Szukaj
Ja póki co nadal ortodoksyjnie: mały obrazek Aria + 45/2.8 i wielki format Wista 45 SP + 90/8. Ale moze niezadługo, bo mam planach cyfrowego Ricoha GRD III.
Völkchlor
Ja caly czas analogowo, tylko maly obrazek, G2 z zazwyczaj przypietym Biogonem T*28 i od czasu do czasu F100 z Tamronem 70-300.
Canon
Jak najbardziej nadal analogowo, choć mam dostęp do cyfry.
Głównie średni format, aczkolwiek wróciłem także do małego obrazka, a to z powodu materiału, który wcześniej nie doceniałem i choć nieprodukowany, to mam jeszcze zapasik.
Głównie czarno-biel, aczkolwiek przez te ostatnie dwa lata robiłem też sporo slajdów.
kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat
ja głównie analogowo, mały i średni.
Chociaż mam cyfrę, V1, ale to do specjalnych poruczeń.
Już pisałem w AO. Cyfrę mam, ale nie używam. Mały obrazek, nadal wierny Nikonowi.
Cyfry brak, BW na Olympusie, na F80 z 24mm slajdy, a na średnim wszystkio razem![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls” Ted Grant
A liczy się tak:
Cyfrę mam i używam tylko na sesjach (studio, plener), na co dzień tylko mały i średni obrazek analogowy.
?![]()
I think in f-stops..
24, 35, 50, 105
Ja mam zarowno cyfre jak i analoga (wszystko w systemie N). Ale prawie wogole nie robie zdjec. Jesli jednak juz to wszystkim po trochu.
Pursue happiness with diligence
Skontaktuj się z nami