PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mostek

Locter
18-01-2012, 19:32

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img205.imageshack.us/i/20090829img9218.jpg/)

Nemeth
18-01-2012, 19:44
Jak na Ciebie to wyjątkowo słabo, ani tu kadru ani światła nie ma.

:twisted:

Do tego odnoszę wrażenie, że nieco krzywo ;)

katatjuta
18-01-2012, 20:23
To samo wrażanie odnoszę co kolega Nemeth czyli że krzywo. A co do zdjęcia to miejscówka fajna lecz brak światła i kadr który nam zaserwowałeś to przeciętnie jak na Ciebie :) Wiem i nie tylko ja że stać Cię na więcej :)

Sebastianito
18-01-2012, 21:40
Kadr zbyt ciezki a oczy biegaja po kadrze szukajac czegos ciekawego. Fajna dokumentalna fotografia, nic oprocz tego.

Nikonozaur
18-01-2012, 21:55
Nie jest za ciekawie przede wszystkim ze względu na nieciekawe światło, a w zasadzie jego brak. Ten ciemny kawałek czegoś po prawej też nie jest plusem. Do tego dochodzi mocny przechył w lewo, ale Wy tam wszyscy pomykacie po lewej więc nie wiem czy to wada, czy siła przyzwyczajenia. ;)
Trochę z rozmiarem przesadziłeś.

Hoobie
18-01-2012, 22:16
Chyba kojarzę to miejsce i ... jeśli dobrze pamiętam, to nie jest łatwo o ciekawy kadr.
Kompozycji powyższego zdjęcia w ogóle "nie rozumiem", nie trafia do mnie w żaden sposób - wzrok mi lata po całości.
Warunki iście irlandzkie, czyli szaro-buro. Jeśli takie było założenie, to... udało Ci się przekazać ten klimat.
Osobiście kombinowałbym tu z B&W.
Uwagi co do przechyłu wydają się byc słuszne.

borregaard
18-01-2012, 22:48
Ja bym poszedł jeszcze dalej z tym klimatem,w stronę średniego "low keyu",z winietką....;)
Ciąłbym dół ,bo jest go za dużo i jak na taki klimat,to deko zbyt mocne kolorki,mz ofc..:)
Ogólnie to bez szału,ale OK,dla mnie oczywiście...

Locter
19-01-2012, 00:21
dzieki panowie, cóż, ja bym to nazwał tak - surowy portret natury ;]

zaza67
19-01-2012, 07:49
Borregaard slusznie prawi . Ale i tak jest na co popatrzec .

PABLOOK
19-01-2012, 11:07
Ciekawe miejsce, takie z gatunku trudnych do pokazania ;).
Sam miałem przyjemność będąc w Norwegii zmierzyć się z takimi klimatami. I pomimo, że u mnie światełko było eleganckie, to niezbyt podołałem, aby jakiś atrakcyjny kadr wykroić.
Tutaj podobają mi się kolorki. I moim skromnym zdaniem konwersja do BW tylko pogorszyła by czytelność tego kadru.
Sieczka i papla by sie zrobiła ;).