PDA

Zobacz pełną wersję : Tankowanie za 1 grosz

kondziu
18-01-2012, 13:20
Witam, rano na TV BIZNES usłyszałem informację o proteście przeciw rosnącym ceną paliw na stacjach chyba 23.01, może ktoś wie coś więcej w tej sprawie.

stock
18-01-2012, 13:42
protest protestem - ale gdzie takie tankowanie :)

ASAHI
18-01-2012, 13:49
Chyba chodzi o to żebyś groszami płacił..

pinio
18-01-2012, 13:50
A może jedziesz na stację i tankujesz za 1 grosz :)

sokolnik
18-01-2012, 14:04
ja mam gdzieś butelkę całą 2 litrowa samych groszy, 1, 2, 5 gr. kiedyś liczyłem, coś koło 8 zł będzie ;] możby by wypróbować gdzieś na stacji w Olsztynie, ktoś chętny ? :D

prz3mo
18-01-2012, 14:33
Takie akcje to fikcja, nic to nie da. Bo w końcu i tak każda z tych osób tankujących za 1gr będzie musiała zatankować za "normalną" kwotę. Jak nie dziś, to jutro, za tydzień etc... Przerąbane będą mieli jedynie pracownicy stacji.

doktor
18-01-2012, 14:35
A nie jest przypadkiem tak, że dystrybutor ma oznaczoną minimalną ilość płynu, który może odmierzyć? To chyba 0.5 litra (z tego co pamiętam) - napisane małymi literkami na liczydle dystrybutora

prz3mo
18-01-2012, 14:36
A nie jest przypadkiem tak, że dystrybutor ma oznaczoną minimalną ilość płynu, który może odmierzyć? To chyba 0.5 litra (z tego co pamiętam) - napisane małymi literkami na liczydle dystrybutora

Można lać po kropelce :) Wiem, bo tak leję, co do grosza np. za równe 100pln :)

pinio
18-01-2012, 14:38
Ponoć takie lanie po kropelce, to potrafi bardzo "oszukiwać" klienta - dystrybutor ma kłopot z dokładnym odmierzaniem malutkich ilości :)

Zolty
18-01-2012, 21:06
Minimalna ilosc to chyba 2 litry (o ile pamietam - w kazdym razie jest to napisane na kazdym dystrybutorze). Ciekawe ile traci sie na "cykaniu pod korek" po 0.05 litra?

A propos cen - w Nigerii poszli na calosc i byl tygodniowystrajk generalny, tyle ze tutaj cena benzyny wzrosla oryginalnie o ponad 100%. Po tygodniu stanelo na 50% podwyzki (zamiast obciac zupelnie, zredukowano subsydiowanie benzyny).

Cena obecna (po podwyzce) to 97 Naira/litr czyli 2 PLN.

Vifoto
18-01-2012, 21:28
Też często biorę za sto złotych. Na dystrybutorze widać wyraźnie wzrost ceny proporcjonalny do ilości kropelek. Podobno to Unia zaleciła wzrost akcyzy. Jak pożyjemy to pewnie przyjdzie zalecenie wyrównać płace. Cieeerrrrpliwości panowie "żont" ma obiecane z Unii duże pieniądze.

kronos28
18-01-2012, 21:34
tia jak tacy cierpliwi będziemy to sobie niedługo konia trza będzie kupić...

Siodło, szabla i heja na Stolyce pod sejm...

ekonet
18-01-2012, 21:57
proteście przeciw rosnącym ceną
Ale że co?

Zolty
18-01-2012, 22:20
Siodło, szabla i heja na Stolyce pod sejm...

Wtedy wprowadzi sie akcyze na owies....

sokolnik
18-01-2012, 22:44
tia jak tacy cierpliwi będziemy to sobie niedługo konia trza będzie kupić...

ale ile oszczędności !!!
Autostrad nie będzie trzeba budować !!!

:grin:

Aras
18-01-2012, 22:46
Witam, rano na TV BIZNES usłyszałem informację o proteście przeciw rosnącym ceną paliw na stacjach chyba 23.01, może ktoś wie coś więcej w tej sprawie.

