Zobacz pełną wersję : AOw2rocznice
klisza36
19-01-2012, 17:10
są tu jeszcze rodzynki?
Jak dotąd jedenastu uczestników ankiety zadeklarowało, że używa wyłącznie analoga. Jestem jednym z tych jedenastu osób i ciekaw jestem, kim są pozostali, a przede wszystkim dlaczego nie robią na cyfrze, czyżby zadziałała sławetna "magia" analoga? :wink:
no właśnie ciekawe ilu się ostało\przybyło? tak mnie naszło z okazji minionej 2giej rocznicy:grin::wink:
pastwisko
19-01-2012, 17:34
Ja póki co nadal ortodoksyjnie: mały obrazek Aria + 45/2.8 i wielki format Wista 45 SP + 90/8. Ale moze niezadługo, bo mam planach cyfrowego Ricoha GRD III.
Ja caly czas analogowo, tylko maly obrazek, G2 z zazwyczaj przypietym Biogonem T*28 i od czasu do czasu F100 z Tamronem 70-300.
Jak najbardziej nadal analogowo, choć mam dostęp do cyfry.
Głównie średni format, aczkolwiek wróciłem także do małego obrazka, a to z powodu materiału, który wcześniej nie doceniałem i choć nieprodukowany, to mam jeszcze zapasik.
Głównie czarno-biel, aczkolwiek przez te ostatnie dwa lata robiłem też sporo slajdów.
miron19j
19-01-2012, 20:27
ja głównie analogowo, mały i średni.
Chociaż mam cyfrę, V1, ale to do specjalnych poruczeń.
Już pisałem w AO. Cyfrę mam, ale nie używam. Mały obrazek, nadal wierny Nikonowi.
A.n.d.r.e.V
19-01-2012, 20:45
Cyfry brak, BW na Olympusie, na F80 z 24mm slajdy, a na średnim wszystkio razem :D
A liczy się tak:
Cyfrę mam i używam tylko na sesjach (studio, plener), na co dzień tylko mały i średni obrazek analogowy.
? ;-)
Boryszuk
19-01-2012, 21:03
Ja mam zarowno cyfre jak i analoga (wszystko w systemie N). Ale prawie wogole nie robie zdjec. Jesli jednak juz to wszystkim po trochu.
Ja mam zarowno cyfre jak i analoga (wszystko w systemie N). Ale prawie wogole nie robie zdjec. Jesli jednak juz to wszystkim po trochu.
tak jak ja. w przeciwieństwie do Boryszuka, robie zdjęcia :)
dziś zrobiłem 7 cyfrą i 6 analogiem.
cyfra - aps-c
analog - mały obrazek
używane w zależności od sytuacji, potrzeby, ochoty, nastroju
nic z nikona ;-)
sztefanek
20-01-2012, 01:04
dziś zrobiłem 7 cyfrą i 6 analogiem
PW ;)
Hehe. Czyli więcej cyfrą jednak ;)
Osobiście cyfry używam tylko na bezelach ;), zaś analog zawsze przy sobie. :)
norbibxl
20-01-2012, 01:22
to ja tak jak Vall - cyfra jest i bedzie ale sredni najczesciej w uzyciu a ostatnio i maly obrazek wraca do lask :)
Bartek - NinoVeron
20-01-2012, 02:02
mam cyfrę i dalej używam ale już tylko testowo, rozpoznawczo i pamiątkowo :)
odkąd rok temu ponownie zaraziłem się analogiem to teraz działam głównie na tradycyjnym filmie :)
obecnie mam dwa hassie (500cm i 203FE) i dwie broncie (SQ-Ai i ETRSi) ... no i jeszcze gdzieś tam sobie leży Yashica electro 35 GSN (ale jej akurat nie używam)
sorevell
20-01-2012, 10:49
Co prawda mnie tu dwa lata temu nie było, ale też się dopiszę ;)
Mam cyfrę i 3 szkła do niej, ale używam jej już praktycznie tylko w pracy.
Jeśli chodzi o focenie dla przyjemności, to ostatnio tylko analogowo - zarówno na mikrofilmie (N F5), jak i 6x6.
Wołanie b/w w domu, C-41 i E-6 na razie labowo.
mam cyfrę nawet ze 3 ale przestałem używać kompletnie - D700 zakurzony - używam najczęściej nikona n90s i mniej Mamiya 645 no i jak pewnie wszyscy wiedza szaleje z zakupami co chwilę :D
Hehe. Czyli więcej cyfrą jednak ;)
hehe :)
7 zdjęc obiektywu który sprzedaje (2.8/17-55), aby klienta zmotywowac :D