Witam, rano na TV BIZNES usłyszałem informację o proteście przeciw rosnącym ceną paliw na stacjach chyba 23.01, może ktoś wie coś więcej w tej sprawie.
Szukaj
Witam, rano na TV BIZNES usłyszałem informację o proteście przeciw rosnącym ceną paliw na stacjach chyba 23.01, może ktoś wie coś więcej w tej sprawie.
protest protestem - ale gdzie takie tankowanie![]()
A może jedziesz na stację i tankujesz za 1 grosz![]()
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
ja mam gdzieś butelkę całą 2 litrowa samych groszy, 1, 2, 5 gr. kiedyś liczyłem, coś koło 8 zł będzie ;] możby by wypróbować gdzieś na stacji w Olsztynie, ktoś chętny ?![]()
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Takie akcje to fikcja, nic to nie da. Bo w końcu i tak każda z tych osób tankujących za 1gr będzie musiała zatankować za "normalną" kwotę. Jak nie dziś, to jutro, za tydzień etc... Przerąbane będą mieli jedynie pracownicy stacji.
A nie jest przypadkiem tak, że dystrybutor ma oznaczoną minimalną ilość płynu, który może odmierzyć? To chyba 0.5 litra (z tego co pamiętam) - napisane małymi literkami na liczydle dystrybutora
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Minimalna ilosc to chyba 2 litry (o ile pamietam - w kazdym razie jest to napisane na kazdym dystrybutorze). Ciekawe ile traci sie na "cykaniu pod korek" po 0.05 litra?
A propos cen - w Nigerii poszli na calosc i byl tygodniowystrajk generalny, tyle ze tutaj cena benzyny wzrosla oryginalnie o ponad 100%. Po tygodniu stanelo na 50% podwyzki (zamiast obciac zupelnie, zredukowano subsydiowanie benzyny).
Cena obecna (po podwyzce) to 97 Naira/litr czyli 2 PLN.
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
Skontaktuj się z nami