I to wszystko jednym zdaniem. Jestem pod wrażeniem. ;)

pil74
18-01-2012, 22:57
Pamiętam jak parę lat temu byłem w Tunezji i wybraliśmy się samochodem pojeździć. Dotarliśmy gdzieś pod granicę z Libią gdzie przy drodze masa ludzi stała z bańkami ropy. Pamiętam że sprzedawali to na 60l bańki i chcieli za taką 16 zł po przeliczeniu na nasze. Teraz to pewno będzie może nawet ze 25 zł :)

kronos28
18-01-2012, 23:03
Wtedy wprowadzi sie akcyze na owies....

trawy nie opodatkują... :D chyba że podniosą ten od nieruchomości i użytków rolnych ;)

ale ile oszczędności !!!
Autostrad nie będzie trzeba budować !!!

:grin:

no i jeszcze będzie można nawozem handlować... same plusy

Ide sobie jakiegoś "araba" zanabyć

;)

Kurtz
19-01-2012, 02:16
trawy nie opodatkują...
Ale uznac trawe za owoc moga ( za rybe bedzie troche wiecej zachodu, ale mysle ze sie da), a pozniej juz bardzo latwo udowodnic ze zjadanie przez konie trawy jest nieekologiczne i trzeba nalozyc ogromne kary na wlascicieli koni ktore jedza trawe.

Zolty
19-01-2012, 02:26
Ciekawe czy nowo rejestrowane konie spelnia norme Euro V ;) ???
A tak bardziej w temacie - efekt: wsciekli pracownicy stacji (a to nie od nich zalezy cena paliwa), kolejki na stacjach (bo przeciez trzeba te grosze policzyc kazdemu klientowi).
PLN oslabl, ropa poszla w gore, akcyza na ON w gore (bo my teraz Europejczyki jestesmy) i w efekcie zrobilo sie drozej.
Ciekawe jak bardzo podrozeje ON w ciagu najblizszych lat - kilka lat temu czytalem, ze Europa nie jest przygotowana na zwiekszone zapotrzebowanie na ON (boom na diesle) i nie ma mocy przerobowych w rafineriach. Nie wiem czy to sie zmienilo, czy diesel zacznie oplacac sie tylko w ciezarowkach o baaardzo duzych przebiegach.

KS
19-01-2012, 08:40
Też często biorę za sto złotych. Na dystrybutorze widać wyraźnie wzrost ceny proporcjonalny do ilości kropelek. Podobno to Unia zaleciła wzrost akcyzy. Jak pożyjemy to pewnie przyjdzie zalecenie wyrównać płace. Cieeerrrrpliwości panowie "żont" ma obiecane z Unii duże pieniądze.

:D

Mnie podwyżki paliw nie dotyczą.
- A dlaczego?
- Bo ja zawsze tankuję za 100 złotych.

UOKiK ma zbadać czy na rynku paliw nie ma zmowy cenowej, ale pewnie powiedzą, że nic nie znaleźli...

Podobno 90% ropy importujemy z Rosji, pytanie więc, czemu w mediach straszą podwyżkami w związku z możliwością blokady cieśniny Ormuz...

Erie
19-01-2012, 08:49
trawy nie opodatkują... :D chyba że podniosą ten od nieruchomości i użytków rolnych ;)

opodatkują i akcyzę dołożą jak stanie się nośnikiem energii lub paliwem, a skoro napędza pojazd (konia) to urzędasy mają łatwą drogę do tego

Podobno 90% ropy importujemy z Rosji, pytanie więc, czemu w mediach straszą podwyżkami w związku z możliwością blokady cieśniny Ormuz...

