Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Domyślnie Tankowanie za 1 grosz

Witam, rano na TV BIZNES usłyszałem informację o proteście przeciw rosnącym ceną paliw na stacjach chyba 23.01, może ktoś wie coś więcej w tej sprawie.

Domyślnie

protest protestem - ale gdzie takie tankowanie

Domyślnie

Chyba chodzi o to żebyś groszami płacił..

Domyślnie

A może jedziesz na stację i tankujesz za 1 grosz
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

ja mam gdzieś butelkę całą 2 litrowa samych groszy, 1, 2, 5 gr. kiedyś liczyłem, coś koło 8 zł będzie ;] możby by wypróbować gdzieś na stacji w Olsztynie, ktoś chętny ?
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Takie akcje to fikcja, nic to nie da. Bo w końcu i tak każda z tych osób tankujących za 1gr będzie musiała zatankować za "normalną" kwotę. Jak nie dziś, to jutro, za tydzień etc... Przerąbane będą mieli jedynie pracownicy stacji.

Domyślnie

A nie jest przypadkiem tak, że dystrybutor ma oznaczoną minimalną ilość płynu, który może odmierzyć? To chyba 0.5 litra (z tego co pamiętam) - napisane małymi literkami na liczydle dystrybutora
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    A nie jest przypadkiem tak, że dystrybutor ma oznaczoną minimalną ilość płynu, który może odmierzyć? To chyba 0.5 litra (z tego co pamiętam) - napisane małymi literkami na liczydle dystrybutora
    Można lać po kropelce Wiem, bo tak leję, co do grosza np. za równe 100pln

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Można lać po kropelce Wiem, bo tak leję, co do grosza np. za równe 100pln
    Ponoć takie lanie po kropelce, to potrafi bardzo "oszukiwać" klienta - dystrybutor ma kłopot z dokładnym odmierzaniem malutkich ilości
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Minimalna ilosc to chyba 2 litry (o ile pamietam - w kazdym razie jest to napisane na kazdym dystrybutorze). Ciekawe ile traci sie na "cykaniu pod korek" po 0.05 litra?

A propos cen - w Nigerii poszli na calosc i byl tygodniowystrajk generalny, tyle ze tutaj cena benzyny wzrosla oryginalnie o ponad 100%. Po tygodniu stanelo na 50% podwyzki (zamiast obciac zupelnie, zredukowano subsydiowanie benzyny).

Cena obecna (po podwyzce) to 97 Naira/litr czyli 2 PLN.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów