Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Kinga [konradkkk]

efekt:

1.

Domyślnie

I zero komentarzy?

Bardzo mi się podoba: kolorystyka, geometria, współgranie ze sobą elementów (oczy, usta, kolczyk, chusta), ładny bokeh na kolczyku i ogólnie miłe ekspozycyjnie zdjęcie, tak żeby sobie po wielokącie pobłądzić po nim wzrokiem, bez nadmiernego wytężania ani mrużenia oczu. Dobra robota.

Natomiast minus, i to poważny, rozmieszczenie ostrości: dlaczego widz dostaje tak ostrą i pełną szczegółów fakturę chusty (która jest "tylko" oprawą), a tak rozmytą większość twarzy, która pełnić powinna rolę centralną?...

Domyślnie

Mnie nie do końca podoba się obróbka oprawy oczu- zdjąłbym tu nieco kontrast i trochę zmniejszył nasycenie. Skóra twarzy i usta zrobione delikatnie, kolor chusty też delikatny, natomiast oprawa oczu mi nie współgra, bo chyba nie koresponduje z tą delikatnością. Być może też cieplejszy makijaż oczu byłby tu bardziej pasujący. Ale ogólnie zdjęcie ma klimat i to spory plus.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Mi się podoba. Bardzo fajny portret, dziewczyna wyszła bardzo sympatycznie. Miłe w odbiorze.
    Obróbka także OK.
    Jedyne, do czego bym się przyczepił to, że z lewej strony jak by ta chustka zasłaniała jednak te kolczyki, fajne są, ale mnie w tym kadrze troszkę rozprasza.

Domyślnie

wizaż na duży plus.
    bardzo ładnie

Domyślnie

ŁADNE - ale pod prawym oczkiem bym jeszcze troszkę poprawił

Domyślnie

Sam nie wiem. Ten materiał na dole taki ostry. Ostrzejszy chyba niż oczy...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaulGilbert Zobacz posta
    Mnie nie do końca podoba się obróbka oprawy oczu- zdjąłbym tu nieco kontrast i trochę zmniejszył nasycenie. Skóra twarzy i usta zrobione delikatnie, kolor chusty też delikatny, natomiast oprawa oczu mi nie współgra, bo chyba nie koresponduje z tą delikatnością. Być może też cieplejszy makijaż oczu byłby tu bardziej pasujący. Ale ogólnie zdjęcie ma klimat i to spory plus.
    dokładnie to samo pomyśłałem. obróbka oczu nie tak.
    modelka good.
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Uprawnienia umieszczania postów