bo wówczas drożeje wszystka ropa na całym świecie - dlaczego podrożały dyski twarde Samsunga skoro ich w Tajlandii nie zalało? bo mieli ku temu możliwość i powód łatwy do podania publiczce :), z ropą jest jeszcze łatwiej - zamieszki w LIbii - ropa w górę, polityczne zagrywki w Wenezueli - ropa w górę, katastrofa w Zatoce Meksykańskiej - ropa w górę, wybuch wulkanu - ropa w górę, Putin pierdnął - ropa w górę, Bush pierdnął - ropa w górę - ot życie na dnie lub blisko dna piramidy finansowej

KS
19-01-2012, 09:00
(...)
bo wówczas drożeje wszystka ropa na całym świecie - dlaczego podrożały dyski twarde Samsunga skoro ich w Tajlandii nie zalało? bo mieli ku temu możliwość i powód łatwy do podania publiczce :), z ropą jest jeszcze łatwiej - zamieszki w LIbii - ropa w górę, polityczne zagrywki w Wenezueli - ropa w górę, katastrofa w Zatoce Meksykańskiej - ropa w górę, wybuch wulkanu - ropa w górę, Putin pierdnął - ropa w górę, Bush pierdnął - ropa w górę - ot życie na dnie lub blisko dna piramidy finansowej

To przecież są kontrakty terminowe, ceny z góry ustalone... ;)

Erie
19-01-2012, 09:09
To przecież są kontrakty terminowe, ceny z góry ustalone... ;)

i wierzysz w to? że jak np. dostawca sprzedał w kontrakcie terminowym za 100 USD, a "nagle" ropa drożeje do 130 USD za taką samą jednostkę objętości to cena pierwotna się nie zmieni? może nie do 130, może nie od razu i część ropy faktycznie się dostanie za 100 USD, ale za coś płacą prawnikom i kruczki umieszczają w umowach

w drugą stronę - jak np. gaz staniał zdecydowanie, a taka np. Polska ma "wspaniały" kontrakt gazowy z Rosją to już tak różowo nie jest i okazuje się że nie można obniżyć ceny, mimo że spadła

kondziu
23-01-2012, 14:09
Więcej informacji na temat:

http://moto.onet.pl/1655948,1,dzisiaj-kierowcy-zablokuja-stacje-paliw,artykul.html?node=2

bognik
23-01-2012, 16:09
http://moto.onet.pl/forum.html#forum:MSwxNjQsOCw5NTI2ODAyMiwyMzU3ODE5O DMsMTE4MjA1OTgsMCxmb3J1bTAwMS5qcw==

Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia. Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą prędkością 40 km/h. Chcemy to zrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012.

Do akcji dołączyły się miasta:

Brzeg;
Bielsko Biała;
Busko Zdrój;
Chełm;
Chodzież;
Elbląg;
Gdynia;
Gliwice;
Gogolin;
Gorzów Wielkopolski;
Katowice;
Kielce;
Koszalin;
Krapkowice;
Kraków;
Legnica;
Lublin;
Nowy Sącz;
Olkusz;
Oława;
Opoczno;
Ostrołęka;
Ostrów Wielkopolski;
Poznań;
Radom;
Słupsk;
Tarnów;
Tychy;
Warszawa;
Wrocław;
Zabrze;
Zduńska Wola;
Żagań.

http://www.facebook.com/pages/Stop-wysokim-cenom-paliw-w-Polsce/220579961360076?sk=wall

pinio
23-01-2012, 16:42
Protest utrudni życie zwykłym ludkom i dzieciom docierającym na ferie zimowe :( . Na stacjach kierowcy zostawią dodatkowe pieniądze - jazda w korku do ekonomicznych nie należy.

