PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z widokiem na...

PABLOOK
09-03-2012, 21:24
... Tatry.

*** Zapraszam ***

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/03/7c23e58c5f2d51c1-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)

TUTAJ WERSJA TROSZKĘ BARDZIEJ CZYTELNA (http://images10.fotosik.pl/1003/59bcbe3cf9f3c505.jpg)

*** Dziękuję ***

Sebastianito
09-03-2012, 21:28
Da sie? Da sie! bardzo ladny widoczek...

maniak666
09-03-2012, 21:35
Widoczek zaiste zacny. Ale mam mieszane uczucia jesli chodzi o kolor nieba. Jakiś taki dziwny ten niebieski na niebie...

Sebastianito
09-03-2012, 21:44
Przepraszam Pawle za moj skrot myslowy... Kiedys z kims mialem rozmowe na temat fotografii krajobrazowej w kraju ojczystym. Zostalo mi (w sumie nam; wyspiarzom) zarzucone, ze mieszkajac w Polsce nie da sie ustrzelic takiego krajobrazu jak np. w Szkocji lub Irlandii. Racja! Krajobrazy roznia sie diametralnie. Jesli ktos chce i sie postara, to i rowniez jemu uda sie zrobic wysmienita fotografie w kraju, jesli wiesz co mam na mysli. Wystarczy poszukac, poczekac na swiatlo i nacisnac spust migawki, czego powyzsze zdjecie jest wysmienitym przykladem!

Frenczu
09-03-2012, 21:46
Widoczek zaiste zacny. Ale mam mieszane uczucia jesli chodzi o kolor nieba. Jakiś taki dziwny ten niebieski na niebie...

mam podobnie z tym niebem, poza tym jest na Twoim ( czyli wysokim ) poziomie. Pozdrawiam

PABLOOK
09-03-2012, 21:46
... Ale mam mieszane uczucia jesli chodzi o kolor nieba. Jakiś taki dziwny ten niebieski na niebie...

Taki niewyraźny jest, brudny, prawda ;)? No jest faktycznie taki.
Nie robiłem specjalnie pięknego błękitu, bo zdjęcie poczynione dokładnie 15 minut po wschodzie. Do tego długa ogniskowa i moje widzi mi się. Ale rozwiń Andrzeju bardziej kolorowe wizje, chętnie posłucham :).

maniak666
09-03-2012, 21:53
Taki niewyraźny jest, brudny, prawda ;)? No jest faktycznie taki.
Nie robiłem specjalnie pięknego błękitu, bo zdjęcie poczynione dokładnie 15 minut po wschodzie. Do tego długa ogniskowa i moje widzi mi się. Ale rozwiń Andrzeju bardziej kolorowe wizje, chętnie posłucham :).

No i wszystko jasne:wink:

A co do kolorowych wizji- nie mam żadnych- palę tylko LM, nic poza tym:mrgreen:

Nikonozaur
09-03-2012, 22:03
Niebo rzeczywiście trochę takie "brudne", może temperaturki by nieco odjąć..? Coby jednak nie gadać widoczek mocno przedni jest, wykonanie klasa, dla mnie bardzo gitara. ;)

ART69
09-03-2012, 22:07
Ja do koloru nic nie mam skoro tak było :-) a widok przepiękny się przed Tobą rozpościerał :-)

Radek_1
09-03-2012, 22:47
Troszkę za czerwono w dole, wcześniejsza pora chyba byłaby wyjściem z sytuacji...?

jarekf34
09-03-2012, 22:54
Ja tam na temat kolorków się nie wypowiem bo siedzę teraz na cienkim lapku :) ale widoczek ciekawy zapodałeś.

grzegorzdz72
10-03-2012, 15:22
Super bez dwóch zdań. Skąd ustrzelone,jeśli można zapytać ?

Sowulus12
10-03-2012, 15:36
Zdjęcie ma parę! Brawo!

PABLOOK
10-03-2012, 16:03
Troszkę za czerwono w dole, wcześniejsza pora chyba byłaby wyjściem z sytuacji...?

Czerwono, bo to bardzo wczesne, porankowe światło ;).
A jeżeli chodzi o wcześniejszą porę, to i owszem coś tam mam. W zasadzie jak już wcześniej pisałem, to od momentu pierwszych odznak światła na tatrzańskich szczytach minęło całe 15 minut ;).

... Skąd ustrzelone,jeśli można zapytać ?

Oczywiście, że można. To Pulsztyn :).
Pozdrawiam :).

Al Koholik
10-03-2012, 16:25
TUTAJ WERSJA TROSZKĘ BARDZIEJ CZYTELNA (http://images10.fotosik.pl/1003/59bcbe3cf9f3c505.jpg)

*** Dziękuję ***[/CENTER]

Mam jedynie uwagę co do formy prezentacji. Samo zdjęcie jest ciepłe i wpada w czerwień, a ten cudowny napis jeszcze to potęguje i całość wygląda dziwnie.

