Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Timeless...
... i taki pionowy kadr z Muckross Head, hrabstwo Donegal.
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img18.imageshack.us/img18/5528/dsc46632bw720.jpg)
Pozdrawiam :)
Staranna przemyślana kompozycja , bdb konwersja , kupuję w całości :)
osobiście bym chyba troszkę bardziej skontrastował te skałki ale za to układ w kadrze bardzo fajny
osobiście bym chyba troszkę bardziej skontrastował te skałki ale za to układ w kadrze bardzo fajny
Mam podobne odczucia co do skałek na pierwszym planie. Trochę się zlewają, a widać, że to różne "piętra" ;)
behavior
21-01-2012, 22:32
Piękny kadr.
Sebastianito
21-01-2012, 22:35
Kadr piekny i ladnie zrownowazony. Troche kontrastu mi brakuje.
Dzięki Panowie za cenne uwagi :)
Jak zwykle biorę je sobie do serca ... posłuchałem się Was i w wersji oryginalnej zwiększyłem kontrast tu i ówdzie ;)
Super...! Nt kontrastu Koledzy - dobrze prawią ...
krzysztofz24
21-01-2012, 23:06
Uwielbiam taka geometrie w kadrze. Tu trojkacik tworzacy pierwszy plan, nastepny zagospodarowujacy srodek I wszystkiego dopelnia to.wzgorze na dalszych planach ( juz mniej trojkatne;-) ).
I najwazniejsze, bardzo mi sie podoba to wrazenie "zawieszenia w przestrzeni" tej skaly posrodku uzyskane dzieki.rozmyciu wody.
Takze mega klimacior pelna geba:-), w bardzo dobrze rozplanowanym kadrze.
P. S Jakos ta skala zawieszona skala tak mi sie podoba, ze jesli masz dobry dostep do.tej miejscowki, mozna by sie pokusic o jeszcze dwa kadry. Bez tej gorki w dali. I wersja bardzo minimalistyczna tylko z ta "zawieszona" skala.
A moze masz jeszcze takie kadry:-)?
W kazdym razie, super miejscowka. Cos czuje ze mozna by tam jeszcze pare niezlych kadrow wyjac.
(...)
P. S Jakos ta skala zawieszona skala tak mi sie podoba, ze jesli masz dobry dostep do.tej miejscowki, mozna by sie pokusic o jeszcze dwa kadry. Bez tej gorki w dali. I wersja bardzo minimalistyczna tylko z ta "zawieszona" skala.
A moze masz jeszcze takie kadry:-)?
W kazdym razie, super miejscowka. Cos czuje ze mozna by tam jeszcze pare niezlych kadrow wyjac.
Dzięki Krzysztofie za sugestie :)
Dostęp do tego miejsca jest... dość trudny, bo w jedną stronę jechałem tam 3,5h :p ;)
Niemniej miejsce na pewno jeszcze odwiedzę, bo jest ono "kopalnią kadrów". Niestety wysokość fali uniemożliwiła dostęp do szerszej gamy kadrów.
Ale na pewno odwiedzę je nie raz, w bardziej sprzyjających warunkach :)
maniak666
22-01-2012, 01:29
Super...! Nt kontrastu Koledzy - dobrze prawią ...
Tez tak mam.
A gdzie indziej niech sie od ramek odpie....:-D Jak najbardziej na miejscu
katatjuta
22-01-2012, 02:40
No i proszę! Hubert jak zawsze na najwyższym poziomie. Kamień pośrodku jakby się unosił. Piękne
krokus66
22-01-2012, 15:48
Bardzo ładne.
Bardzo dobry i starannie przemyślany kadr. Podoba mi się ogólna tonacja i kontrast zdjęcia. Całość śliczna.
WoW!BDB i nic więcej nie dodam :)
Nikonozaur
22-01-2012, 18:57
W mojej ocenie niczego tu nie brakuje, całkowicie godzę się z koncepcją autora. Nie ma co jęzora strzępić, jest bardzo dobrze, albo nawet lepiej. ;)
Henio Jawa
23-01-2012, 01:59
Jak dla mnie to obcięta w połowie góra byłaby rewelacyjna.
Dół zupełnie niepotrzebny.
Technicznie tak jak właśnie powinno być.
Jak juz Tobie pisalem ,kawal dobrej roboty ... miejsce wiadomo ...wyjatkowe :)
borregaard
23-01-2012, 19:26
Super,jak na znaczek pocztowy..;)
Hubert,zmiłuj się...większe!.:)
Super,jak na znaczek pocztowy..;)
Hubert,zmiłuj się...większe!.:)
Forumowe przepisy Andrzeju ;)
Ale następnym razem, jak pojawi się kadr w ramce podeślę wersję nieregulaminową :)
Świetna robota!
Żałuje że nie dało rady z Wami pojechać, a teraz mam mrówki i ciągoty :)
Pozdrawiam
Wersja z poprawionym kontrastem jest BDB ;-) świetna praca :-)
jarekf34
23-01-2012, 22:58
Świetny pionik zapodałeś, podoba się i ramka mi nie przeszkadza :)