Dziwna ostatnio tendencja do blokowania wszystkiego i wszystkich.

mpwt
23-01-2012, 16:53
Protest utrudni życie zwykłym ludkom i dzieciom docierającym na ferie zimowe :(

Dokładnie, dzięki takim protestom rząd i rafinerie zarobią jeszcze więcej. Przecież to głupota taki protest. Chyba, że inicjatorem jest ktoś z rządu. Wtedy zrozumiem ;)

Można blokować KPRM, ministerstwa, wepchnąć ministrów do KM. Ale robić protest, który uderzy w zwykłych obywateli?

nowart
23-01-2012, 17:16
Warszawa, Tvn24, relacja na żywo - redaktor naliczył kolumnę ... ok 7 samochodów. Pospolite ruszenie :lol:

mpwt
23-01-2012, 17:18
Warszawa, Tvn24, relacja na żywo - redaktor naliczył kolumnę ... ok 7 samochodów. Pospolite ruszenie :lol:

Całe szczęście, że ludzie nie są tak głupi, żeby w ten sposób protestować (rodem jak za czasów Leppera).

shaolin
23-01-2012, 17:29
Artur samochodow bylo wiecej, ale organizacja tego wydarzenia = zal.pl...

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/01/protests-1.jpg
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/109/protests.jpg/)

Sorry za jakosc, ale to D4 strasznie szumi :mrgreen:

Wyjazd z parkingu trwal z 15min, wymieszani kolumnowicze ze zwyklymi ludzmi, ktorzy wyjezdzali ze Smolnej... masakra. Tak jak pinio mowi - taki protest uderza w zwyklych ludzi, ktorzy nic do calej sprawy nie maja...

fruchu
23-01-2012, 17:36
"Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą prędkością 40 km/h" - Ja nawet nie wiedzialem, ze na naszych autostradach mozna szybciej ;-)

barracuda
23-01-2012, 18:28

Od razu mi się przypomniał wątek, gdzie byłeś wielkim przeciwnikiem LPG:) Ja to zawsze do pełna tankuję:)
Sorry za odejście od tematu...

ku6i
23-01-2012, 20:34
Do akcji dołączyły się miasta:

Co znaczy "miasta"? 3 idiotów z danej miejscowości to już "miasto"? Przecież to jest jak z forum onetu: "fpisójom siem miasta kture som za".

Fuck, to jest z onetu....

Spoko, protestujcie sobie. Tylko się nie dziwcie, jak ktoś się wnerwi i wam na tej A-4 w tyłek wjedzie, albo pracownik stacji straci nerwy i komuś wpierdzieli. Pracować za 1300 zł i jeszcze użerać się z idiotami z jednogroszówkami - no po prostu szał...

bognik
23-01-2012, 21:08
Co znaczy "miasta"? 3 idiotów z danej miejscowości to już "miasto"? Przecież to jest jak z forum onetu: "fpisójom siem miasta kture som za".

Może trochę spokojniej? Skopiowałam tylko ze strony.

ku6i
23-01-2012, 21:30
Może czasem nie warto brać wszystkiego do siebie? ;)

hubik
24-01-2012, 12:03
Może trochę spokojniej? Skopiowałam tylko ze strony.

A może następnym razem trochę więcej krytycyzmu w tym co Chcesz zacytować z jakiegoś portalu?

ASAHI
24-01-2012, 14:02
A może koleżanka zrobiła wam przysługę i podała miasta gdzie będą utrudnienia żebyście się czasami w korki nie wpakowali?

A może następnym razem podejść do sprawy inaczej?

KaeF
24-01-2012, 14:07
Relacja z Bydgoszczy:
http://bydgoszcz.gazeta.pl/szwederowo/1,112632,11020083,Zablokowali_stacje_w_protescie_p rzeciwko_cenom_paliwa.html

A tutaj przykładowy paragon z takiej akcji, ale z innego miasta:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/402553_310985562271878_100000813100500_781900_1461 014879_n.jpg)

prz3mo
24-01-2012, 14:21
Od razu mi się przypomniał wątek, gdzie byłeś wielkim przeciwnikiem LPG:) Ja to zawsze do pełna tankuję:)
Sorry za odejście od tematu...