Oczywiście rozumiem, że należy oglądać zdjęcie w dużej wersji...

PABLOOK
10-03-2012, 19:53
Mam jedynie uwagę co do formy prezentacji. Samo zdjęcie jest ciepłe i wpada w czerwień, a ten cudowny napis jeszcze to potęguje i całość wygląda dziwnie.

Oczywiście rozumiem, że należy oglądać zdjęcie w dużej wersji...

Cóż Al, jakoś powiem szczerze, że przez myśl mi nawet nie przeszło, że ten jak go określiłeś "cudowny napis" może być przyczyną potęgowania dziwnych doznań u oglądających. Hmm..., pozostaje mi jedynie przeprosić. Myślałem, że jednak zdjęcie jest mimo wszystko tutaj na pierwszym miejscu ;).
Co do wersji wielkościowej, to każdy sam sobie wybierze na którą będzie chciał rzucić okiem. Jako, że to panorama jest zalinkowałem trochę większy rozmiar i ten wydaje mi się bardziej słuszny.

ostrytux
10-03-2012, 21:34
Miejsca znam i bardzo lubię :) co do kolorów to byłem tam wczoraj :) i tam tak bywa rano!
Mnie się podoba bez pytań, no może poza znikającą droga ;)

PABLOOK
10-03-2012, 21:50
...
Mnie się podoba bez pytań, no może poza znikającą droga ;)

No witaj Michale :).
A, że tak skromnie podpytam, bo nie bardzo rozumiem, co z tą droga nie tak jest ?

ostrytux
10-03-2012, 21:54
No witaj Michale :).
A, że tak skromnie podpytam, bo nie bardzo rozumiem, co z tą droga nie tak jest ?
Ano Witaj! :)
Zapewne to wina perspektywy, droga od Niedzicy idąca w górę za domkiem.

PABLOOK
10-03-2012, 21:57
...
Zapewne to wina perspektywy, droga od Niedzicy idąca w górę za domkiem.

Ale ja dalej nie rozumiem...?
Wal jaśniej ;).

ostrytux
10-03-2012, 22:00
Wal jaśniej ;).
Jaśniej się nie da ;)

RobertSoul
11-03-2012, 12:13
Przyjemnie się ogląda :)
Z ilu kadrów złożone ? :)

EONOnly
11-03-2012, 14:33
Bardzo przyjemny kadr, chociaż na moim monitorze wygląda ciut zbyt ciemno i WB trochę za ciepły.

moshica
11-03-2012, 14:46
Przyzwyczajasz nas do coraz to lepszych odsłon !

biegly
11-03-2012, 14:58
Rewelacja zdjęcie, na dużej wersji wciąga do środka ;)
Pozdrawiam

Quakerek
11-03-2012, 23:30
Piękny kadr, kolory jak i samo miejsce bardzo magiczne.
Z jakiej ogniskowej robione jeśli możesz napisać ?
Pozdrawiam

krzysztofz24
12-03-2012, 16:57
Dobry fot z dobrym detalem. Na pierwszy rzut oka mialem wrazenie, ze brakuje troche prawej, ze tam ciazy z tej strony.
Ale juz na drugi rzut zauwazylem te skosne powtorzenia w kadrze idace wlasnie od lewej do prawej. Gory, linia pagorka, nastepnego pagorka...wzrok mi tak leci wlasnie od lewej do prawej. Calosc bardzo dobrze kontruje w pewien sposob pierwszy plan i dodaje glebi.
Bardzo fajny kadr.

PABLOOK
12-03-2012, 17:29
...
Z ilu kadrów złożone ? :)

A to Robercie składak z 6 kadrów jest :).

...
Z jakiej ogniskowej robione jeśli możesz napisać ?
Pozdrawiam

Tutaj 75mm na blacie wyskoczyło :).
I ja pozdrawiam :).

... Na pierwszy rzut oka mialem wrazenie, ze brakuje troche prawej, ze tam ciazy z tej strony.
.
.
.
Ale juz na drugi rzut zauwazylem ...
Bardzo fajny kadr.

Dobrze, że dwa rzuty są ;).
Ale tak na poważnie, to przy panoramach i tego typu zawartości zawsze jest kłopot, gdzie tu przyciąć.
Format jakiś rozsądny wypadałoby zachować. Czy to będzie 2:1, 3:1 czy nawet jajnik 4:1, to uchlastać i tak gdziesik trzeba ;).

Pozdrowionka dla wszystkich piszących i oglądających :), a szczególnie dla drogoznawców ;).
Podziękował :).