Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: duch boru

Oszczędny w słowach Awatar constancja
    Miasto
    Bory Tucholskie

Domyślnie duch boru

...spotkać go można wczesną wiosną, kiedy budzi wsze stworzenie do życia.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Miauczyk możesz mi powiedzieć na ch... mi las
    Zdjęcie nie opowiada żadne historii, nie ma też ciekawego światła,oczy/wzrok skacze od drzewa do drzewa i się nie zatrzymuje. Wygląda jakbyś weszła przypadkiem do lasu i zrobiła zdjęcie. Proponuje poszukać jakiś zdjęć lasu i na nich się wzorować na początku, tak dla nauki.

Ale gratuluje cierpliwości dla tego lasu

Oszczędny w słowach Awatar constancja
    Miasto
    Bory Tucholskie

Domyślnie

To, ze Ty Jarku nie widzisz w tym zdjęciu żadnej historii, nie znaczy, że jej tam nie ma. Myślę, że zaszwankowała Twoja spostrzegawczość i/lub wyobraźnia. Ja na pierwszoplanowej sośnie wyraźnie widzę wymalowaną na spękanej korze słońcem twarz starca. Dodaj tytuł... historia sama się opowiada. Brak ciekawego światła? Po miesiącach smętnej i ponurej zimy wystarczy nawet takie by ogarnęło nas przyjemne ciepło.
    Pokazuję swój las tak jak go widzę ( świeżo, prosto, naturalnie i bez zbędnych fajerwerków) licząc, że znajdzie się jeszcze ktoś kto postrzega podobnie.

I jeszcze jedno - nie odsyłaj mnie do literatury i podstaw ... to ton niegrzeczny odrobinę. Ja Ciebie do słownika ortograficznego nie odsyłam choć często, czytając Twoje wypowiedzi w różnych wątkach oczy/wzrok skaczą od błędu do błędu i się nie zatrzymują.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Szczerze mówiąc też tu nic nie widzę. Twarz starca? Przepraszam ale dla mnie to przerost treści nad formą.

Domyślnie

Twarz starca może i jest ciężko dostrzegalna, ale zdjęcie moim zdaniem jest miłe i przyjemne dla oka. Może jakbyś poszalała ostro w photoshopie to większości by się zdecydowanie podobało i nikt nie narzekałby na brak treści, no ale cóż... Pozatym nie z każdego ujęcia da sie stworzyć jakąś historie.

Domyślnie

Twarzy starca nie widze, ale faktura kory na drzewie i to jak sie po niej slizga swiatlo bardzo przyjemna dla oka.Swiatlo, uwazam ze bardzo przyjemne na focie. Co do kadru, to nie jest on z tych lesnych perelek (oj ciezko w lesie kadrowac), ale nie jest jakis zly.
    Na pewno pomaga tutaj ta pierwszoplanowa sosna.

Podsumowujac
    Swiatlo spoko, oswietlona pierwszoplanowa sosna bardzo spoko, kadr ogolnie...bez fajerwerkow, ale i bez tragedi
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Duchy w swej naturze są niewidzialne, ale ponoć uaktywniają się po północy. Może wówczas warto? Pozdr.

Domyślnie

Poprzednie mi bardziej leżało. Co do starca, to pewnie, że jest...! Nawet trzech z czego jeden z profilu, a ten trzeci jakby młodawy jakiś... Zaznaczam, że jestem po piwie...

Domyślnie

Jednym słowem: UWIERZ W DUCHA.
    sprzęt: fotografuję sercem

Uprawnienia umieszczania postów