A co to ma do rzeczy, bo nie bardzo rozumiem? Byłem i jestem przeciwnikiem LPG, ale co komu do tego?
Rozumiem, że czujesz dumę, że mając LPG tankujesz do pełna, a ja tylko za 100pln? ;)

Aras
24-01-2012, 14:54
W związku z ostatnimi podwyżkami gazu proponuję w ramach protestu zakręcić dziś wieczorem kurki i do kolacji zamiast gorącej herbaty napić się zimnej wody z kranu ;)

hubik
24-01-2012, 14:57
W związku z ostatnimi podwyżkami gazu proponuję w ramach protestu zakręcić dziś wieczorem kurki i do kolacji zamiast gorącej herbaty napić się zimnej wody z kranu ;)

Nie da rady. Są jeszcze czajniki elektryczne. Należy w ramach protestu zaprzestać używania czegokolwiek, co zużywa jakąkolwiek energię. Wtedy z pewnością odniesiemy sukces...

Aras
24-01-2012, 15:02
No tak. I jak tu żyć? To może w ramach protestu z wszelakimi podwyżkami i jednocześnie walki z tym straszliwym kryzysem przestańmy oddychać ;)

hubik
24-01-2012, 15:11
Też nie za bardzo... Wszak budżet państwa i samorządu ściąga z nas podatki. ;-)

Rafał_Sz
24-01-2012, 15:33
Się nie śmiejcie, ale jakby nawet na pięć minut zatrzymało się zużycie energii elektrycznej, to elektrownie i cała infrastruktura byłyby w ciemnej d. Prąd z agregatów musi być na bieżąco odbierany, nie mogą działać na biegu jałowym.

rafulec
24-01-2012, 16:16
Protest utrudni życie zwykłym ludkom i dzieciom docierającym na ferie zimowe :( .
Dziwna ostatnio tendencja do blokowania wszystkiego i wszystkich.

takim "dziwnym" jesteśmy narodem :(

docxxx
24-01-2012, 16:51
Się nie śmiejcie, ale jakby nawet na pięć minut zatrzymało się zużycie energii elektrycznej, to elektrownie i cała infrastruktura byłyby w ciemnej d. Prąd z agregatów musi być na bieżąco odbierany, nie mogą działać na biegu jałowym.

Kiedys nawet jakis szpec z elektrowni wypowiadal sie, ze wszelkie ekologiczne akcje typu 'zgas swiatlo na godzine' powoduje straszne obciazenie i niebezpieczenstwo dla elektrowni. Nagle okazuje sie, ze w krotkim okresie czasu o prad "prosi" setki tysiecy urzadzen.

Dorian
24-01-2012, 18:11
No tak... Bo najlepiej siedzieć cicho, nic nie organizować, trochę ponarzekać w wątku na Nikoniarzach... ;) Takie właśnie mamy społeczeństwo. Narzekajmy, nic nie róbmy, oskarżajmy polityków, a później głosujmy znów na tych samych... ;)

rafulec
24-01-2012, 18:15
proporonuje zacząc od nie narzekania :)

Rafał_Sz
24-01-2012, 18:34
Narzekanie to jeden z głównych warunków jakie trzeba spełnić żeby dostać polskie obywatelstwo. :)

shaolin
24-01-2012, 18:41
No tak... Bo najlepiej siedzieć cicho, nic nie organizować, trochę ponarzekać w wątku na Nikoniarzach... ;) Takie właśnie mamy społeczeństwo. Narzekajmy, nic nie róbmy, oskarżajmy polityków, a później głosujmy znów na tych samych... ;)

Nikt nie mowi, zeby nie protestowac - raczej chodzi o protestowanie z glowa, a nie jak zgraja debili. Jak komus nie pasuje cena paliwa to niech autem wypchanym trotylem wjedzie w sejm albo w rafinerie ;) Zagracanie stacji benzynowej/autostrady to marny pomysl.

prz3mo
24-01-2012, 18:45
Nikt nie mowi, zeby nie protestowac - raczej chodzi o protestowanie z glowa, a nie jak zgraja debili. Jak komus nie pasuje cena paliwa to niech autem wypchanym trotylem wjedzie w sejm albo w rafinerie ;) Zagracanie stacji benzynowej/autostrady to marny pomysl.

