PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mały jestem...

darek_d
21-02-2012, 16:34
...czy nie przegięte, góra zapewne, ale jakoś lubię taką smołę.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img10.imageshack.us/img10/4083/20021.jpg)

JaroPienza
21-02-2012, 16:54
Troszkę za smoliste,ale fajny mroczny klimat

żółty
21-02-2012, 17:32
Rzeczywiście klimat fajny, ale to jeszcze nie to. Trochę za bardzo hmmm... "hdr'owe" niebo.

krzysztofz24
21-02-2012, 17:37
Dobrze jest. Fajny kadr I mi ta smolistosc pasuje, robi klimat...
Zdjecie ma dosyc mocna obrobke I jednym bedzie to pasowac, innym nie.

Ja tam wciagam tem smolisty obrazek:-).

zaza67
21-02-2012, 19:11
Mi pasuje , fajny kadr .

Radek_1
21-02-2012, 19:48
Dobre. Klimacior jest jak się patrzy...Skoro klimacior to i konwersja odpowiednia być musi - i jest ...

Nemeth
21-02-2012, 20:01
Wali pseudoHDR po oczach. Mam sentyment do miejscówki ale przez tą obróbkę zdjęcie mi się nie podoba.

Mich77
21-02-2012, 20:09
Kadr dobry, ale reszta :

* Niebo Ci się rozjechało na maxa. Jeśli nie miałeś ciekawego, to nie ma sensu katować go w sofcie
* Drzewko po prawej jest jasne od dołu do mostu, a ciemne od mostu do nieba - do poprawy
* Nie wiem czy tam jest jakaś postać, jeśli tak to powinna być lepiej pokazana, żeby była bardziej widoczna
* Można by trochę zróżnicować plany tego zdjęcia.

geralttt
21-02-2012, 20:57
Ehh te Stańczyki, ehhh, ale już niedługo...

Fotka nie w moim typie, ale klimat nawet nawet, a co jeśli byś ciął niebo? Wiem, że cięcie części mostu nie wszystkim przypadnie do gustu, ale mz poprawia odbiór. Wybrać odpowiednie miejsce cięcia to może być wyzwanie ale.... No nie wiem, popróbowałbym...

darek_d
22-02-2012, 18:17
Kadr dobry, ale reszta :

* Niebo Ci się rozjechało na maxa. Jeśli nie miałeś ciekawego, to nie ma sensu katować go w sofcie
* Drzewko po prawej jest jasne od dołu do mostu, a ciemne od mostu do nieba - do poprawy
* Nie wiem czy tam jest jakaś postać, jeśli tak to powinna być lepiej pokazana, żeby była bardziej widoczna
* Można by trochę zróżnicować plany tego zdjęcia.

BW dla mnie jest wielką tajemnicą tylko takie mi wychodzą ;(

Nikonozaur
22-02-2012, 18:35
Wali pseudoHDR po oczach. Mam sentyment do miejscówki ale przez tą obróbkę zdjęcie mi się nie podoba.
Oprócz sentymentu w zasadzie zgadzam się tą oceną.

jacekz40
23-02-2012, 13:49
BW dla mnie jest wielką tajemnicą tylko takie mi wychodzą ;(

Darku to nie tylko kwestia konwersji do b&w, jak już wybrałeś "ostrą" formę przekazu (obróbki) to niestety niebo ma to do siebie, że zawsze w takich zabawach w obróbce efekt na nim jest X2 :(
Ja nie powiem czasami też się tak zabawiam ;) w obróbce, ale wtedy z niebem o wiele delikatniej, trochę trzeba na maskach się pobawić :) bo jak pewnie sam zauważasz kolejny krok czyli konwersja do b&w "dołoży" jeszcze coś od siebie. To co w kolorze nie jest jeszcze tak agresywne w b/w będzie ostre jak diabli ;)

Bartekkw
23-02-2012, 14:26

Coś w tym jest. Uwagi Kol. Micha również słuszne