Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] duch boru

constancja
04-03-2012, 20:09
...spotkać go można wczesną wiosną, kiedy budzi wsze stworzenie do życia.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/192/img3314f.jpg/)

Pozdrawiam.

JaroPienza
04-03-2012, 20:52
Miauczyk możesz mi powiedzieć na ch... mi las
Zdjęcie nie opowiada żadne historii, nie ma też ciekawego światła,oczy/wzrok skacze od drzewa do drzewa i się nie zatrzymuje. Wygląda jakbyś weszła przypadkiem do lasu i zrobiła zdjęcie. Proponuje poszukać jakiś zdjęć lasu i na nich się wzorować na początku, tak dla nauki.

Ale gratuluje cierpliwości dla tego lasu :)

constancja
04-03-2012, 22:27
To, ze Ty Jarku nie widzisz w tym zdjęciu żadnej historii, nie znaczy, że jej tam nie ma. Myślę, że zaszwankowała Twoja spostrzegawczość i/lub wyobraźnia. Ja na pierwszoplanowej sośnie wyraźnie widzę wymalowaną na spękanej korze słońcem twarz starca. Dodaj tytuł... historia sama się opowiada. Brak ciekawego światła? Po miesiącach smętnej i ponurej zimy wystarczy nawet takie by ogarnęło nas przyjemne ciepło.
Pokazuję swój las tak jak go widzę ( świeżo, prosto, naturalnie i bez zbędnych fajerwerków) licząc, że znajdzie się jeszcze ktoś kto postrzega podobnie.

I jeszcze jedno - nie odsyłaj mnie do literatury i podstaw ... to ton niegrzeczny odrobinę. Ja Ciebie do słownika ortograficznego nie odsyłam choć często, czytając Twoje wypowiedzi w różnych wątkach oczy/wzrok skaczą od błędu do błędu i się nie zatrzymują.
Pozdrawiam.

apple
05-03-2012, 17:23
Szczerze mówiąc też tu nic nie widzę. Twarz starca? Przepraszam ale dla mnie to przerost treści nad formą.

Michaelgsxr
05-03-2012, 17:43
Twarz starca może i jest ciężko dostrzegalna, ale zdjęcie moim zdaniem jest miłe i przyjemne dla oka. Może jakbyś poszalała ostro w photoshopie to większości by się zdecydowanie podobało i nikt nie narzekałby na brak treści, no ale cóż... Pozatym nie z każdego ujęcia da sie stworzyć jakąś historie.

krzysztofz24
05-03-2012, 17:58
Twarzy starca nie widze, ale faktura kory na drzewie i to jak sie po niej slizga swiatlo bardzo przyjemna dla oka:-).Swiatlo, uwazam ze bardzo przyjemne na focie. Co do kadru, to nie jest on z tych lesnych perelek (oj ciezko w lesie kadrowac), ale nie jest jakis zly.
Na pewno pomaga tutaj ta pierwszoplanowa sosna.

Podsumowujac;-)
Swiatlo spoko, oswietlona pierwszoplanowa sosna bardzo spoko, kadr ogolnie...bez fajerwerkow, ale i bez tragedi;-)

behavior
05-03-2012, 18:34
Duchy w swej naturze są niewidzialne, ale ponoć uaktywniają się po północy.:-) Może wówczas warto?:-) Pozdr.

nothing
05-03-2012, 19:43
Poprzednie mi bardziej leżało. Co do starca, to pewnie, że jest...! Nawet trzech z czego jeden z profilu, a ten trzeci jakby młodawy jakiś... :-) Zaznaczam, że jestem po piwie...

Jędrula
05-03-2012, 20:21
Jednym słowem: UWIERZ W DUCHA.