Podpowiedz tym wszystkim debilom (jak to określiłeś) lepszy pomysł...

shaolin
24-01-2012, 18:50
Podpowiedzialem przeciez... :mrgreen:

ASAHI
24-01-2012, 19:25

Nakłanianie do działań terrorystycznych? ;-)

W USA byłbys juz przesłuchiwany przez FBI :D

Władca Pixeli
24-01-2012, 20:27
Narzekanie to jeden z głównych warunków jakie trzeba spełnić żeby dostać polskie obywatelstwo. :)
I sporo trzeba zapłacić aby się go pozbyć.

Dorian
25-01-2012, 15:16

Nie protestować, nie narzekać, siedzieć cicho? A jak plują to udać, że deszcz pada? Można i tak. ;)

Rafał_Sz
25-01-2012, 15:17
Nie protestować, nie narzekać, siedzieć cicho? A jak plują to udać, że deszcz pada? Można i tak. ;)
Zacznijmy na początek w wątku o D7000.

:mrgreen:

shaolin
28-01-2012, 17:07
Dzisiaj byla kolejna edycja protestow paliwowych - wpierniczylem sie w warszawska edycje na Wislostradzie... znowu protestujacy wymieszani ze zwyklym ruchem, zero organizacji... na szczescie chwile pozniej uwolnilem sie dzieki zjazdowi z Wislostrady ale wnioskujac z min ludzi, ktorzy nie mieli przyklejonych kartek PROTEST na szybach, to taka forma protestowania nie jest raczej najlepsza :D

Piotr_
28-01-2012, 17:19
Taki protest to marzenie koncernów paliwowych i rządu. Jazda bez celu to spalanie paliwa, którego normalnie byśmy nie zużyli. Dodatkowo kierowcy nie biorący udziału w proteście z powodu wolniejszej jazdy też dodatkowo zapłacą. O nerwach nie ma co wspominać. Ilość sprzedanego paliwa wzrośnie więc zyski firm i rządu (akcyza i VAT) też.

I jeszcze dodatkowo informacja z ostatniej chwili. W czasie protestu na S1 doszło do karambolu 5 samochodów rozbitych i 6 osób rannych.

mpwt
29-01-2012, 04:13
xGn_Q0HXj4k#!

Rafał_Sz
29-01-2012, 11:28
Czyli głupi pomysł, bo kierowcy sami sobie zrobili kuku. :)

velaskez
29-01-2012, 12:29
I jeszcze kretyn jeden z drugim będą zajeżdżać drogę tym co jadą po pasie awaryjnym.

-K6zFGzd-VY&feature=related

Panu w ciężarówce się nie dziwię. Ludzie próbują pracować.

ekonet
29-01-2012, 12:31
I jeszcze kretyn jeden z drugim będą zajeżdżać drogę tym co jadą po pasie awaryjnym.
Pas awaryjny nie jest przeznaczony do jazdy, więc nie wiem, o co ten płacz.

velaskez
29-01-2012, 13:20
Pas awaryjny nie jest przeznaczony do jazdy, więc nie wiem, o co ten płacz.

Płaczu nie ma. Ja swojej benzyny nie spalałem wczoraj.

Boryszuk
29-01-2012, 13:25
Co za palanctwo.

mpwt
29-01-2012, 16:55
Podtrzymam swoją opinię, że ten rodzaj protestu to najgłupszy z możliwych :(
Zarobią rafinerie, zarobi państwo, podenerwuje się nieprotestujących kierowców...
Społeczeństwo będzie na anty do protestujących...

kondziu
29-01-2012, 17:25
Przykra sprawa że tak mało osób na forum popiera protest dotyczący nas wszystkich. Ja ze swojej strony mogę tylko dodać że takie protesty są bardzo skuteczne, jeszcze kilka lat temu Sochaczew był miastem znienawidzonym przez kierowców jak i mieszkańców z powodu nadmiernego ruchu szczególnie ciężarówek. Od niepamiętnych czasów jest zbudowana obwodnica miejska co sytuację całkowicie odmieniło, sprawę nagłośniły wielokrotne protesty mieszkańców na przejściach dla pieszych, sam brałem udział, zdenerwowani wariaci różnie reagowali dochodziło do kolizji pyskówek itp.

Ps. Jestem przekonany w 100% że protesty pomogły rozwiązać problem obwodnicy dla mieszkańców jak i przejeżdżających przez miasto kierowców.

kronos28
29-01-2012, 17:32
chcesz protestować jeden z drugim to zamiast jeździć 30km/h po autostradzie i spalać przy tym 10x więcej paliwa, KTÓRE I TAK ZATANKUJESZ prędzej czy później na pierwszej lepszej stacji, wsiądź na rower/do autobusu czy czegokolwiek innego, oprócz swojego/służbowego auta i ogranicz te przychody ze sprzedaży megadrogiej zupy. Tak tylko ci protestujący nakręcili obrót po wielokroć w stosunku do obrotu z normalnego dnia. A blokowanie przejazdu TIRom i innym ludziom, którzy żyją z transportu uważam a szczyt bezczelności - na miejscu kierowcy tego TIRa staranował bym i tyle - jakby musieli te swoje paszkwile teraz wyklepać aby doczłapać się do roboty, to by 10x zastanowili się czy protestować w ten sposób...

Przykra sprawa że tak mało osób na forum popiera protest dotyczący nas wszystkich. Ja ze swojej strony mogę tylko dodać że takie protesty są bardzo skuteczne, jeszcze kilka lat temu Sochaczew był miastem znienawidzonym przez kierowców jak i mieszkańców z powodu nadmiernego ruchu szczególnie ciężarówek. Od niepamiętnych czasów jest zbudowana obwodnica miejska co sytuację całkowicie odmieniło, sprawę nagłośniły wielokrotne protesty mieszkańców na przejściach dla pieszych, sam brałem udział, zdenerwowani wariaci różnie reagowali dochodziło do kolizji pyskówek itp.

Ps. Jestem przekonany w 100% że protesty pomogły rozwiązać problem obwodnicy dla mieszkańców jak i przejeżdżających przez miasto kierowców.

kolego proszę cięl - to jest kompletnie inna sytuacja.

Co ma na celu protest przeciwko wysokim cenom paliw, który generuje zwiększony obrót na stacji? No na logikę? Odniesie skutek? Na miejscu właściciela stacji jeszcze bym do niego zachęcał... Takie spalanie przy jeżdżeniu 30km/h to istna gwiazdka z nieba dla takiego właściciela, bo przecież jutro przyjadą ci wszyscy protestujący do niego aby zalać tą pustynię w baku powstałą po proteście. Nic TYLKO tak protestować - gratuluję inteligencji pomysłodawcy.

ksviper
29-01-2012, 18:14
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/393990_350423144981825_100000424277273_1303185_198 8368605_n.jpg)
prawie 4 kg a paragon na 40,13zl

rafulec
29-01-2012, 18:20
Przykra sprawa że tak mało osób na forum popiera protest dotyczący nas wszystkich. Ja ze swojej strony mogę tylko dodać że takie protesty są bardzo skuteczne, (.....) Ps. Jestem przekonany w 100% że protesty pomogły rozwiązać problem obwodnicy dla mieszkańców jak i przejeżdżających przez miasto kierowców.

bardzo ładnie proszę o informacje, co protestujący uzyskali????

bogdi64
29-01-2012, 18:35
bardzo ładnie proszę o informacje o protestujący uzyskali ????

zwrócili uwagę na fakt, że są, taka sama sytuacja z ACTA, receptami, przejazdami motocyklami autostradą, dają znać, że nie można do nich podchodzić jak do baranów na rzeź, "bo rząd ma zawsze rację" może sam pomysł i wykonanie nie jest perfekcyjne (lepiej płacić "setkami", po 10 osobie już nie są w stanie wydawać reszty ;)) może właśnie takich akcji potrzeba jeszcze więcej, przynajmniej KTOŚ podejmując decyzję dotyczącą nas wszystkich choć przez chwilę będzie bał się skutków i to go zmusi choć do symbolicznej dyskusji z zainteresowaną grupą

kondziu
29-01-2012, 18:44
bardzo ładnie proszę o informacje, co protestujący uzyskali????

