PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kinga [konradkkk]

konradkkk
31-03-2012, 21:22
efekt:

1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/2412263.jpg)

Jacenty Z.
06-04-2012, 02:42
I zero komentarzy?:shock:

Bardzo mi się podoba: kolorystyka, geometria, współgranie ze sobą elementów (oczy, usta, kolczyk, chusta), ładny bokeh na kolczyku i ogólnie miłe ekspozycyjnie zdjęcie, tak żeby sobie po wielokącie pobłądzić po nim wzrokiem, bez nadmiernego wytężania ani mrużenia oczu. Dobra robota.

Natomiast minus, i to poważny, rozmieszczenie ostrości: dlaczego widz dostaje tak ostrą i pełną szczegółów fakturę chusty (która jest "tylko" oprawą), a tak rozmytą większość twarzy, która pełnić powinna rolę centralną?...

PaulGilbert
06-04-2012, 10:13
Mnie nie do końca podoba się obróbka oprawy oczu- zdjąłbym tu nieco kontrast i trochę zmniejszył nasycenie. Skóra twarzy i usta zrobione delikatnie, kolor chusty też delikatny, natomiast oprawa oczu mi nie współgra, bo chyba nie koresponduje z tą delikatnością. Być może też cieplejszy makijaż oczu byłby tu bardziej pasujący. Ale ogólnie zdjęcie ma klimat i to spory plus.

sowart
06-04-2012, 10:28
Mi się podoba. Bardzo fajny portret, dziewczyna wyszła bardzo sympatycznie. Miłe w odbiorze.
Obróbka także OK.
Jedyne, do czego bym się przyczepił to, że z lewej strony jak by ta chustka zasłaniała jednak te kolczyki, fajne są, ale mnie w tym kadrze troszkę rozprasza.

jacek.gold
06-04-2012, 10:55
wizaż na duży plus.
bardzo ładnie

maro842
06-04-2012, 11:52
ŁADNE - ale pod prawym oczkiem bym jeszcze troszkę poprawił

Szturmowiec
06-04-2012, 22:50
Sam nie wiem. Ten materiał na dole taki ostry. Ostrzejszy chyba niż oczy...

nonnatus
08-04-2012, 16:17
Mnie nie do końca podoba się obróbka oprawy oczu- zdjąłbym tu nieco kontrast i trochę zmniejszył nasycenie. Skóra twarzy i usta zrobione delikatnie, kolor chusty też delikatny, natomiast oprawa oczu mi nie współgra, bo chyba nie koresponduje z tą delikatnością. Być może też cieplejszy makijaż oczu byłby tu bardziej pasujący. Ale ogólnie zdjęcie ma klimat i to spory plus.

dokładnie to samo pomyśłałem. obróbka oczu nie tak.
modelka good.