Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Nadzieja...

Domyślnie Nadzieja...

A jak się wam podoba taki szybki mix w 5min. Raczkuje więc jest jak jest.

Ostatnio edytowane przez damiankolo ; 20-02-2012 o 23:32

Domyślnie

Pomysł z serii fotoksiążek
    Nie jest źle choć moim zdaniem biel tła aż razi w oczy co psuje efekt.
    Wdaje mi się też, ze te zdjęcia zbyt wtapiają się w tło (chyba, że taki był zamysł)
    D700|D80|MB-D80|N24-70 f2.8|N50 f1.4|N18-70 f3.5-4.5|S10-20 f4-5.6|SB-900|...|

Domyślnie

no to widzę że tak sobie...ale dzięki , wiem , że to i tak jest wiele do poprawy tylko chciałem znać innych opinię.

Domyślnie

Biel bardzo razi w oczy. Subiektywnie - kicz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółty Zobacz posta
    Biel bardzo razi w oczy. Subiektywnie - kicz.
    Nie przesadzaj! Kiczem można nazwać wkładanie dziecka do koszyczka lub rajstopy ( coś takiego widziałem!)
    Jest fajne :0 Mi sie podoba tylko faktycznie biel bije po oczach :/ razi cholernie :/
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Domyślnie

Napisałem, że subiektywnie... No, ale racja nie napisałem, o co konkretnie mi chodzi. Wszelkie eksperymenty z obróbką warto robić, tu wyszło za jasno. Chodziło mi jednak nie o samo zdjęcie dziecka, a o te podoklejane 3 mniejsze, dodatkowo z jakimiś ramkami, co wg mnie nie wygląda najlepiej. Po prostu takie mam zdanie, każdy może mieć inne.

Domyślnie

A spróbuj zrobić układ trzech pionów. Niekoniecznie tej samej szerokości. Pomiń zdjęcie nóżek. Ujednolić obróbkę, wyciągnij trochę detalu z bieli ręcznika otaczającego twarz dziecka. Może od lewej: twarz, cała sylwetka, rączka. Ale wtedy format rozkładówki będzie inny. Może tylko dwa najlepsze? Twarz i cała sylwetka? Moim zdaniem opcja minimum to: zdjęcie nóżek do kosza, wypalony placek ręcznika do poprawy
    myślę co piszę

Domyślnie

Ok dzięki za subiektywną ocenę, o to chodziło. Wiem co mam do poprawy. Wiem że ta biel może zbyt mocno razie ale ostatnio podobają mi się takie zdjęcia. Wezmę pod uwagę zmianę układu zdjęcia
    A co do ramek - to ciesz się kolego że nie dałem kolorowych-to jest dla mnie dopiero kicz ,chciałem po prostu przejście zrobić do drugiego zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez damiankolo ; 27-02-2012 o 16:52

Domyślnie

Mi się pomysł podoba - sam sobie coś takiego muszę zrobić... no może swojej córeczce
    Zgodzę się z przedmówcami, że biel ręcznika (zwłaszcza w okolicach twarzy) jest przesadzona - przynajmniej na moim laptopie nie widzę w okolicach twarzy prawie wcale detalu na ręczniku. To mi bardzo przeszkadza w odbiorze. Ramki dla mnie są spoko - bez ramek wg. mnie byłoby gorzej.

Dzięki za pomysł - fotografowanie noworodków to ciężki kawałek chleba. Po jednym dniu masz wrażenie, że wszystkie kadry są takie same i trudno wymyślić coś nowego W weekend pozwolę sobie, jak już pisałem, na mały plagiacik

Uprawnienia umieszczania postów