Szukaj
I zero komentarzy?
Bardzo mi się podoba: kolorystyka, geometria, współgranie ze sobą elementów (oczy, usta, kolczyk, chusta), ładny bokeh na kolczyku i ogólnie miłe ekspozycyjnie zdjęcie, tak żeby sobie po wielokącie pobłądzić po nim wzrokiem, bez nadmiernego wytężania ani mrużenia oczu. Dobra robota.
Natomiast minus, i to poważny, rozmieszczenie ostrości: dlaczego widz dostaje tak ostrą i pełną szczegółów fakturę chusty (która jest "tylko" oprawą), a tak rozmytą większość twarzy, która pełnić powinna rolę centralną?...
Mnie nie do końca podoba się obróbka oprawy oczu- zdjąłbym tu nieco kontrast i trochę zmniejszył nasycenie. Skóra twarzy i usta zrobione delikatnie, kolor chusty też delikatny, natomiast oprawa oczu mi nie współgra, bo chyba nie koresponduje z tą delikatnością. Być może też cieplejszy makijaż oczu byłby tu bardziej pasujący. Ale ogólnie zdjęcie ma klimat i to spory plus.
D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.
http://www.warszawa-fotograf.pl/
Mi się podoba. Bardzo fajny portret, dziewczyna wyszła bardzo sympatycznie. Miłe w odbiorze.
Obróbka także OK.
Jedyne, do czego bym się przyczepił to, że z lewej strony jak by ta chustka zasłaniała jednak te kolczyki, fajne są, ale mnie w tym kadrze troszkę rozprasza.
wizaż na duży plus.
bardzo ładnie
ŁADNE - ale pod prawym oczkiem bym jeszcze troszkę poprawił
Sam nie wiem. Ten materiał na dole taki ostry. Ostrzejszy chyba niż oczy...
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami