PDA

Zobacz pełną wersję : Total Commander - potrzebuje pomocy.

R
20-02-2012, 10:17
Sprawa dla mnie zbyt skomplikowana dlatego prosze o pomoc.

Napisze lopatologicznie bo nie bardzo wiem jak to wyjasnic w skrocie.

OKNO A i OKNO B w lewym oknie mamy plik 1.abc w prawym oknie pusto. Naciskam F5 naciskam OK i plik zostal przekopiowany. Teraz ponownie klikam na ten sam plik w lewym okonie 1.abc i znow naciskam F5, pokazuje sie okienko ze plik istnieje juz (bo byl wczesniej skopiowany) i sa tam rozne opcje: nadpisz, zastap wszystkie, pomin itd... na samym koncu jest przycisk wiecej opcji a w nim automatycznie-przemianuj skopiowane. Jak przycisne te opcje to uzyskuje efekt o ktory mi chodzi... kopiuje ten plik ponownie, ale zmienia mu nazwe.

Teraz do brzegu: chodzi mi o to, aby te opcje automatycznie-przemianuj skopiowane przeniesc na glowne okno opcji nadpisywania np zastepujac przycisk DODAJ czy dowolny inny, albo zrobic klawisz skrotu do tej opcji np CTRL+F5 bedzie odwolywal sie automatycznie.

Siedzialem nad tym wczoraj dlugo, ale nic nie wymyslilem. Czy ktos moglby mi z tym pomoc o ile w ogole jest to mozliwe?

Dziekuje

Tom01
20-02-2012, 10:45
Z forum wsparcia technicznego:

"Unfortunately "Auto-rename copied" can not be set as default.
But you can choose the option one step before - in the first dialog box, under the expanded dialog that opens with the button "Options >>"
The good news is that in the next version of TC, this expanded dialog can be "pinned" so it is always open."

R
20-02-2012, 10:50
niedobrze... trzeba bedzie na piechote albo jakiegos autoklikera zatrudnic

GeparD
20-02-2012, 15:37
przy kopiowaniu w windows 7 masz opcje by zmienil nazwe a nastepnie zaznaczenie ptaszkiem by ta czynnosc powtorzyl przy wszystkich konfliktach