył temat, bo nie jest to złe.
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Dzięki za wpis. Nie wiem czy uda się ze słońcem między wieżami, ale z wieksza ilościa miejsca po prawej warto spróbować![]()
Można marudzić o jakości ale mi się podoba jest fajnie bo niesztampowo....
Jakośc jaka jest, każdy widzi i w związku z tym nie zamierzam jej bronić. Zdjęcie zostało zrobione kompaktem. Nie usprawiedliwia mnie to oczywiści, gdyż zdjęcie mogłem wyrzucić do kosza, albo przynajmniej go nie pokazywać. To co sprawiło, że zdecydowałem się je pokazać, było ciekawe, moim zdaniem, światło. Niedoskonałości starałem się ukryć, taką a nie inną konwersją.
Ostatnio edytowane przez mcleod ; 14-04-2012 o 21:45
A dlaczego "bronić" ... są różne nurty w fotografii, a ten "projakościowy" jest tylko jednym z nich. Akurat te flary nie są brzydkie, są na swój sposób harmonijne i regularne.
Jedno z najsłynniejszych zdjęć świata, D-Day Roberta Capy dostało by zje...kę w przedbiegach.
Dopiero ostatnie lata z wysokimi parametrami sprzętu (np ISO choć nie w tym zdjęciu) a bardziej algorytmy PS wytworzyły fałszywy rynek "doskonałej" fotografii, gładko, ostro, bez skazy itd. A niby dlaczego. Np drobne poruszenia, kiedyś były normą a zarazem środkiem artystycznym, a dziś są na czarnej liście.
Ze sztabem photoshopistów to nawet pewna znana polska piosenkarka może być fotografem.
PS. Możesz mówić że nie kompaktem, tylko pinhole![]()
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Skontaktuj się z nami