Zobacz pełną wersję : Nadzieja...
damiankolo
20-02-2012, 23:22
A jak się wam podoba taki szybki mix w 5min. Raczkuje więc jest jak jest.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/02/mix-1.jpg
źródło (http://3.bp.blogspot.com/-owMjVNJJeFo/T0K7fraUQ6I/AAAAAAAAAPE/8qRhGOXdUJE/s1600/mix.jpg)
Pomysł z serii fotoksiążek :)
Nie jest źle choć moim zdaniem biel tła aż razi w oczy co psuje efekt.
Wdaje mi się też, ze te zdjęcia zbyt wtapiają się w tło (chyba, że taki był zamysł)
damiankolo
25-02-2012, 23:26
no to widzę że tak sobie...ale dzięki , wiem , że to i tak jest wiele do poprawy tylko chciałem znać innych opinię.
Biel bardzo razi w oczy. Subiektywnie - kicz.
Benny_Bennasi
27-02-2012, 00:10
Biel bardzo razi w oczy. Subiektywnie - kicz.
Nie przesadzaj! Kiczem można nazwać wkładanie dziecka do koszyczka lub rajstopy ( coś takiego widziałem!)
Jest fajne :0 Mi sie podoba tylko faktycznie biel bije po oczach :/ razi cholernie :/
Napisałem, że subiektywnie... No, ale racja nie napisałem, o co konkretnie mi chodzi. Wszelkie eksperymenty z obróbką warto robić, tu wyszło za jasno. Chodziło mi jednak nie o samo zdjęcie dziecka, a o te podoklejane 3 mniejsze, dodatkowo z jakimiś ramkami, co wg mnie nie wygląda najlepiej. Po prostu takie mam zdanie, każdy może mieć inne.
RomanZWrocławia
27-02-2012, 15:02
A spróbuj zrobić układ trzech pionów. Niekoniecznie tej samej szerokości. Pomiń zdjęcie nóżek. Ujednolić obróbkę, wyciągnij trochę detalu z bieli ręcznika otaczającego twarz dziecka. Może od lewej: twarz, cała sylwetka, rączka. Ale wtedy format rozkładówki będzie inny. Może tylko dwa najlepsze? Twarz i cała sylwetka? Moim zdaniem opcja minimum to: zdjęcie nóżek do kosza, wypalony placek ręcznika do poprawy
damiankolo
27-02-2012, 16:49
Ok dzięki za subiektywną ocenę, o to chodziło. Wiem co mam do poprawy. Wiem że ta biel może zbyt mocno razie ale ostatnio podobają mi się takie zdjęcia. Wezmę pod uwagę zmianę układu zdjęcia :)
A co do ramek - to ciesz się kolego że nie dałem kolorowych-to jest dla mnie dopiero kicz ,chciałem po prostu przejście zrobić do drugiego zdjęcia.
Mi się pomysł podoba - sam sobie coś takiego muszę zrobić... no może swojej córeczce ;-)
Zgodzę się z przedmówcami, że biel ręcznika (zwłaszcza w okolicach twarzy) jest przesadzona - przynajmniej na moim laptopie nie widzę w okolicach twarzy prawie wcale detalu na ręczniku. To mi bardzo przeszkadza w odbiorze. Ramki dla mnie są spoko - bez ramek wg. mnie byłoby gorzej.
Dzięki za pomysł - fotografowanie noworodków to ciężki kawałek chleba. Po jednym dniu masz wrażenie, że wszystkie kadry są takie same i trudno wymyślić coś nowego ;-) W weekend pozwolę sobie, jak już pisałem, na mały plagiacik;-)