Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nadchodzi...
...sztorm. Chwilę później zaczął padać grad ze śniegiem, co jak na Cypr to warunki egzotyczne :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/02/kourio_storm_01-1.jpg
źródło (http://tomasz.cc/photos/kourio_storm_01.jpg)
hateom,dziękuję za tą fotografię.Takie zdjęcia łupią we mnie jak młot w kowadło.Trzeba to zrozumieć.To niemalże surrealistyczny kadr,trochę niewyraźny ale niesamowity szczególnie na łączeniiu chmury ze wzgórzami z prawej strony jak i chmur wogóle na tym zdjęciu.Ogólnie bardzo piękna fotografia,która mogłaby być szersza deczko i w większej rozdzielczości (ostrzejsza).
Świetna odsłona jak dla mnie. Ale podczas realizacji tego ujęcia zrobiłbym dwa kadry jeden na ciut szerszym kącie niż masz obecnie i jeden na tele ze skupieniem uwagi na horyzoncie z promieniami światła.
Jak na jedno ujęcie które pewnie zrobiłeś jest b. dobrze !
hateom,dziękuję za tą fotografię.Takie zdjęcia łupią we mnie jak młot w kowadło.Trzeba to zrozumieć.To niemalże surrealistyczny kadr,trochę niewyraźny ale niesamowity szczególnie na łączeniiu chmury ze wzgórzami z prawej strony jak i chmur wogóle na tym zdjęciu.Ogólnie bardzo piękna fotografia,która mogłaby być szersza deczko i w większej rozdzielczości (ostrzejsza).
Dzięki za miłe słowa, cieszę się, że się podoba!
Świetna odsłona jak dla mnie. Ale podczas realizacji tego ujęcia zrobiłbym dwa kadry jeden na ciut szerszym kącie niż masz obecnie i jeden na tele ze skupieniem uwagi na horyzoncie z promieniami światła.
Jak na jedno ujęcie które pewnie zrobiłeś jest b. dobrze !
Ogólnie robiłem zdjęcia w dużym pośpiechu i w trudnych warunkach (wiało tak strasznie, że musiałem niemal siadać na statywie, żeby go nie porwało), do tego dosłownie chwilę później zaczęła się zawierucha gradowa i drobny deszcz już zaczynał się pojawiać w momencie robienia tego zdjęcia... Mam kilka szerszych kadrów, z którymi coś powinno udać się zrobić, ale tele niestety nie miałem przy sobie i nic bliższego się nie udało ustrzelić.
Raz jeszcze dzięki za komentarze :)
katatjuta
01-03-2012, 13:52
Efekt naprawdę fajny, tylko nie wiem czy bym nie zrobił z tego kwadratu.
Efekt naprawdę fajny, tylko nie wiem czy bym nie zrobił z tego kwadratu.
Ależ to już jest kwadrat przecież :)
Kurka...! mnie się nie wyświetla zdjęcie, a ciekawość mnie zżera...
Mirror (http://goo.gl/zYDJK)
Dzięki za linka. Fajny motyw :-)
jarekf34
01-03-2012, 22:38
No w kwadracie również ciekawie się prezentuje ten motyw. Fajnie pokazane :)
krzysztofz24
03-03-2012, 00:32
Bardzo mi sie podoba. Jest swietny burzowy nastroj zamkniety w dobrym kadrze. Wspaniale sie te chmury ulozyly. Jest fajny pierwszy plan.
Kolory tez spoko.
Dzieki temu burzowemu nastrojowi I ciezkiemu ale dobrze widocznemu swiatlu mam az wrazenie takiegonapiecia elektrycznego w powietrzu, jak czasami przed burza sie zdarza.
Zeby nie bylo ze tylko chwale, to brakuje ostrosci na pierwszym planie.
Ale ogolnie to gitarka.