Moją odpowiedz ktoś usunął:(

A tyle walczyliśmy o wolność słowa, pozdrawiam.

Władca Pixeli
29-01-2012, 18:46
zwrócili uwagę na fakt, że są, taka sama sytuacja z ACTA, receptami, przejazdami motocyklami autostradą, dają znać, że nie można do nich podchodzić jak do baranów na rzeź, "bo rząd ma zawsze rację" może sam pomysł i wykonanie nie jest perfekcyjne (lepiej płacić "setkami", po 10 osobie już nie są w stanie wydawać reszty ;)) może właśnie takich akcji potrzeba jeszcze więcej, przynajmniej KTOŚ podejmując decyzję dotyczącą nas wszystkich choć przez chwilę będzie bał się skutków i to go zmusi choć do symbolicznej dyskusji z zainteresowaną grupą
http://fakty.interia.pl/raport/internauci-przeciwko-acta/news/milion-glosow-w-sprawie-acta,1752654,7906

ekonet
29-01-2012, 18:47

Chyba wiesz, jak postępujemy tu z wpisami traktującymi o polityce? No właśnie.

bogdi64
29-01-2012, 18:52
http://fakty.interia.pl/raport/internauci-przeciwko-acta/news/milion-glosow-w-sprawie-acta,1752654,7906

wiem i też oddałem tam swój głos

rafulec
29-01-2012, 19:07

kondziu, wybiórcza podała swój sondaż (http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11050556,Po_podpisaniu_ACTA__PO_traci_az_ 17_proc__poparcia.html?lokale=wroclaw)
raczej wynika on zamieszania wokół acta, niż wokół stacji benzynowych

wracając do tematu - nie interesuje mnie kto siedzi przy korycie,
tylko ile kosztuje mnie jazda autem

kondziu
29-01-2012, 19:18
kondziu, wybiórcza podała swój sondaż (http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11050556,Po_podpisaniu_ACTA__PO_traci_az_ 17_proc__poparcia.html?lokale=wroclaw)
raczej wynika on zamieszania wokół acta, niż wokół stacji benzynowych

wracając do tematu - nie interesuje mnie kto siedzi przy korycie,
tylko ile kosztuje mnie jazda autem

No właśnie, chyba nie muszę przypominać że ponad 50% ceny paliwa to podatki, akcyzę podniesiono 01 stycznia.

A co do sondaży to pokazują zadowolenie społeczeństwa.

Rafał_Sz
29-01-2012, 19:28
Trzeba jeszcze wspomnieć o spekulacjach na rynku ropy, złodziejskich zmowach sieci stacji benzynowych (w Jelenie Górze zawsze codziennie rano stacje ustalają ze sobą telefonicznie wspólne ceny), itd.

njght_84
29-01-2012, 20:24
jak to jest że w Warszawie pod minsterstwami nie strajkujecie? i to najlepiej pieszo bo dupsko wozić każdy potrafi.

takiego barana robiącego blokodę na drodze jednego z drugim chwyciłbym za gardło i walił głową o najostrzejszy kant jaki bym znalazł!

przez protest/strajk taksówkarzy 10km/h(wchodziły kasy fiskalne) spóźniłem się na egzamin co mnie kosztowało drobne 500zł

bogdi64
29-01-2012, 21:05
jak to jest że w Warszawie pod minsterstwami nie strajkujecie? i to najlepiej pieszo bo dupsko wozić każdy potrafi.

takiego barana robiącego blokodę na drodze jednego z drugim chwyciłbym za gardło i walił głową o najostrzejszy kant jaki bym znalazł!

przez protest/strajk taksówkarzy 10km/h(wchodziły kasy fiskalne) spóźniłem się na egzamin co mnie kosztowało drobne 500zł

pozostawiam bez komentarza ...

jaromir
29-01-2012, 22:49

Komentarz by się przydał ale powstrzymam sie...