PDA

Zobacz pełną wersję : Sigma EF-500 super

Grey
24-02-2007, 17:37
Yo
Wczoraj doszla do mnie paczuszka z sigma, nie mam instrukcji, a nigdy wczesniej lampy blyskowej nie mialem.
Praca w trybie TTL jest dla mnie zrozumiala, lecz za chiny nie moge poprawnie wyzwlic blysk w trybie sterowanym. Lampa blyska, tylko ze na zdjeciach tego nie widac, foto wyglada tak samo jak po zrobieniu zdjecia z wbudowana lampa, bez zewnetrzenej, pomimo blysku obu lamp.
Wyglada to tak, jka by aparat robil zdjecie chwile przed, lub po blysku.
Moze trzeba ustawic cos w aparacie? hmm

Pomozcie mi prosze, bo nie daje rady:)

KJO
24-02-2007, 22:17
Yo
Wczoraj doszla do mnie paczuszka z sigma, nie mam instrukcji, a nigdy wczesniej lampy blyskowej nie mialem.
Praca w trybie TTL jest dla mnie zrozumiala, lecz za chiny nie moge poprawnie wyzwlic blysk w trybie sterowanym. Lampa blyska, tylko ze na zdjeciach tego nie widac, foto wyglada tak samo jak po zrobieniu zdjecia z wbudowana lampa, bez zewnetrzenej, pomimo blysku obu lamp.
Wyglada to tak, jka by aparat robil zdjecie chwile przed, lub po blysku.
Moze trzeba ustawic cos w aparacie? hmm

Pomozcie mi prosze, bo nie daje rady:)

wbudowaną na manual, w tym momęcie wyzwalasz swoją sigmę przed błyskiem kontrolnym i stąd nie ma efektu. Druga możliwość to użycie CLS'a. Poszukaj w archiwum bo zakładałem jakiś czas temu wątek w którym zdaje sie Gawronek bardzo ładnie wytłumaczył jak zmusić ef-500 super do działania w tym trybie...

thor88
14-03-2007, 23:02
Moc lampy!!!! Jeśli ustawisz lampę na max moc i jest ona blisko to nie będzie tego widać!!! musisz zmniejszyć moc lampy. Lub odsunąć ją dalej.

JacekM
18-03-2007, 20:12
Moge Ci podeslac instrukcje w PDF.

Levy
03-04-2007, 15:30
Jacku M, a czy ja bym mógł poprosić o instrukcję do Superki? O ile masz instrukcję do lampy pod nikona, bo jakąś starszą pod Sigmę mam. Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam

JacekM
03-04-2007, 15:49
Dawaj maila to Ci puszcze.

Hiv
21-04-2007, 00:04
Instrukcja do Super bedzie podobna jak do DG ST? A moze masz tez do DG ST? W kazdymbadz razie zostawię mail ;) [email protected]

szymony
21-04-2007, 07:23
Moc lampy!!!! Jeśli ustawisz lampę na max moc i jest ona blisko to nie będzie tego widać!!! musisz zmniejszyć moc lampy. Lub odsunąć ją dalej.

Możesz nieco bardziej wyjaśnić, tą rewolucyjną teorię ?